Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ha vidéken egy faluban laknék,...

Ha vidéken egy faluban laknék,nem lennék ilyen magányos?

Figyelt kérdés
A szomszéd rendszeresen beszélgetne velem,a boltban is beszélgetnének velem?Mindenki név szerint ismerne és szeretne is?Egy faluban olyanok az emberek mint egy nagy család?32/F

júl. 8. 12:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Jól beszél a 10-es! Az utca végén ácsorgáló Piroskák (a szomszédasszonnyal együtt) mindent IS jobban tudnak és ha rád kerül a "bélyeg", az Isten se mossa le rólad mert a pletykafészkek terjesztik az infót úton-útfélen, te pedig nézel hogy miért néz rád furán a fél község! Szarkavarók társulata! Nálunk azt érték el hogy egyre többen húznak magas kerítést és sövényeket hogy senki ne lásson be az udvarra!
júl. 8. 16:15
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Mióta élek, budapesti vagyok.

Látásból ismerem a szomszédom, mert nem állnak le beszélgetni. Barátok évek alatt eltűntek, párom pár éve nincs.

Munkahelyen jobb,ha nem is barátkozom,mert annyi irigy és rosszindulatú ember van.

Szabadidőmben egyedül megyek mindenhova,kirándulni, stb még egy kávét sincs kivel meginni és beszélgetni, röhögni egy jót.

55 F

júl. 8. 17:56
 13/22 Senior Séf ***** válasza:
56%

"Mindenki név szerint ismerne és szeretne is?"

Hallottad már a kifejezést, hogy valaki szeretetreméltó? Ha eléred ezt az állapotot, városban is megtalálnak az emberek.

júl. 8. 18:02
 14/22 anonim ***** válasza:
86%

Az, hogy magányos vagy-e, csakis rajtad múlik, nem azon, hogy hol laksz, és még csak nem is azon, hogy kik a szomszédaid.

Ahogy állsz hozzájuk, általában úgy állnak ők is hozzád.

Falun is lehet az ember idegen. Például, mert egy pár száz lelkes faluban, ha nincsenek gyökereid ott, akkor idegen leszel. Persze, beilleszkedhetsz, de az ilyen helyeken főleg öregek maradtak.

A nagyobb falvakba meg sok városi költözik ki. Sokuk első dolga kétméteres lemezkerítést építeni, hogy még a légy se tudjon átrepülni rajta. Ő nem fog veled trécselni, már csak azért sem, mert ki se száll a kocsijából, még a kapu is automata.

De a városban sem kell, hogy kevesebbet lásd a szomszédodat. A családok találkozhatnak és társaloghatnak a játszótéren, a kutyafuttatónál stb. Adott házban a lakóközösség lehet olyan, ami elősegíti a kapcsolatok kialakítását. Például jártam olyan házban, ahol szabály volt, hogy mindig mindenkinek köszönnie KELL, még a vendégnek is!

Tehát ez nem ezen múlik.

júl. 8. 19:44
 15/22 anonim ***** válasza:
71%

"A szomszéd rendszeresen beszélgetne velem,a boltban is beszélgetnének velem?Mindenki név szerint ismerne és szeretne is?"

Hadd kérdezzek vissza.

Te rendszeresen beszélgetnél a szomszéddal? A boltban beszélgetnél másokkal? Törekednél arra, hogy mindenkit név szerint ismerj és szeress?

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, régi mondás.

júl. 8. 19:45
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

"A nagyobb falvakba meg sok városi költözik ki. Sokuk első dolga kétméteres lemezkerítést építeni, hogy még a légy se tudjon átrepülni rajta. Ő nem fog veled trécselni, már csak azért sem, mert ki se száll a kocsijából, még a kapu is automata."

Ez pontosan így van! ✋ 🤣🤣🤣

júl. 8. 21:27
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak a gyereksírást hallod később, meg hogy elmegy-megjön kocsival a munkából! 🤣🤣
júl. 8. 21:29
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Falun élni nem jó mert mindenki tud mindent mindenkiről.
júl. 9. 12:54
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én se élnék egy pletykafészek faluban. Magányos ott is lehet az ember. Akkor inkább a városi magány. De még nagyvárosban se egyforma az élet. Én sokáig Bp. belső kerületeiben, gangos házban laktam. Most egy pesti külvárosban lakom. Régen csak azzal a szomszéddal barátkoztam, akivel akartam. Itt primitív proli szomszédaim vannak, akik nyomulnak. Én csak köszönés erejéig állok le velük, de ezek évek óta be akarnak rántani a társaságukba és a primitív életükbe, mert ebben a házban a nagy haverkodás a szokás. Van, hogy nyáron éjfélig ülnek az udvaron és isznak, dohányoznak, káromkodnak. A saját kertembe nem járok ki, mert állandóan kinn vannak és pofáznak, füstölnek, stb. Kicsit néha kertészkedem és ha zöldre vágyom, inkább elmegyek a közeli parkba. Mint régen a Városligetbe. Szóval pletykás közeget ki lehet fogni máshol is, nemcsak falun.
júl. 12. 11:47
 20/22 anonim ***** válasza:
68%

1o.

Ja, nálunk (megyeszékhely) is beköltözött nèhány bugris falusi paraszt.

Hát nagyon kilógnak a sorból.

júl. 13. 15:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!