Az ember (iség) miért keres inkább *kifogást* a saját rosszaságára, mint hogy elismerje és javítson önmagán? - A TÖBBSÉG nem is veszi észre, nem is érdekli?
Úgy értem, hogy hogyan lehet, hogy ezt nem veszi észre olyan ember, aki tud is ezen változtatni?
Tudom, a világ örökös rossz és jó csatája, de hogy tud beletörődni a többség abba, hogy egy dagadt bunkó, lusta, ostoba gürigép aki kiszolgálja szó nélkül az őt elnyomó rendszert?
Például mindig hallani hogy az öregek a tiniket lenézik hogy majd elmúlik, de van aki évtizedek óta depressziós, vagy lázad, akkor ő már egyből pszichiátriai eset? Nem lehet hogy az emberi ÉRZÉSEK természetes dolgok mégis? És enm az a normális, hogy robotokként tengődünk halálunkig?
Több dolog is benne van.
Az egyik, hogy ahhoz felelősséget kéne vállalni valamiért, és nemcsak másra mutogatni, hogy más mit csinál, hanem hogy ÉN mit tettem ezért vagy azért a dologért, és nem pedig csak a homokba dugtam a fejem és mutogatok hogy "bezzeg ez és ez már megint mit csinálnak..."
A másik pedig az, hogy valakiket (egészen sokukat) már hidegen hagyja a dolog, hogy mi is van a világgal - tektinve, hogy a reklámok is már csak úgy tudják a figyelmet felkelteni, hogy "szenzáció", "lebukott", "meghalt", kirabolták, felrobbant, megcsalta, kiverte, stb stb.. A kicsi és apró fontos dolgok pedig elhalkulnak ez mellett.
Harmadrészt, pedig mert nem tudják, hogy másként is lehet élni - senki nem mondta meg és tanította meg nekik, hogy nem csak így lehet élni, kegyetlenül a felfelé nyal lefelé tapos világban...
Viszont már sokan látják, hogy ez így nem jó, és változtatnak.
ha te is 1000x tettél volna azért, hogy jobb legyen, másabb legyen, de semmi se változna hangyaf@$znyit sem, akkor megnézném, hogy milyen lendülettel tennéd meg az 1001. próbálkozást!
Imádom az ilyen megmondóembereket, akik tudják, hogy másnak mi a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!