Mi számít a legnagyobb iskolai végzettségemnek?
Figyelt kérdés
Jártam középiskolába, a bizonyítványomba bele van írva hogy "szakmai vizsgát tehet" de nem mentem el a vizsgára.
Hivatalosan középiskola vagy általános iskola a legmagasabb végzettségem ez alapján?
2023. jan. 9. 02:59
1/11 anonim válasza:
Ha van 12.-es bizonyítványod, akkor a középiskola a legmagasabb, de ráépülő vizsgák hiányában (szakmai, érettségi...) a végzettség alapfokú.
2/11 anonim válasza:
Én úgy értem, hogy 11 osztályt végeztél. Szerintem ez a végzettséged, de semmiképp se középiskola. Az 12 osztályos és az érettségit is beleértik.
Estin még elvégezheted.
6/11 anonim válasza:
ha kapott 12.-ben bizonyítványt, akkor elvégezte a középiskolát, csak a vizsgái nincsenek meg. Lehet valakinek gimnáziumi végzettsége úgy, hogy nincs érettségije. Ettől még középiskolát végzett, az iskolai bizonyítvány és az érettségi, vagy szakmai bizonyítvány/tanusítvány két külön dolog.
7/11 anonim válasza:
Mai világban az érettségi is pont annyit ér, semmit. A jobb szakmák és az egyetem beugrója viszont az érettségi
8/11 anonim válasza:
11 osztályt végzett, nem 12-t. Innentől sajnos 2 év az érettségi, ilyen most a szakmai képzés szerkezete Magyarországon. Ezért kellett volna a szakvizsgákat letenni mert lenne értelme az 1 év plusznak.
9/11 anonim válasza:
Ha 12. év végén kap bizonyítványt (és nem bukott), 12 osztályt végzett. Ezzel középfokú végzettsége még nincs, de 12 osztálya igen.
Elvégzed a 12.-et, ELBALLAGSZ (vagyis befejezted az iskolát), majd utána jön az érettségi.
10/11 anonim válasza:
Ha 12 osztályt végzett volna, az lenne ott, hogy érettségi vizsgát tehet. Ő szakképzésben vett részt, ami általanos iskola után 3 év, tehát 11 osztályt végzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!