Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Szerintetek is a szüleitek...

Szerintetek is a szüleitek hibája, hogy olyanok vagytok amilyenek?

Figyelt kérdés
2013. dec. 2. 14:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem mondanám hibának (csak kirívó esetekben), de mindenképp van szerepük abban milyen emberré válsz.
2013. dec. 2. 14:37
 2/10 anonim ***** válasza:
69%

Addig amíg fel nem nő az ember, addig igen. Utána viszont mindenki maga irányítja az életét, a viselkedését, tehát maga dönti el, hogy milyen emberré válik. Az alapok nyilván hozottak, de ha felnövünk, azokon a dolgokon amiket rossznak gondolunk változtathatunk. Onnan kezdve, hogy mi döntünk, csak a mi felelősségünk milyenek is vagyunk.

Szerintem onnan lehet tudni hogy felnőtt valaki, hogy már magára és nem a szüleire mutogat az esetleges rossz dolgok miatt.

2013. dec. 2. 14:38
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Csakis. A felelösség nem az enyém! De ök olyanok...., hogy tudod? Utálom is öket ezért. Nélkülük nagyon szép, okos, normális lennék. De igy...? Egy rakás szerencsétlenség. Segitség!!!
2013. dec. 2. 14:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek olyan lesz, amilyenre nevelik, én csak ennyit mondok...
2013. dec. 2. 14:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Engem nem nevelt sem az apám sem az anyám,inkább csak a tesóm foglalkozott velem.Nem a szüleim hibájából nem volt velem foglalkozva...De mind1. És még is soha nem volt semmi gond velem mindig is jól tanultam,máig kitüntetett tanuló vagyok.:) Vannak céljaim.Sokan mondják ha egy gyerekkel nincs eleget törődve az elzüllik,vagy valami hasonló.Hát ez nagyon nem igaz:) Felneveltem én magam,és tudom hogy normális ember lesz belőlem:) 17/lány
2013. dec. 2. 15:20
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem. Az en "hibam", hogy olyan vagyok amilyen.

Kulonben mindigis utaltam az olyan kicsinyes kifogasokat, amikor masokra mutogat az ember. Tok mindegy mit csinal a masik, nem fuggessz tole, ha valamit meg akarsz/kell tegyel akkor csinald azt legjobb tudasod szerint. Amikor minden toled telhetot megteszel, foloslegesnek erzed, hogy masokra mutogass.

:)

2013. dec. 2. 15:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Én visszahúzódó lettem, mert anyám egész gyerekkoromban azt mondogatta, hogy egy barátom sem lesz, egyedül leszek, senki nem fog szeretni. Már alapból azt gondolom, hogy nem leszek szimpatikus az embereknek, biztos rosszat gondolnak rólam. Kisgyerekként nem voltam ilyen, akkor elég barátkozós voltam, úgyhogy a szüleim rontották el. Könnyen adnak sokan olyan tanácsokat, hogy legyél pozitív, nyitott, de ez nem parancsra megy, a gyerekkorban megalapozott személyiséget később már nem nagyon lehet megváltoztatni. Eljátszani persze bármit el lehet, de akkor már inkább felvállalom, hogy ilyen vagyok, minthogy folyamatosan egy szerepet játsszak és ezzel hazugságban éljek.
2013. dec. 2. 20:57
 8/10 LeftBehind ***** válasza:
Egyrészt az ő hibájuk mert egy olyan világra akartak felkészíteni ami 30 éve elmúlt,másrészt az én hibám mert voltam olyan hülye hogy hallgattam rájuk.
2013. dec. 2. 23:37
 9/10 anonim válasza:

"Szerintetek is a szüleitek hibája, hogy olyanok vagytok amilyenek?"

Melyik tulajdonságomat gondolod dehonesztálónak, amelyről esetleg a szüleim tehettek?

2013. dec. 3. 10:43
 10/10 anonim válasza:
Sajnos igen... :( Engem is ez tett tönkre. Apámat nem ismerem, anyám jóvoltából. Anyám meg... Mindegy. Jó lett volna menni egyetemre, főiskolára, továbbtanulni, élni stb. De nekem nem jutott ilyen, csak a szegénység meg a munka... 25 évesen ott tartok, hogy komolyan az öngyilkosság foglalkoztat.
2013. dec. 6. 05:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!