Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A hajléktalanok többsége...

A hajléktalanok többsége miért férfi? És miért nem nő? Mi a fő különbség, ami ide vezet? Pszichológiai, szociológiai, vagy milyen oka van e jelenségnek? Komolyan érdekel.

Figyelt kérdés
Arról folyton beszélnek, hogy mennyivel többet keresnek a férfiak, hogy a nőket elnyomják, de érdekes módon nem hallottam statisztikáról, ami bemutatná, hogy a felsőoktatásban a nők sokkal nagyobb arányban vannak jele, és a hajléktalanok nagy része férfi.

2013. nov. 26. 12:32
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:

olvasgattam e tárgyban

fontos ok, hogy váláskor a nő maradhat a lakásban a gyerekkel

a rendszerváltáskor megzűnt munkásszállókról is férfiak kerültek utcára

az alkohol ok is és okozat is lehet

Az alkoholista hosszú távon nem tudja megtartani a munkahelyét, nem lesz rezsire, lakásra, albérletre, utcára kerül.

Az ő rétegüknek is megvannak a szabályai. Hozzájuk alkalmazkodni az alkoholizmus veszélyével jár. A hasonulás erősíti a kapcsolatukat. Egyedül nem élsz meg az utcán, muszáj csatlakozni, védelemért, információért, társadalmi kapcsolatokért.

A szállókon nagyon kevés az, aki nem iszik. Az esti beléptetésnél szondáztatás van. Aki maxos, azt elküldik kicsit sétálni, vagy jó idő esetén nem engedik be.

Vannak statisztikák, kutatások.

Miért érdekel a téma?

2013. nov. 27. 00:44
 12/53 anonim ***** válasza:
31%

azért mert nőnek lenni könnyebb, a nőket eltartják, a férfiak felé több elvárás van, önállóbbnak kell lenniük, rajtuk senki se akar segíteni, mert nincsenek kanos nők, akik fel akarják szedni őket. sokszor az is lehet az ok, hogy a felesége elvitte a vagyonát váláskor.

másik ok lehet, hogy a férfiak hajlamosabbak az alkoholizmusra, ami oda vezet. bár szerintem inkább az a valódi oka, ami az alkoholizmus mgött is állhat, hogy férfinak lenni nehezebb ezért, boldogtalanok.

valami új német felmérés szerint a nők általában elégedettebbnek, boldogabbnak vallják magukat a férfiaknál a feminista országokban.

egyébként is a nők hamarabb mehetnek nyugdíjba és könnyebben kapnak állást, mint a férfiak. az utóbbi időben viszont nehezebben, de még mdinig könnyebb nekik, mint a férfiaknak munkát találni.

a feminizmusnak az lesz a vége, hoyg a nők is férfiak lesznek, munkamániás meggyötört matrózlelkek, annyi, hogy ugyanakkora terhelés mellett 1 férfi jobban bírja az iramot. ha feminista teljesítményeket vezetnek be, akkor talán egyforma lesz az átlagéletkor, vagy marad a jelenlegi nő-előny.

még egy dolog jutott eszembe: gyed, gyes.

"Ezek szerint az sem javítja az esélyeimet, ha megnősülök. Sőt, talán még rosszabbul járok."

igen, ez így van, a nő egy plusz teher általában. és amúgy sem tartanak sokáig a kapcsolatok, elég sekélyesek is, csak gyerek azért kell, hogy ne hagyja ott a férfi, vagy ha otthagyja, fizessen. néha azt a pénz a nő magára költi a gyerek helyett.

a kérdést azért tetted fel mert el akarod kerülni a hajléktalanságot?

"Igaz, hogy a hajléktalanok többsége férfi, viszont valahol azt olvastam, hogy az utóbbi tíz évben egyre nő a hajléktalan nők száma, konkrétan megduplázódott. Úgyhogy lassan kezd kiegyensúlyozódni a mérleg ebből a szempontból."

ez lehetséges, mert a munkanélküli nők is kb 20-30% aránnyal megnőttek.

"azt én is olvastam, hogy sajnos az ők száma is nő, de szerintem a mai napig meg sem közelíti a férfiak számát."

max 30%ra teszik a hajléktalan nők számát. egyes helyeken, időben 95% férfi volt.

2013. nov. 29. 13:22
 13/53 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem amellett, amiket leírtatok, az is benne lehet a pakliban, hogy a nők állóképessége kisebb, és ha utcára kerülnek, gyorsabban meghalnak (pl. kihűlésben).
2013. dec. 7. 15:39
 14/53 Nádszálkisasszony ***** válasza:
95%
Pszichológiai magyarázata talán még azt is, hogy hajlamosabbak a depresszióra, sokkal inkább megalkuvóak. A sok elvárás alatt egyszer csak összeroskadnak, "megbénulnak" de addigra már annyira elmagányosodtak, hogy nincs aki segítene nekik.
2013. dec. 7. 16:29
 15/53 anonim ***** válasza:
81%
11 ember fagyott meg eddig idén, mind a 11 férfi, ezt a napokban olvastam a hírek között.
2013. dec. 7. 20:35
 16/53 A kérdező kommentje:
nem lenne szabad ilyennek történnie, kezdem átértékelni az életet, és hogy mennyire érdemes mások véleményével törődni
2013. dec. 7. 22:15
 17/53 anonim ***** válasza:
100%

Az a 30% amit soknak találok is valószínűleg 50 feletti nőkből áll. Fiatal, dekoratív lány nem sokáig marad az utcán. Tele vannak az ingatlanportálok ingyen vagy jelképes összegekért albérletekkel kizárólag fiatal hölgyeknek. Azt még a 22800 szocsegélyből is ki lehet fizetni. Éhen meg modern társadalomban senki nem hal, mert vannak ingyenkonyhák.

Fiatal lányok között azokat tudom elképzelni hajléktalanként akit már a sokadik férfi dobott ki megcsalásért vagy mert meglopta őt miután befogadta.

2013. dec. 7. 23:04
 18/53 A kérdező kommentje:
férfinak lenni nehezebb, úgy érzem, kicsit el vagyok keseredve
2013. dec. 8. 00:00
 19/53 anonim ***** válasza:
86%
Önállóbbnak kell lenned. Ha Neked ez nehéz, ebben kell fejlődnöd, remélem sosem leszel hajléktalan!
2013. dec. 8. 04:12
 20/53 anonim ***** válasza:
73%
Amikor elváltam, én is hátrahagytam mindent. Házat, nyaralót, kocsit. Nem volt gyomrom cigánykodni. Akkor nem sokon múlt, hogy nem az utcán kötöttem ki.
2013. dec. 9. 22:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!