Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van itt valaki Asperger...

Van itt valaki Asperger szindrómával élő személy Pécsről?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 10. 00:35
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
Rengeteg apró jele van, amit csak szakember vesz észre, illetve vizsgálat során derül csak rá fény. Vizsgálják például a kiskori fejlődést. Videókon kielemzik a mozgást, a többiekhez való viszonyt. Asperegereseknek lehetnek speciális mozdulatsoraik, és ügyetlenebbek is. Nem hallgatnak a nevükre, nem figyelnek a többiekre, repetitív játékokat játszanak, magányosan vannak, keveset beszélnek stb. Nem rásütik csak úgy valakire, hanem ha felmerül a gyanúja, akkor kivizsgálják, hogy valóban autizmusról van-e szó. Az Autizmus Ambulancián foglalkoznak diagnosztizálással.
2014. máj. 15. 23:17
 12/48 anonim ***** válasza:
12: De hogy merül fel? Van ilyen szűrés? Mert én nem estem át ilyen vizsgálatokon és nem is tudok róla a környezetemben.
2014. máj. 16. 06:01
 13/48 A kérdező kommentje:
Nem, ezt sajnos nem szokták szűrni, fejlesztettek ki rá kérdőíveket, skálákat, amivel valamilyen szinten fel lehetne mérni az autisztikus jegyeket, de igazándiból az csak informáló jellegű lenne. Inkább szakember, aki meg tudja állapítani, hogy tényleg arról lehet-e szó, és hogy érdemes-e kivizsgálni. Általában a család vagy környezet veszi észre, hogy valamiben más az illető mint a többi. Ez rengeteg jel lehet, akár egészen apróak is, de árulkodóak. Szemkontaktus hiánya, szavak szó szerint értése. Általánosságban gondok lehetnek a kommunikációval, a társas- és új helyzetekkel. Megrögzötten ragaszkodnak bizonyos dolgokhoz vagy tevékenységekhez, sokszor van valami szűkkörű érdeklődési területük. Satöbbi satöbbi... ha valami nem világos, vagy konkrétabb dolgokra vagy kíváncsi, kérdezz!
2014. máj. 16. 13:56
 14/48 anonim ***** válasza:

Értem, és akkor téged elvittek nevelési tanácsadóba és ott mondták meg, hogy aspergeres vagy?

És akkor mit tudsz evvel csinálni?

Egyébként mindenki más a többiekhez képest és mindenkinek vannak dilijei. Amiket leírtál, szerintem mondvacsinált tünetegyüttes. egyáltalán mért baj ez?

2014. máj. 16. 14:01
 15/48 A kérdező kommentje:
Nem, nem nevelési tanácsadó mondta... Az autizmus születéstől fennálló állapot, nem lehet gyógyítani, de vannak rá terápiák amikkel javulást lehet elérni, különösen a kisgyerekkori fejlesztés nagyon fontos. Ez nem olyan másság mint ahogy két ember eltér egymástól. Ha konkrétabb dolgokra vagy kíváncsi olvass utána, nem mondvacsinált dolog! Több ezer professzor, kutató, szakember gondolja így a világon, próbálj meg tájékozódni kicsit, mielőtt ilyeneket kijelentenél. Rengeteg problémát jelenhet, nekem például még soha nem volt egy barátom sem. Lehet, hogy ez neked nem baj, de nem olyan jó, hidd el!
2014. máj. 17. 00:46
 16/48 anonim ***** válasza:
fasza reggel még úgy keltem fel csak lúzer vagyok, most este meg kiderül aspergerem van, na gyk ra se jövök többet ... :(
2014. máj. 17. 20:53
 17/48 anonim ***** válasza:

16: "Nem, nem nevelési tanácsadó mondta... " Hát akkor ki?

Már háromszor kérdeztem, de nem vagy hajlandó megválaszolni.

A SOTÉ-ra járok a Mentálhigiénés Intézet képzésére, és otthon vagyok több sorskorrekciós, lelki segítő technikában, olvastam eleget.

17: :)

2014. máj. 18. 09:37
 18/48 A kérdező kommentje:
Egy Autizmus Ambulancián dolgozó klinikai szakpszichológus, de diagnózisom is van. Függetlenül attól hogy hova jársz és állítólag eleget olvastál, a kérdéseidből ítélve még igencsak hiányos a tudásod. De ha ennyire érdekel a téma, és megkérdőjelezed az autizmus létét, akkor javaslom, hogy látogass el egyszer egy autista majorságba vagy az ambulanciára, biztosan szívesen fogadnának!
2014. máj. 19. 12:20
 19/48 wakeupjohnny válasza:
Figyelem kedves válaszolók! Aki az ellentétét irja amit a kérdezõ hallani akar, akkor a kérdezõ azt a választ törölteti. Tehát a kérdezõt sajnáltatni kell és azt mondani amit akar hallani.
2014. máj. 19. 20:58
 20/48 wakeupjohnny válasza:

Oké elismerem, tényleg aspergeres vagy. Hiszen az autista központban is diagnosztizáltattad magad, õk nem hibáznak.

Hiszen alapos diagnosztizálás van. Mivel elmentél persze, hogy adnak papirt neked, hogy aspergeres vagy. És mivel ilyen beteg vagy, jogosult vagy a kezdvezményekre. Hiszen tök jó érzés másnak lenni, és autistának.

Nagyon sz@r lehet neked, hiszen régen is volt ez a betegség, nem dicsekedtek vele, mégis a szenvedést túlélték valahogy, mégsincs papirjuk róla. De neked van, és végre igazolhatod mindenkinek, hogy te más vagy és orvosi papirod van róla.

2014. máj. 19. 21:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!