Az emberi élet egyik legnagyobb problémája, ha valaki azt érzi senkinek sem számít?
Hallgattam erről egy érdekes amerikai podcast-ot és ott is többek közt arról beszéltek, hogy világtendencia lett, hogy egyre több ember él egyedül és főleg a férfiak körében pusztító ez a dolog. A fiatal férfiak jelentős része úgy érzi, hogy olyan fölösleges az élete, nem feltétlenül csak azért, mert nincs párkapcsolata, hanem, mert igazából barátai, közösségi élete is alig. Meg hogy a két leggyakoribb szó, amivel leírják az életüket, az a "useless" és a "worthless". Persze vannak ilyen káros mozgalmak is, mint a szélsőjobboldal, amik betudják csatornázni ezeket az indulatokat, sajnos az öngyilkosság is egyre gyakoribb.
Azt mondta azt kellene érezniük ezeknek az embereknek, hogy a társadalomnak szüksége van rájuk, az idős szomszédja, akinek néha segít, a vele egy gyülekezetbe járó kisfiú, akivel elmegy focizni, a munkatársa, akivel megold feladatokat, a barátja, akit meghallgat, ezek mind nagyon fontos megtartó emberi kapcsolatok és messze túlmutatnak azon, hogy most ki mennyire tetszik a nőknek, mert az önbecsülésnek az is csak egy szelete. Ezért lenne fontos a valós közösségi élet, mert az interneten sok mindenről nagyon torz képet ad.
Sok igazság van benne.
Az ember társas lény és úgy tűnik a virtuálus kapcsolódások, közösségek nem pótolják az igazi kapcsolatokat.
Ez csak addig probléma amig vki szeretet vagy figyelem függő. Hál isten én már nem szorulok erre.
A legnagyobb bajom most a munkahelyi mobbing meg az ha munkahelyet is tudnék váltani ott ugyanugy simán pofázhatnak belém állhatnak mobbingolhatnak mert semmi nincs mögöttem. Se stárusz se pénz se kapcsolatrendszerek..
Vannak kivételek: én elvagyok nagyon is jól magamnak.
A munkahelyemen kénytelen vagyok 1-2 emberrel együtt lenni, de szerencsére ennyi.
Régebben hatalmas szociális életet éltem, most meg nem.
Nem emlékszem hogy ilyen lett volna a világ.
Probléma, vagy inkább úgy nevezném, hogy szükséglet a társaság, a társ iránti igény.
De nem a legalapvetőbb, mert az alapvető szükségletek a biológiai szükségleteink, aztán jön a biztonságérzet szükséglete, és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!