Egyetemen mennyire nehéz/könnyű beilleszkedni?
Nem tudtam sajnos elmenni gólyatáborba, valamennyire nem is szerettem volna.
Most azon izgulok mennyire fogok tudni beilleszkedni. Van olyan óra ahol többen, de van persze ahol kevesebben leszünk.
Valami tipp, hogyan közeledjek mások felé? Eléggé introvertált személyiség vagyok.
Légy nyitott és ne aggódj. Konkrétan első nap, ahogy mentem le órára a koliból, megállított egy srác, mert felsőbb évesnek nézett, hogy hol van az xy terem. Hát, én is pont oda mentem...
De volt olyan, aki simán mellém ült órán. Kért tollat, aztán eldumáltunk.
Nézd én második BSc-met csinálom és az a tapasztalatom, hogy a gt nem sokat számít... Az első képzésemen elmentem, gt-ben társaságom nem alakult ki. 1-2 emberrel összehaverkodtunk elég ittasan, suliban ebből már kb senkivel nem volt kontaktom. Ott alakult ki egy haveri kör amikor pár emberrel több közös szeminárium volt és együtt "szívtunk" :)
Most műszaki egyetemen vagyok, gt-be már elvből nem mentem, de mint kiderült a szak jelentős része nem is volt és tök jó haverokat, ismerősöket szereztem.
Viszont ez már nem gimi...ne számíts olyan szoros kötelékekre. mindenki éli a kis életét, sokan dolgoznak, meg előfordul hogy egyik félévben ugyanazokkal vagy, következőben meg teljesen új emberekkel. Lehet ismerkedni, de teljesen más már....
Persze ez csak egy tapasztalat. És tényleg. Ha kolis vagy, akkor ott viszont tök jól lehet barátkozni (én sosem voltam az) és ha kellően nyitott vagy nagyon élvezni fogod :) Remélem a covid nem szabotálja az egyetemi életet és meg tudod tapasztalni az első igazi nagy bulikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!