Hogyan tudnék beilleszkedni az egyetemen?
Több, mint egy hónap telt el, de még mindig nem találom a helyem.
Úgy látom, hogy sokan már az első héten szereztek társaságot, én meg sokszor egyedül vagyok. Sok emberrel beszélgettem, de egyikkel sem kötöttem mély barátságot. Vannak barátaim, de velük csak hétvégén tudok találkozni és hétköznap pedig egyedül vagyok.
Sokan javasolták a bulikat, csak én nem szeretek bulizni. Ráadásul én eléggé nehezen ismerkeden, sok időbe telik, amíg megnyílok valakine
Nos ha nehezen ismerkedsz akkor légy türelmes. Amit javasolni tudok, hogy jelentkezhetsz választható tantárgyakra (persze csak ha érdekel és belefér az idődbe), ott lehet találkozol olyanokkal akikkel azzal kapcsolatban lesz közös érdeklődési körötök.
Egyébként személy szerint mikor egyetemista voltam, akkor nagyon sok ismerősöm lett még felsőbb évfolyamokból is. Sokmindenkivel jóban lettem, ezért általában jól informált voltam, ill. gyakran megszereztem előre a vizsgakérdéseket is. Az egyetem végeztével pedig elmondhatom, hogy szinte egy emberrel sem tartom a kapcsolatot. Mindenki éli az életét. Alapvetően azt tapasztaltam, hogy a legtöbb embernek 1-2 nagyon jól működő barátja volt az egyetem alatt, de ott már szinte mindenki a saját maga szekerét tolja és nem úgy működik mint például általánosban vagy pedig gimnáziumban. Az emberek jönnek s mennek, van aki végig csinálja és van aki nem. Általában az utolsó évekre maradnak azok akikel barátkozni tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!