Hogyan válhatnék szerethetővé, ha megöl a magány?
Engem azért szeretnek azok akik szeretnek, mert nagyon lusta vagyok a negatívval törődni. Inkább leszarok mindent és csak azt nézem, ami örömöt okoz, könnyű megoldásokat keresek, leszarom mások céltalan hisztijét, ha valakibek gondja van arra gyors és egyszerű megldast mondok, stb.
Nem mindig voltam ilyen. Nem mindenki szeret engem és talán ez is tanított meg arra, hogy legyek laza. Régen ha valaki nem szeretett, akkor küzdöttem azért, hogy megkedveljen. Na így volt egy kemény dió ismerősöm. Ő sosem tudott megszeretni engem. Aztán eltelt 1 év és a legutolsó alkalommal hogy minden igyekezetemet leszarva beszólt megint rájöttem, hogy nem akar megszeretni, nem akarja az értékeimet látni és akkor eltört bennem valami. Akkor kezdtem el ignorálni a negatív dolgokat.
Szerintem meg a gyerekkorban.
Miert kellett gyerekkent lathatatlannak lenned?
Igen, ez az állapot megszületésem óta tart, nem fél éve alakult ki. Volt egy idősebb bátyám, akire minden figyelem ráhárult. Nagyon beteg nagymamámat ápolta anyukám, nem igazán tudott megbirkózni ezzel, így alkoholista lett. Senki sem foglalkozott velem, mindent egyedül csináltam, soha nem beszélgetett el velem senki semmiről, csak úgy ott voltam. Max. belém rúgtak, ha útban voltam.
2-es: nem utálom magam, nem mantrázok semmit rosszat magam irányába, csak azt érzem, hogy mindenkinek teljesen közömbös vagyok és senkinek sem vagyok elég jó ahhoz, hogy közelebb engedjen magához. Az önmagad szeretése szerintem egy zsákutca. Hány ember imádja magát vagy gyűlöli magát, mégis rengeteg ember akar vele lenni, időt tölteni, keresik őt, foglalkoznak vele. Nem az önszereteten múlik, én azt látom.
Nincs hobbim, de ez hasznos tipp, lehet, hogy kipróbálok valamit.
Nem, nincs ilyen egyáltalán.
Én a munkahelyen éreztem ezt, amikor ide kerültem, hogy nem akarnak beszélgetni velem, nem akarnak nyitni felém.
Aztán hoztam be egy tortát, amit én sütöttem. Nekik sütöttem, a munkatársaimnak. Csak úgy. Ekkor rengetegen elkezdtek beszélgetni velem a tortáról, a sütésről, mindenféléről. Ez volt az a pont, ahol megváltozott a dolog.
Tegyél értük valamit. Érdeklődj! Lehet, hogy másvalaki is pont ugyanezt érzi. Beszélgess vele, menjetek el a Balatonhoz, vagy egy tóhoz, vagy folyóhoz, vagy strandra, vagy akárhova.
A másik, hogy válassz magadnak egy hobbit. A hobbik kapcsán is lehet ismerkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!