Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért lesz valaki magányos?

Miért lesz valaki magányos?

Figyelt kérdés
milyen érzés az? miért nem keres valakit akihez tartozhat? miért fordul be úgy magába?

2014. jan. 14. 22:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Örülj, hogy nem érted a problémát és nem tudod magad a helyzetbe beleélni.

A magány elég rossz érzés, általában ürességet érez az ember, a befelé fordulás pedig már valószínűleg a depresszió eredménye, nem a magányé. Az ember különböző okok miatt lehet magányos, kb nekikezdeni is felesleges, de legáltalánosabban úgy lehet megfogalmazni, hogy valamiért nem képes beilleszkedni a környezetébe, ennek lehetnek külső és belső okai is, mint az egyén személyisége, a környezetében lévő emberek fogalma a helyes viselkedésről, kinézetről. Szóval elég összetett probléma tud lenni, hogy miért magányos egy ember.

2014. jan. 14. 22:37
 2/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ez kiskorban kezdődik. Egy 2-3 éves gyereken már látszik, hogy félénk vagy nyitott a világ felé. Ez vagy csak fokozódik mire iskolába kerül vagy javul valamennyire. Szerintem nem tanulnak meg alkalmazkodni, szocializálódni. Nem ismerik a társadalmi normákat amik elfogadottak és rosszat mondanak. túlságosan őszinték.

Aztán eljön az idő amikor már önbizalomhiányosak lesznek és már a negatív tapasztalatok miatt nem keresik más embereket és olyanná válik a személyisége, hogy nem érzi szükségét, hogy másokat keressen. Ez egyszerre átok és áldás is. Nem függsz senkitől, akivel kialakul az igaz barát, szerelem, nem lesznek felszínes kapcsolatok, viszont rengeteg jóból is kimarad. Aki túl sokat van egyedül az vagy megtanul egyedül is boldogulni, ezzel vonzóvá téve önmagát, de még mindig introvertált személyiséggel. Vagy akár öngyilkosságig is képes kergetni magát a magányával.

Van aki viszont egyszerűen csak túl normális, túl intelligens a többséghez képest, nem birkatermészet és ezért nem szocializál.

22N

2014. jan. 14. 23:23
 3/21 A kérdező kommentje:
én így vagyok a melóhelyen, nem haverkodok, barátságos vagyok, de nem mélyedek beszélgetésekbe, mert túl buták, felszínesek, kárörvendők, pletykások stb. én ott egyedül szeretek lenni, ha lehet. itthon minden rendben, van egy szerető családom, két gyerek stb..
2014. jan. 14. 23:30
 4/21 anonim ***** válasza:
Ha nem találja meg az ember a környezetében a jó érzést és a körülötte élő emberek buták, meg csak a stressz megy, stb. akkor már kialakulhat a magány. Ha nem találsz magadnak senkit a környezetedben, akivel el tudnál lenni. Néha a depresszióval is vegyül a dolog. De elég rossz érzés tud lenni, mikor az ember nem tud kapcsolatokat kialakitani, illetve csak interneten keresztül és ott sem sokat...
2014. jan. 15. 02:28
 5/21 anonim ***** válasza:
Én mindig is nyitott voltam már kiskoromtól kezdve, talán túlságosan is. Viszont rosszak voltak a családi körülményeim, elnyomtak itthon állandóan, emiatt sérültem egy csomót, végül rossz társaságba kerültem, ami miatt nem tudtam normális, barátnak való emberekkel kapcsolatot kialakítani, mert menekültek előlem (érthető módon). Végül rájöttem, hogy a rossz társaság nem barátok, csak kihasználnak, így eldobtam őket magamtól. Ezek után maradtam egyedül. Valóban volt olyan időszakom, amikor nem is akartam embereket látni magam körül mert akkorát csalódtam, de ez nem tartott sokáig. Most építem újra az életem és próbálom normális emberekkel körülvenni magam, de még mindig túl sokat vagyok egyedül az igényeimhez képest.
2014. jan. 15. 10:13
 6/21 A kérdező kommentje:
egy faluban könnyebb összebarátkozni, azt vettem észre, itt pesten olyan ridegek az emberek, hogy az évek óta látogatott helyeken még a nevüket sem tudom a boltosoknak, kocsmásoknak, gyrososnak, de ők sem...nekem kisvárosinak kicsit furcsa volt eleinte, de már megszoktam...itt sok magányos ember van ebből kifolyólag
2014. jan. 15. 18:36
 7/21 anonim ***** válasza:
kisváros/falu sem jobb. Sok az idióta itt is.
2014. jan. 16. 23:03
 8/21 A kérdező kommentje:
tudom, 22 évig éltem Dunaújvárosban...annyi bunkót és idiótát összesen nem láttam máshol /Bp-et kivéve/ mint ott! A főváros viszi a pálmát!
2014. jan. 17. 10:28
 9/21 LeftBehind ***** válasza:
100%

A magány érzését nagyjából így tudnám leírni:

Képzeld el hogy egyedül be vagy falazva egy sötét szobába. Se ablak,se ajtó nincs rajta csak egy apró kis rés amin épp csak ki tudsz nézni. Valahányszor kinézel embereket látsz akik beszélgetnek,nevetnek...jól érzik magukat. Te pedig csak kiabálni tudsz, de hiába mert senki nem fogja meghallani. Szóval abbahagyod a kiabálást, egy idő után pedig már rájuk se bírsz nézni. Persze sose fogsz igazán lemondani róluk, mindig érzed a mellkasodban azt a nyomasztó űrt hogy ők mindent tálcán kaptak te pedig sose fogsz kijutni abból a szobából.

2014. jan. 20. 13:50
 10/21 LeftBehind ***** válasza:
100%

Aztán jön a következő fokozat, a depresszió. Már túl sok ideje ülsz egyedül a szobában, túl sokat gondolkozol, mindig a múlt jár a fejedben és az elszalasztott lehetőségek. Emberek akik átvertek, párbeszédek amiket elcsesztél, minden egyes mozzanat amiről már azt hitted megfeledkeztél most előjön. Először csak önsajnáltatás lesz belőle de minél tovább agyalsz, minél tovább kattogsz a "miért?"-en annál hamarabb váltasz önsajnálatból önutálatba. Ezután már csak az van hátra hogy hátradőlsz és elindulsz a leejtőn ami egyenesen visz a pokolba. Önmarcangolás, gyűlölet, agresszió és minden finomság ami vele jár, láss csodát, elkészült a tökéletes antiszociális emberi lény.

Remélem segítettem kicsit megérteni a dolgot.

2014. jan. 20. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!