Miert lesz valaki ongyilkos?
Az, hogy MIÉRT lesz valaki öngyilkos, olyan kérdés, amire ha megválaszolnánk az ÖSSZES lehetöseget, akkor több könyvet megtöltene. Viszont két alapvetö ok létezik: az EGYIK fel akarja magára hívni a figyelmet és NEM akar meghalni, a MÁSIK viszont tényleg nem akar tovább élni és NEM a többieknek akar szignálokat küldeni.
DE aki az általad leírt módszer(ek)et választja, az a második tipus, és azért választ EGYSZERRE több módszert, mert így nagy mértékben csökkenti annak a lehetöségét, hogy véletlen meg lehessen menteni.
Mert a gyógyszer, az erek felvágása és a kádba fulladás külön-külön is halálos, és ha netán valaki betévedne is a fürdöszobába, hiába próbálná az ereket elkötni, vagy a fulladást megakadályozni, a gyógyszert még mindig nem tudja közömbösíteni.
Elvileg ugyanis az altatótól meg lehet menteni gyomormosással, a fulladástól újraélesztéssel, a ezerk felvágásától megfelelö módon történö leszorítással, de EGYSZERRE mindegyik ellen nem lehet tenni semmit.
Az öngyilkosok azért lesznek öngyilkosok, mert nem látnak kiutat. Tehát amire te (vagy egy másik egészséges ember) azt mondaná, hogy nincs minden veszve, meg lehet oldani, azt ő megoldhatatlannak és kilátástalannak érzi. Az öngyilkosok nem éreznek reményt és nem tudnak hinni a javulásban. Ez egy beszűkült tudatállapot, amikor már úgy érzik, nincs semmilyen esély és segítség.
"Arra lennek kivancsi,hogy ha valaki bevesz peldaul egy rakas altatot es beleul egy tele kad vizbe akkor miert akarja meg az ereit is felvagni?"
Nem tudom. Miért? Akarja? Láttál vagy hallottál erre példát? Én még nem. De gondolom azért, hogy biztosra menjen.
Egyébként meg nem értem, hogy ez hogy jön ide. Most akkor mi is a kérdésed? Arra vagy kíváncsi, hogy mi motivál egy öngyilkost vagy arra, hogy miért vágja fel az ereit a kádban, hogyha altatókat vesz be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!