Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ha vidéken egy faluban laknék,...

Ha vidéken egy faluban laknék,nem lennék ilyen magányos?

Figyelt kérdés
A szomszéd rendszeresen beszélgetne velem,a boltban is beszélgetnének velem?Mindenki név szerint ismerne és szeretne is?Egy faluban olyanok az emberek mint egy nagy család?32/F

júl. 8. 12:51
A kérdező szavazást indított:
Faluban nem magányos az ember
Faluban élve is lehet magányos valaki
34 szavazat
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Budapesten lakok itt mindenki idegen,a lányok nők rám se néznek, nincsenek barátaim,mindenki rohan,mindenki csak saját magával van elfoglalva,a szomszéddal csak köszönünk egymásnak de egymás nevét se tudjuk.
júl. 8. 12:53
 2/22 anonim ***** válasza:
92%

Nem. Csak ha olyanok az ott lakók és te is olyan vagy.

De amúgy semmi köszönet nincs ezekben a falusi "beszélgetésekben". Ezek nem szólnak másról, mint hogy pletykálkodjanak, vagy belőled szedjenek ki infót, hogy aztán futhassanak a Gizikéhez elmesélni. Akkor inkább a magány.

júl. 8. 13:18
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne romantizáld a falut, mert nem ilyen.

Ha elég kicsi a falu, akkor ismer mindenki mindenkit, de ugyanannyi genyó ember van ott is, mint máshol, de legalább nem tudod megkerülni se őket, mert (falutól függően persze) egy bolt van, egy posta, egy orvos, szóval mindig összefutsz azokkal is, akikkel nem akarnál. Ha bunkó vagy, híre megy. Meg mindennek híre megy igazából. Szeretni senki nem fog azért, mert ez falu és nem város, és uranatyám, dehogy olyan, mint egy nagy család! Bár van az a család sajnos, ami olyan, mint egy rosszabb falu, főleg, ha a gyakoris kérdésekből indulok ki...

júl. 8. 13:30
 4/22 anonim ***** válasza:
96%

Nagyon a realitástól elrugaszkodott elképzeléseid vannak a falusi romantikáról. :D

Úgy van, ahogy a 2 írja. Nincs ott semmi jószándék, meg egymásra figyelés, meg szeretet.

Kiváncsiskodás, leszólás, beleszólás, okoskodás, ki ha én nem, kivagyiság, gyüttmentezés, pletyka, "szájára vesz a falu", stb.

Én megyeszékhely kertes házas övezetében élek és beköltözött néhány paraszt az utcába, azt hitték otthon vannak, helyre kellett őket tenni.

Én köszönésen kívül nem is állok velük szóba, (ahogy látom mások sem), mert nem tudják letagadni a bugris szokásaikat, plusz emberként sem szimpatikusak.

júl. 8. 13:30
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak filmen láttál még falut, ugye? :D

Faluban élek, a szomszéddal maximum köszönünk egymásnak ha összefutunk a ház előtt, a boltban csak köszönünk egymásnak az eladóval, ennyi. Közösségi élet nem igazán van.

júl. 8. 13:33
 6/22 anonim ***** válasza:
69%
Olyan személyiség is szükséges ahhoz, hogy gyorsan be tudj illeszkedni egy közösségbe. Ehhez nem kell falura költözni. Csak legyél extrém módon szociális alkat.
júl. 8. 13:42
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Falun mindenki mással foglalkozik, beleütik az orrukat egymás életébe, kibeszélnek, pletykálkodnak. Én már csak tudom. :(
júl. 8. 14:07
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
A vidék nem egy Hallmark-film. Persze, beszélgetnek, mindenki ismer mindenkit, de korántsem meghitt, cukiskodó beszélgetésekből áll az egész. Kezdve azzal, hogy alanyi jogon sehol nem jár a szeretet, az a két fél személyiségétől függ. Amúgy meg amennyi időt eltöltöttem falun... oké, beszélgetnek, ismerik egymást, de ezeknek a beszélgetéseknek csak egy kis szeglete az őszinte érdeklődés, a többi az pletykálkodás, a más fúrása, bókokba oltott sértegetések, veszekedések, burkolt dicsekvés (kinek mekkorára nőtt a muskátlija, mennyit keres a gyereke, ki kapott "Tiszta udvar, rendes ház díj"-at)... meg azért lesz egy csomó ember, aki neked sem lesz szimpatikus.
júl. 8. 14:24
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

"Egy faluban olyanok az emberek mint egy nagy család?"

A falu olyan, mint egy nagy család, olyan családtagokkal, akiket a hátad közepére sem kívánnál. Akik a hátad mögött kibeszélnek, a szemedben viszont jópofiznak.

júl. 8. 14:47
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
A többiek előttem már jól leírták, szép is lenne ha így működne falun az élet... Sajnos közel sem ilyen idilli. Én pont azért menekültem Pestre onnan, mert elegem lett a sz.rkavarásból, abból, hogy az utca végén lakó Piroska néni jobban tudja nálam, hogyan kellene élnem az életem, hogy mindenki azt nézi, ki mit csinál, kivel van, hova megy, mikor megy stb. Ha egy kicsit is eltérsz az átlagtól, esélyes, hogy a pletykák célkeresztjébe kerülsz, és azzal még rosszabb lelki állapotba kerülhetsz, mintha simán csak magányos lennél.
júl. 8. 16:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!