Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hasonló helyzetben mi segíthet...

Hasonló helyzetben mi segíthet? Barátok eltűnése, érdektelensége.

Figyelt kérdés

Korábban sokat jártam társaságba, több barátom volt. Miután férjhez mentem és elköltöztünk a régi lakóhelyemtől távol, kezdődött minden. Kezdetben még megmaradt az érdeklődés, találkozások, majd ezek mind ritkulni kezdtek, maradt 2 ember, akivel tartottam a kapcsolatot. A találkozások velük is el-elmaradoztak, aztán azt vettem észre,hogy már őket sem igazán érdekli,hogy mi van velem. Időközben sorozatos rossz dolgok történtek, 2 éve nem sikerül a baba,nemrég pedig kiderült,hogy édesanyám áttétes rákos beteg. Senki sem kérdezi,hogy hogy bírom, mindenki csak magáról beszél.

Teljesen egyedül maradtam.

Valakivel történt hasonló? Ha igen,hogy vészelte át?

okt. 28. 11:50
 1/5 anonim ***** válasza:
74%
Megerősödtem. Már mindent megtanultam egyedül megcsinálni. Nem számítok senki támogatására. Hét éve külföldre költöztem, és egyedül maradtam. Igazából nem hiányoznak olyan emberek akik után egyedül maradtam. Új embereket meg már nem igazán…
okt. 28. 12:02
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Valójában egyetlen empatikus és megértő ember elég, hogy jól érezd magad. Ugyanis az is óriási kincs, ha egy van.
okt. 28. 12:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Piszkosul nehéz lehet. A hiba egyébként elsősorban a költözésben van, egyszerűen felfoghatatlan számomra hogy jut ilyen valaki eszébe. Az ember kis saját szociális hálója felépül, kialakul, ezt később máshol új helyen már nem lehet helyettesíteni, pótolni semmivel. Mi lehet az az előny, ami miatt megéri az embernek a barátait hátrahagyni? Biztos hogy semmiféle pénz és karrier nem ér ennyit. Felnőttkorban a költözés gyakorlatilag egyenlő utána az örök magánnyal, és sajnos nincs megoldása. Majd jönnek és elmondják hogy barátkozz a mukahelyen, keress hobbit és azon keresztül hozzád hasonló embereket, meg ilyenek, de ez sajnos bullsit, nem működik. Meg hogy 2024 van, ott a telefon, a Messenger, a Skype, és lehet kapcsolatot tartani a hátrahagyottakkal. Ez is oltári nagy marhaság, a személyes kontaktot semmi nem tudja pótolni, a végét pedig látjuk, és mindig ez történik. A fizikai távolság áthidalhatatlan. Mindenkinek adott a kis baráti köre, és ezekbe a körökbe nagyon nehéz bejutni új helyen. Óriási hiba a költözés, mert minden kapcsolatot szétszakít, de ettől függetlenül szurkolok neked hogy tartozz azon kevés szerencsés közé, akik ebből a magányból ki tudnak törni. Ha mégis a papírforma jön be, akkor meg meg kell tanulnod egyedül boldogulni és elfoglalni magad, ez maradt.
nov. 1. 07:15
 4/5 A kérdező kommentje:

Utolsó! Sajnos úgy alakult,hogy a férjem egy barátja révén kapott egy nagyon jól fizető állásajánlatot,amit persze elfogadott érthető módon (az akkori fizetése majdnem duplája volt az ajánlat). Ő annyiból előnyben volt,hogy neki itt volt a barátja. Én abba a társaságba nem tudtam beilleszkedni és ahogy írod a munkahelyeken sem. Vicces,mert több év szenvedés után végre olyan helyen dolgozom,ahol mindig is akartam,viszont édesanyám betegsége miatt jelenleg olyan szinten padlón vagyok,hogy nem tudom,hogyan fogok teljesíteni a továbbiakban.

Az élet valahogy sehogy sem alakul jól.

nov. 3. 23:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Félreérthetően írtam,mármint a munkahelyeken maximálisan beilleszkedtem,mindenkivel jóban vagyok,de barátságok sehol nem alakultak ki.
nov. 3. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!