Hogy várhatnám el mástól, ha én magam sem fogadom el magam? Mit tegyek?
Sose voltam igazán boldog a külsőm miatt mert mindig más voltam mint a többi velem egykorú, ezért visszahúzódó lettem és soha nem szóltam senkihez csak akkor ha kérdeztek és ez így volt évekig. Sokáig szégyelltem utcára is menni. Ezt nem tudom miért, de kb ezen a nyáron változott meg, hogy már picit bátrabb vagyok de még mindig gondot jelent nekem emberek közé menni egyedül mert arra gondolok, hogy ki mit gondol rólam és félek, hogy valaki beszól. Azt nagyon a szívemre veszem és sose tudom elfelejteni (még ma is tisztán emlékszem arra, hogy miket mondtak rám kiskoromban) és hetekig rosszkedvű vagyok miatta.
Óvodás korom körül elkezdtem hízni és már ezért szégyelltem magam akkor is. Negyedikes koromban jött meg először, ezt követte valami nem normális dolog, ez alatt a szőrösödést értem. Már ekkor szégyelltem, mert a többi lánynak akkor még nem volt sehol semmi. Azóta teljesen utálom magam, tükörbe se bírok nézni mert fáj a látvány ami ellen nem tudok mit tenni. Próbáltam már lefogyni, 3-4 kilót adtam le, közben elküldtek vizsgálatra, az még nincs teljesen kész de nem is mondanak semmit, hogy hogyan változtassak a külsőmön. Már rég lemondtam arról, hogy valaha is jól érezzem magam a bőrömben mert kizárt. Legszívesebben az összes tükröt letakarnám mert a fejemet se bírom nézni. Szánalmasnak érzem magam. Ha valaki beszól, hogy csúnya vagyok (egyébként ritkán csúfolnak és ez kiskoromban is így volt valamiért) nem tudom magam megvédeni mert tudom, hogy igaza van és egyet értek vele. Mindenkit szebbnek látok magamtól. Én mindenkiben meglátom a szépet csak magamban nem. Már sokszor azon gondolkozom, hogy mit kéne csinálni, hogy később sok pénzem legyen és teljesen átalakíttassam magam. Tudom, ez hülyeség de más ötletem nincs, alapból az arcvonásaim nem tetszenek, a többi részemről inkább ne is beszéljünk. Alacsony is vagyok. Komolyan mondom, ettől rosszabbul nem is nézhetnék ki (kop-kop).
Mivel ilyen vagyok, így barátaim sincsenek (1-2 talán akad) és mégis elvárom, hogy elfogadjanak. De hogyha magamat sem tudom elfogadni, akkor mástól nem lehet ezt elvárni. Évek óta azon vagyok, hogy elfogadjam magam, de egyszerűen bármit csinálok nem megy. Régebben néztem olyan emberek üzeneteit akik valamiért nem tudnak teljes életet élni, elgondolkoztam rajta de visszatértem a saját problémámhoz, mert mindenkinek a saját problémája a legnagyobb és legfontosabb.
Félek, hogy olyan leszek mint amit egyszer a tévében láttam, hogy a nő már annyira durván önbizalom hiányos volt, hogy nem ment ki a házból évekig, még a boltba sem. Mit tegyek, hogy ne zárkózzak be még jobban? Hogyan fogadjam el magam?
16/L
Konkrét példa magamról, ha ez is kell esetleg.
Na meg közvetlenül a kérdésedben foglaltak némelyikére.
Mit gondolsz, hány évesnek néznek a 40 évemmel? Gyakran 20-nak! Átlagban meg 28-30-nak.
Rengeteg életnehézségem van, és ennek ellenére elég jól tartom magam. Amúgy 20 éves korom óta vagyok vegi.
Tudod miért kezdtem el? Nem erkölcsi okokból, hanem mert testi és lelki fájdalmaim voltak. Hónapról hónapra egyre csökkentek fájdalmaim, a vegivé válásom során. Kőkemény, fizikai, logikus okokból, mint fentebb ecseteltem.
Mégis napokon belül leesett a tantusz, h én 20 éven át hozzáhárultam az állatok kivégzéséhez - és akkor még én panaszkodtam?? Mit élhetnek át szegény állatok?? Én csak nyavalygó tini voltam (már bocsánat), míg állatok MEGHALTAK, tömegesen és értelmetlenül - miattam is!! 20 éves koromig.
Ne értsd félre , nem kicsinylem le problémádat. Azok se mellékesek. Különben nem vennék energiát, időt segíteni neked a saját életminőségem javításának ecsetelésével, és h mi vezetett a javuláshoz testi-lelkiállapotomban - a körülményeimhez képest (mivel, mondom, igen nehéz életem van, MÁS OKOK MIATT, MÉGIS jól tartom magam!).
És nem csak nekem, hanem mindenkinek javult az állapota kívül belül az ismeretségemben, meg aki vegikről olvastam, aki ÉSSZEL lett vegi (a jó szándék se mellékes persze).
(Az évszámokat kerekítettem, mivel anonim szeretnék maradni, int itt a legtöbben.)
Talán próbálj meg picit változtatni is Magadon, és amennyit haladsz a változtatással "felfelé", annyit gyere "lefelé" is, Magad elfogadásában.
Van egy különbség aközött, amilyen vagy, amilyennek látod Magad, és amilyen lenni szeretnél. Ez egy háromszög, és csak akkor lesz kisebb, ha mindhárom sarkát közelíted egymáshoz.
Kommentedre:
ha csak avval törődsz, h idegesít téged, hogy hazudik a húsipar, a gyógyszeripar, és az orvosi egyetem, a tanári egyetem az orvosoknak és tanároknak, meg neked a középsulid - akkor ne várj csodát.
HA EZEN FELÜL TESZEL IS magadért, akár másokért, állatokért, vagy más emberekért (!), és nem állsz meg az önsajnálatnál (ami részben bár indokolt, de ha csak ennyit teszel, az nem megoldás), tehát ha teszel is a megoldásért, akkor hónapról hónapra javulni fog a helyzeted.
Bár nem mindegy, mennyire hatékony, amit megoldást választasz. Én hatékonyat vetettem fel. Teszteld le, ha gondolod.
Az idegességhez is hozzájárul a húsevés. Írtam, miért. Teljesen reális okokból fokozza az idegességet. Épp elég stresszforrás van a világban - minek fokozni azt? ;) Legalább önmagad számára ne fokozd a kellemetlenségeket. ;) Bár amúgy teljesen összefügg egymással HOSSZÚ TÁVON, hogy aki árt másnak, az IDŐVEL visszakapja.
A világ se véletlen ennyire torz. A húsevés nem csak rád hat, hanem más vegyes táplálkozásúakra is - azaz a többségre. Akkor csodálod, hogy ilyen a világ? Ezt akarod követni? Te tudod. ;)
Egyébként meg micsoda vicc, amikor a fogazatunkkal érvelnek, meg száz más alaptalan érvvel. ;) Csak úgy mellékesen:
totál vegi a gorilla... soroljam még myilen állatok? És nézd meg, egy gyilkos állat is értékelné, ha nem ilyen fogsora lenne ;)
"A csimpánzoktól eltérően nem vadásznak; elsősorban faleveleket, fakérget, rügyeket és gyökereket esznek. Állati eredetű táplálékként csak időnként (ritkán) egy-egy rovart esznek meg."
És sorra hazug érvekkel tévesztenek meg titeket. Na ezért is javaslom az ÖNÁLLÓ gondolkodásmódot. :) Jó szívvel. Ennyi voltam itt, e kérdésnél. Ennyi energiára futotta, mert nem fecsérelem feleslegesen nagy mértékben. ;)
Nem térítek senki, mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja, vagy úgy segít magán és másokon, ahogy akar. :)
J A V:
egy gyilkos állat is értékelné, ha a gorilláéhoz hasonlatos fogsora lenne.
Még hogy nem térít... falat kaparok az ilyen emberektől, akik kéretlenül akkor is belesulykolják a saját meggyőződésüket a másik fejébe ha abszolút témába sem vág...
Kérdező...biztos vagyok benne, hogy értékes ember vagy és ha akad 1-2 barátod akkor ők valószínűleg elfogadnak. Próbáld meg szeretni magad oké könnyű mondani de ha nagyon akarsz biztos találsz pozitív dolgokat magadon vagy magaddal kapcsolatban.
Sürgősen kezdj el változtatni magadon.
Adj magadra. Ha nem megy a fogyókúra könnyen, vezess naplót, amiben leirod, hogy mit is csinálsz pontosan azért, hogy lefogyj, hetente egyszer megméred magad, hogy lásd mennyit fogytál ezen a héten.
Kezdj el nőisebben öltözködni, menj el fodrászhoz, kozmetikushoz. Válassz magadnak új frizurát.
Valamint egyél sok zöltséget, kevés szénhidrátot, és zsiros ételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!