Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A hajléktalanok többsége...

A hajléktalanok többsége miért férfi? És miért nem nő? Mi a fő különbség, ami ide vezet? Pszichológiai, szociológiai, vagy milyen oka van e jelenségnek? Komolyan érdekel.

Figyelt kérdés
Arról folyton beszélnek, hogy mennyivel többet keresnek a férfiak, hogy a nőket elnyomják, de érdekes módon nem hallottam statisztikáról, ami bemutatná, hogy a felsőoktatásban a nők sokkal nagyobb arányban vannak jele, és a hajléktalanok nagy része férfi.

2013. nov. 26. 12:32
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:

a pszichopata nem egyenlő az antiszociális személyiségzavarral. A 91% és 7 %-os arányt sem támasztja alá.

Idegesítő vagy, mert úgy írsz, mintha a zsebedben lenne az igazság ládikája, én nem szeretem az ilyen embereket.

De abban igazad van/lehet, hogy nem képesek, és nem is akarnak a társadalomban élni.

A többi, amit írtál, egyszerűen nem állja meg a helyét.

Még ha igaz is, hogy jóval több az antiszociális férfi.

2014. jan. 4. 21:44
 42/53 A kérdező kommentje:
főleg akövetkeztetéseid tévesek, és az összefüggések, amiket felállítasz: eléggé légből kapottak
2014. jan. 4. 21:48
 43/53 anonim ***** válasza:
46%

Ha már Wikipédiára hivatkozol legalább a magyart olvasnád el. A szociopaták sikeresek mert gerinctelenek és bárkinek képesek szemrebbenés nélkül ártani és a végsőkig harcolnak a céljaikért. Belőlük ügyvédek, politikusok, bankárok, vállalati vezetők és magasrangú emberek lesznek de még ha véletlenül nem is úgy alakul az életük, akkor is a legrosszabb esetben házasságszédelgők vagy maffiózók.

A felállni képtelen hajléktalanoknál az ellenkezője tapasztalható, az akaratgyengeség. Egy szociopatában nincsenek érzelmek, mindig ugyanazon a teljesítőképességen van. Ha harcol egy célért, akkor még az sem tántoríthatja el ha a szeme láttára ölik meg a családját.

Egy hajléktalan már attól visszaesik ha bármi pici kudarc éri.

2014. jan. 4. 22:44
 44/53 A kérdező kommentje:

nem tudom, ezt az utolsó kinek címezte

én nem hivatkoztam wikipédiára

itt az utóbbi válaszolók mindenféle téziseket gyártanak megalapozott tudás nélkül

2014. jan. 4. 23:21
 45/53 anonim ***** válasza:
83%

A pszichopata az antiszociális személyiségzavar egyik formája. A magyar wikipédiát linkeltem be ugyan, de ha elolvassátok az angol verziót, ami sokkal részletesebb, meg hosszabb, akkor kiderül, hogy a magyar fordító csak az intelligens pszichopatákat emelte ki, de korántsem csak erről van szó.

Kérdező: arra kiváncsi lennék, hogy Neked milyen végzettséged van, hogy csak így visszakézből, minden indoklás nélkül elutasítod az általam írtakat azzal hogy az nem megalapozott. Csak mert én tanultam pszichologiát, igaz nem ez volt a főtárgyam, de különösen volt szó a deviáns viselkedésről. Azon kívül ismerek szociális munkást, aki mesélt ezt-azt, plusz ha megnézel egy-két riport filmet hajléktalanokkal abból sem az derül ki, hogy ők a társadalom áldozatai.

2014. jan. 4. 23:38
 46/53 A kérdező kommentje:

aki wikipédiából linkel be, azzal én nem vitázom

már bocsi

Robert D. Hare és több szerző könyvét is olvastam a témában, ezért tudlak kiboxolni visszakézből, nem a végzettségem vagy bármi más miatt

olvasd el, és rájössz, hogy a pszichopata az nem egyszerűen egy személyiségzavar: fiziológiailag az agy máshogy működik, képtelen empátiára, stb. Érted már? Az nem zavarodott, hanem nem ismer érzelmeket.

Nem csak a személyiségének van zavara, pl nárcisztikus, kodependens, borderline, stb. Amiről te írsz, az egy börtönös kérdéshez lenne jó.

Többet nem reagálok kedves wiki-s válaszoló, nincs értelme

2014. jan. 5. 00:04
 47/53 A kérdező kommentje:
De abban biztos lehetsz, ha valaki a szak vagy diploma dolgozatához a wiki-ből idéz, azt úgy dobják ki diploma védésről (ha eljut odáig egyáltalán), hogy a lába sem éri a földet
2014. jan. 5. 00:08
 48/53 anonim ***** válasza:
10%

"Férfiak között gyakoribb az antiszociális személyiségzavar és a nem emlékszem melyik városban (amerikai) végzett felmérés szerint az ott elő hajléktalanok kb 90 százaléka rendelkezett szociopata jellemvonásokkal.

Az iskolai végzettséget teljesen felesleges idekeverni. Nem azért lesz hajléktalan egy férfi, mert a nők kitúrják őt a felsőoktatásból."

ilyen logikával csakis nő lehetsz

"A hozzászólók nagy részének nem túl pozitív tapasztalatai lehettek a nőkkel, a kommentjeitekből csak úgy süt a megkeseredettség. "

megint ez a közhely. veled ellentétben van tapasztalatuk.

a többi okoskodásra nem is reagálok részletesen, az egész csak egy elmélet, mintha egyenlőségjelet tennénk a pszichopata meg a hajléktalan közé, a beillezskledésről beszélünk, de nem akarjuk elfogadni a nemi szerepek tényét...

"De abban igazad van/lehet, hogy nem képesek, és nem is akarnak a társadalomban élni. "

ez nagyon laza kijelentés, ha így lenne, nem lennének olyanok, akik visszakapaszkodnak, én ilyet is ismerek. mivel nem ismerünk felmérést erről, és az egész definiálatlan, teljesen fölösleges semmitmondó kijelentésekkel foglalkozni.

2014. jan. 5. 19:15
 49/53 anonim ***** válasza:
69%

"a pszichopata az nem egyszerűen egy személyiségzavar: fiziológiailag az agy máshogy működik"

Ebből is látszik mennyire értesz hozzá. Elárulom, hogy minden személyiségzavar és bárminemű pszichológiai elváltozás mögött fiziológiai elváltozások állnak. És ezt nem a wikipédiáról szedtem.

2014. jan. 11. 19:46
 50/53 gago77 ***** válasza:
55%
Egyszerű.. A férfiaknak a mai világban el kell viselniük a középvezetői szinten igenis gyakoribb női főnököt az összes rigolyájával, a megaláztatásokat, amikor ezek a klimaxos v csak szimplán szexuális hiányban és/vagy kisebbségi komplexusban szenvedő nők(?) "beléjük rúgnak" mondjuk akár napi szinten és megalázzák őket a többi kolléga/ügyfelek stb előtt, azért ezek a dolgok hosszútávon hazavágják a férfi önbecsülését. Ha ezekhez még hozzáveszünk pár faktort, mint pl a "válság" miatti munkanélküliség, családi problémák, ingatag értékrend és hiányos férfikép, akkor sztem elég még egy banánhéj és szevasz..
2014. jún. 10. 09:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!