Egy cipőmet visszavittem a boltba, azt mondták megjavítják. Ha nem tökéletes a javítás, mondhatom, hogy nem fogadom el?
Vettem egy cipőt 5 hónapja közel 20 ezer ft-ért, lett egy kis hibája, ezért visszavittem, mert van rá félév jótállás. Azt mondták megragasztják. Viszont ha nem tetszik vagy csúnyán javítják meg, van jogom arra, hogy megmondjam, hogy inkább le szeretném vásárolni az árát? Vagy adjanak újat, vagy bármi?
Mert szerintem ragasztással történő javítással nem lesz a legszebb a cipő.
20000-es cipőre csak fél év?
Egyébként kérheted a javítást vagy cserét. Ha nem, akkor árleszállítás vagy lóvé vissza. De hivatalosan levásárlás nem létezik. És a boltosok nagyrészének fogalma sincs a szavatossági jogokról.
De inkább idéznék kicsit az NFH-tól:
Az első lépcsőben kérhetjük a termék kijavítását vagy kicserélését amelyek közül – főszabály szerint – választhatunk. Nincs mód a választásra, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne az eladónak. Csere esetén csakis olyan terméket vagyunk kötelesek elfogadni, amely adottságai tulajdonságai tekintetében a korábbival azonos.
Árleszállításra és az elállásra (amelyek közül szintén választhatunk) akkor van lehetőségünk, ha a kijavításra vagy kicserélésre – a lehetetlenség vagy az aránytalanság miatt – nem volt jogunk, vagy azt az eladó nem vállalta vagy nem végezte el megfelelő határidőn belül, a számukra okozott jelentős kényelmetlenség nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!