33 éves elvált nőként egyedül a világban. Férfit
többé nem akarok magam mellé. Lehet így boldogan élni?
Figyelt kérdés
Próbálom tartani magamban a lelket, hogy egy élet lehet teljes, férj és gyerek nélkül is. De igazából semmilyen más emberi kapcsolatom nincs, barátok sem egyáltalán. Szüleimmel tartom a kapcsolatot, de nem fiatalok már, rettegek ha egyszer meghalnak, akkor tényleg senki nem marad. Félek attól is, ha egyszer beteg leszek, és elveszítem a munkám, akkor nem lesz aki segítsen, sem anyagilag, sem emberileg. Aki hasonló helyzetben van, hogyan győzi le a szorongást a jövőtől?
Hát, mivel már döntöttél (Férfit többé nem akarok magam mellé.) ezért igazából már ott is a válasz a kérdésedben: idővel meg fogod tudni.
"rettegek ha egyszer meghalnak" Miért is kell rettegni egy biztosan bekövetkező dologtól?
"Félek attól is,"... ezek inadekvát érzelmi reakciók egy még be sem következő helyzetre. A fantáziád rabja vagy, tudod-e?
"hogyan győzi le a szorongást a jövőtől?" Meg kell tanulnod együtt élni ezekkel a magad okozta szorongásokkal. Remélem, nem gyengíti le az immunrendszered a folyamatos stressz. Ezen felül rendelkezésedre áll az alkoholizmus és más devianciák.
dec. 1. 17:16
2/15 anonim válasza:
Nem kell egyedül lenned. Keress barátokat, ha férfit nem akarsz. Gyülekezetben, és/vagy egy új hobbiban (pl valamilyen tánc)...
dec. 1. 17:25
3/15 anonim válasza:
Megszabad kérdezni, miért nem akasz többé férfit?
dec. 1. 17:35
4/15 anonim válasza:
Akkor légy leszbikus.
dec. 1. 17:38
5/15 anonim válasza:
persze.
dec. 1. 17:48
6/15 A kérdező kommentje:
3-as: Mert ugy vagyok vele minek még ki tudja hányszor végig szenvedni egy kapcsolat végét. Az elmúlt 15 évben sem volt egy jó parkapcsolatom sem, katasztrófa volt az összes. Nem is kapkodnak értem a férfiak a külsőm miatt, hogy azt mondjam okosabban választok legközelebb, mert elég kevés akiből lehet választani. Most azért már a korom is elvesz az esélyekből. Aki most a férjem még, ő már másodszor teszi ezt, hogy ok nélkül kidob mert “bocs nem szeretlek már.” Volt már régen is egy szakításunk, több évre elköltöztem, majd vissza csalogatott, a csillagokat is leígérte, és hogy mennyire megbánta azt a szakítást. Újra össze jöttünk, összehazasodtunk, aztán pár év után felvette ugyanazt a stílust, egy nárcisztikus ember. És ő még a legjobb, mert csak szavakkal és viselkedéssel bánt, az az előtti kapcsolataimról nem is szeretnék beszélni hogy hogy bántak velem.
dec. 1. 17:48
7/15 anonim válasza:
Nem akarjátok helyrehozni ezt a kapcsolatot? Megbeszélni? Vagy lelkész, vagy párterapeuta segítségével? Vagy vannak könyvek is, amik segíthetnek
dec. 1. 18:14
8/15 anonim válasza:
Barátaid miért nincsenek? Én 34 leszek, egyedülálló, van pár barátom, barátnőm, nem érzem magányosnak magamat, bár hozzátenném, mindig akad valami férfi, akinek én bejövök vagy nekem bejön (sajnos ez nem mindig kölcsönös🙂), úgyhogy amiatt sem aggódom, hogy kapcsolatom nem lesz sosem többé, majd jön, akivel összepasszolunk.
De barátokat tudsz szerezni addig is, csak tedd rendbe magadat. Én pl könnyen barátkozom munkahelyeken, amikor elmúlik a kezdeti para az idegen helyzettől.
dec. 1. 18:52
9/15 anonim válasza:
Ilyenkor lehet jól életmódot váltani. Személyi edző, dietetikus, pszichológus, és összerakhatod velük magadat.
dec. 1. 21:08
10/15 anonim válasza:
Ha van párod, akkor is maradhatsz egyedül.
Akkor tudod meg igazán mennyire vagy erős, ha magadra maradsz.
A párkapcsolatnak vannak hátrányai is, ami nem mindig éri meg.
Barát, haver, azért legyen, akivel néha találkozol, vagy egy szexpartner.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!