Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ti miert itelitek el az...

Ti miert itelitek el az ongyilkosokat?

Figyelt kérdés
(csak kerdem) Es itt azokra gondolok akik tenyleg meg akarjak tenni.
2014. jan. 24. 19:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%
Mert önző dolog, és csak kárt okoz vele a szeretteinek.
2014. jan. 24. 19:55
 2/16 anonim ***** válasza:
89%

Nem itélem el, mindenkinek a saját életéröl joga van dönteni.

Azt meg nem lehet elvárni senkitöl sem, hogy csak azért éljen, hogy másoknak jobb legyen, ö meg szenvedjen.

2014. jan. 24. 20:01
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
én nem ítélem el őket. Sőt, megértem. Én is akartam többször öngyilkos lenni.
2014. jan. 24. 20:02
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Biztos van akinél megérthető, de azért pl abba az öngyilkos se gondol bele hogy milyen traumát okoz a vonatvezetőnek aki átmegy rajta, vagy a szüleinek akiknek utána azonosítani kell a péppé zúzott testét. Vagy épp valamelyik ismerőse találja meg.
2014. jan. 24. 20:09
 5/16 anonim ***** válasza:
40%
Nem ítélem el, de szánalmasnak tartom. Igazi féreg megoldás így "meglógni" a probléma elől.
2014. jan. 24. 20:12
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
ma 20:09-es: abban igazad van, hogy az öngyilkosság ugyan magánügy, de csak akkor nem elítélendö, ha MÁST nem kever bele, azaz egyedül öli meg magát. A vonat elé ugrás vagy hasonlók az, amit tényleg el kellene ítélni.
2014. jan. 24. 20:14
 7/16 anonim ***** válasza:

Én kicsit csodálom őket, hogy nem félnek, mi lesz a haláluk után... Mert sok jóval nem kecsegtet ami azután következik, mivel alapjában véve bűn.

Isten szerint az öngyi ember bűnös, mert életet Isten adta és az veheti el. És a pokolra kerül.

Másik miszerint az ember lelke a földön ragad büntetésképpen, ugyanúgy mintha élne csak nem tud semmibe beleavatkozni, mindent lát hall, fizikai érzelmei nincsenek. Az azért elég rossz lehet...

Harmadik variáció szerint újjászületünk függetlenül attól, hogy hogyan haltunk meg, és ez addig-addig tart míg nem teljesítettük az életfeladatunkat. De az előző élet bűneiért megkapjuk a következő életben a büntetésünket.

Ettől függetlenül én csodálom őket, és sajnálom is, hogy valakit annyira nem szeretnek és nem vesznek észre, hogy a kilátástalanság és a depresszió ilyen alattomosan elhatalmasodjon rajta, hogy mindezeket felmérve is megtegye. Öngyilkosságnak azért vannak jelei, nem kevés. A körülöttük élők meg tudják akadályozni, mert sokszor ezek az emberek nem is mernek segítséget kérni valamiért.

Nem, nem ítélem el Őket, alapjában véve bátrak, de nagyon meggondolatlanok.

Ui: Ott főleg elfogadhatónak tartom aki eutanáziát "gyakorol" önmagán.

25/N

2014. jan. 24. 20:15
 8/16 anonim ***** válasza:
58%
Azért mert megszabadul a problémáktól, nekem bezzeg $zopni kell továbbra is
2014. jan. 24. 20:17
 9/16 piriiiiii ***** válasza:
68%
Nem ítélem el őket, az erős kifejezés lenne... Viszont rettentően OSTOBÁK ÉS VAKOK. De a hosszabb kifejtéshez lusta, fáradt, nyűgös vagyok, na meg senkit sem érdekel.
2014. jan. 24. 20:21
 10/16 anonim ***** válasza:
75%
Mert csak a könnyebb utat választják. Úgy érzik ezzel megoldódik minden, de éppen ellenkezőleg.
2014. jan. 24. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!