Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit tehet velem a tartós magány?

Mit tehet velem a tartós magány?

Figyelt kérdés
Fizikálisan és szellemileg is érdekel.

2013. nov. 12. 22:44
 1/9 Julianne Moore válasza:
ha magányos akarsz lenni,akkor semmit.ha kényszerből vagy magányos,először szellemileg,aztán ebből kifolyólag fizikálisan is leépülhetsz,megbetegedhetsz.
2013. nov. 12. 23:11
 2/9 anonim ***** válasza:
veséd rámehet (de ne vedd 100%ra)
2013. nov. 12. 23:15
 3/9 anonim ***** válasza:

A magány jelentése teljes egyedüllét.

Hosszú ideig bezárt ember magányásnak érezheti magát. Ez kihat viselkedésére, a gondolatira. Türelmetlenebb másokkal. Az arcáról az olvasható hogy gondterhelt, szomorú és bánatos. Persze aki ezt megtapasztalja az jobban megértheti.!

2013. nov. 12. 23:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Én magányos vagyok és minden nap edzek szinte szóval nekem szabadságot ad és csak erősít. Szellemileg arra ösztönöz hogy gondolkodjak és művelődjek így hát könyveket olvasok és edzem az agyam. Talán ha nem lennék magányos akkor valami csavargó lennék és soha se ébredtem volna öntudatra. Sokat segít ha utána olvasol spirituális dolgoknak és azzal helyre tudod állítani a belső lelki békéd még a legnagyobb viharok közepedte is.
2013. nov. 13. 01:03
 5/9 anonim válasza:

Sose lehet tudni. Az elmúlt 4-5 évben nagyon sokat voltam egyedül, és így, csendes megfigyelőként olyan dolgokat vettem észre a világban, amiket megfelelő mennyiségű inger hatására nem sikerült volna. Kiegyensúlyozottabb lettem.

Ma már néha muszáj változtatnom, és olyankor egyszerűen nehezemre esik a beszéd, belegabalyodok a legegyszerűbb szavakba is, dadogok, makogok, a fejemben összeáll a kép ugyan, de nem könnyű azt közölnöm a külvilággal.

Fizikálisan nem hagytam el magam, azért ösztön nagy úr.

2013. nov. 13. 12:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Én pont az ellenkezőjét vettem észre magamon, mint az előttem szóló. Én kényszerből és részben a saját butaságom miatt voltam évekig egyedül, de úgy, hogy nem dolgoztam és a suli is laza, így szó szerint egyedül voltam. Még ha úgy lettem volna egyedül, hogy van hova járni dolgozni, még ha ott nem is szólok senkihez...de nem. És borzalmas. Azt vettem észre magamon, hogy szellemileg leépültem, beszűkültem, ami azt jelenti, hogy sokszor ismétlem magam, ha beszélek valakivel, többször elmondom ugyanazt és nem is emlékszem rá. Meg volt olyan, hogy nem fogtam fel, amit valaki mondott nekem. De ez már szerencsére elmúlt, mert a suli, meg a hobbim miatt eléggé meg vagyok erőltetve szellemileg, úgyhogy ez már nem olyan nagy baj. De lelkileg annál rosszabb néha, amikor sokáig nincs társaságom. Olyankor idegbeteg vagyok, türelmetlen, haragszok mindenre és mindenkire, ha valaki csúnyán néz rám, már akkor ugrok. Remélem, minél hamarabb véget tudok vetni ennek az egésznek, mert nem akarok teljesen megőrülni.
2013. nov. 13. 20:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Velem most azt is teszi, hogy halálra unom magam és már nem tud itthon lekötni semmi. Nagyon unatkozok.
2013. nov. 13. 22:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy hogyan éled meg. Mire használod ezt az időszakot. A magányban sok mindent lehet tanulni, például. A magányban letisztulhatnak az elme gondolatai. A tisztulás után másképpen látottá válik a világ. Tiszta elmével jobb döntések hozhatóak. Ne vidd túlzásba. Egy kis böjt (sem) árt. Ébredj fel.
2013. nov. 15. 23:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Előzőnek akár igaza is lehetne, de a "tartós" magányról szól a kérdés. Az pedig szellemi és fizikai leépüléshez vezet.
2013. nov. 21. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!