Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nagyon érzékeny vagyok, egy...

Nagyon érzékeny vagyok, egy kis beszólás vagy megalázás már hetekre a padlóra küld, egy kis kedvességért, szeretetért viszont bármit megteszek, nagyon hálás tudok lenni egyetlen jó szóért is, de ez nem kedvező tulajdonság a mai világban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mitől lettem ennyire más? Az átlagos embereket meg sem rendíti olyan dolog, amin én már sírok. Így nem lehet élni, főleg, hogy nincs sem barátom, sem párom. A családom se foglalkozik velem már tinédzser korom óta. Csak addig tetszettem nekik amíg kicsi voltam.

Minden vágyam valaki aki feltétel nélkül szeret és törődik velem, de annyira más vagyok mint a többiek hogy soha nem lesz senki aki elfogadna így. Mindig is kilógtam minden közösségből, nem találom a helyem ebben a világban. Sehol nem tudtak elfogadni, a végére a csalódottság és a kedvetlenség is meglátszott rajtam, akkor már emiatt is elkerültek. Így már nem merek újra nyitni, így aztán munkám sincs.

Sokat bántottak is, kiközösítettek, sorra csalódtam azokban akikről úgy éreztem hogy közel állnak hozzám.

Kiábrándultam az emberekből, szerintem túl kegyetlenek, nem tudnak érezni és csak bántják meg kihasználják egymást, tele vannak lenézéssel, gyűlölettel. Aztán ha kihasználták a másikat vagy akadt jobb akkor eldobnak. Legalábbis akikkel összesodort az élet...

Felőröl ez a kettősség is. Menekülök a emberektől, ugyanakkor vágyom is rá hogy elfogadjanak. Mi lesz így velem? Az évek során egyre csak süllyedtem. Ma is kaptam egy lökést az öngyilkosság felé..lassan már nem látok semmi más utat magam előtt

Köszi ha elolvastad a bánatomat. Ha valamivel még segíteni is tudsz akkor, -ahogy a leírásból is kitalálhattad- nagyon hálás leszek. Bár szerintem esélytelen vagyok már. 25 éves lány

2020. szept. 2. 13:19
 1/7 anonim válasza:
75%
Szia! Először is az önbizalmadon kell csiszonlod egy kicsit. Hidd el minden ember megérzi hogy nincs önbizalmad és ezért pártolnak el mellőled. A suliban is ezért kötöttek beléd mert nem voltál/vagy magabiztos és mindig egy biztos pontnak számítottál akit mindig és mindenhol lehet bántani. Nagyon fontos hogy higgy magadban különben egy olyan embernek fogsz látszódni akit mindenki eltiporhat. Legyél nyitott a világ felé és fordulj érdeklődéssel az emberek iránt, hiszen az emberek azért szeretnek egymással beszélgetni mert érdeklik egymás véleményei, tapasztalatai, tanácsai stb. Szintén nagyon lényeges az hogy vidám legyél! Ne látszódjon rajtad az hogy szomorú vagy, ne láttasd másokkal azt hogy téged lehet bántani. Állj ki magadért és ha valaki beszól akkor szólj vissza, hogy veled így nem beszélhet senki sem! Kinek képzeli magát hogy alsóbrendűnek hisz téged! Most mondok neked valamit, amit az én édesanyám mindig mond nekem ha azt érzem hogy nem birok felállni. Ha elesel, van elég eszed ahhoz hogy kigondold hogyan kell felállni, van elég erőd ahhoz hogy feltudj állni és van két kezed amiknek segítségével feltudsz állni. Ezt soha ne felejtsd el! Ne foglalkozz azzal hogy mások mit gondolnak, csak tedd azt amit jónak látsz! Ne érdekeljen semmi, ne keseredj el ha hibázol hisz az emberek hibákból állnak, és tanulnak. Senki sem tökéletes. Valószínüleg a gyermekkorodból marad meg ez a komplexus. Változtass a kisugárzásodon, állj mindenhez pozitívan mert ezért nincsen munkád. Mindenki egy olyan alkalmazottat próbál találni aki segítőkész, kedves és derülátó. Mindenhol vannak szar alakok akik csak abból élnek hogy téged elszomorítsanak és ha már az ő életük nem olyan érdekes, vidám és gondtalan akkor a tied se legyen az. Amint a sarkadra állsz minden férfi visszafog téged sírni, mert egy magabiztos és vidám lány/Nő lettél. Bármi van, nuggodtan írhatsz ha esetleg tanácsra lenne szükséged! Remélem tudtam neked segíteni.
2020. szept. 2. 13:26
 2/7 anonim ***** válasza:
24%
Az érzékenység átka... :( Tegnap én is kaptam 1-2 beszólást (ráadásul egy érzékeny embertől, a páromtól) ma meg csak agyalok, agyalok és hiába történt velem ma jó dolog, a kedvem a béka sgge alatt van. Erősnek mutatom magam, de iszonyatosan szenvedek nap, mint nap. Szerintem senki sem gondolja rólam, hogy mennyire rettegek és mennyire megviselnek a mindennapok. Ezt azért írtam le, mert szerintem sokan vagyunk, akik álarcban szenvedünk. Sajnálom, hogy neked is nehéz. Belénk gyalogolnak és ez fáj. Együtt érzek veled, viszont az öngyilkosság szerintem nem megoldás. Bár tény, hogy néha engem is elér az az érzés, hogy jó lenne eltűnni, mégis inkább bízva a szebb jövőben megyek tovább. Apránként szembenézek a félelmeimmel, apránként lemondok az anyaságról, lemondok arról, hogy igazi szerető társam legyen. Van 2 kutyám, nekik megígértem, hogy egész életükben gondoskodni fogok róluk, így nyilván nem ugorhatok le a körhintáról... az sem helyén való, hogy a szülő a gyermekét eltemesse: miattuk is élnem kell, nem lehetem meg, hogy itt hagyom őket, mert érzékeny vagyok, miközben nekik is, mint mindenkinek megvan a maguk baja. Keresned kell a jót, nem adhatod fel. Ne csak azt értékeld, amire vágysz, hanem azt is, amid van, amit kapsz az élettől. Sokszor egy apró kedvesség egy idegentől is rengeteget tud jelenteni. Keresned kell a jót és ha nem találod, akkor neked kell annak lenni, neked kell példát mutatni. Menni kell tovább.
2020. szept. 2. 13:54
 3/7 anonim ***** válasza:
26%

De miért probléma, ha nincs barátod?párod? Nem kell ezzel foglalkozni. 29 éves vagyok és vállalkozóként dolgozok. Lassan 9 éve, hogy barátnőm és barátom nincs. Nagyobb csalódás váltotta ki ezt egész folyamatot. Legalább 4 hónapig tartott nálam egy ilyen „depressziós” folyamat. Átgondoltam ezt az egészet és nevettem egy jót. Elkezdtem sportolni, egészségesen élni....!Nem kell másokkal törődni. Fiatal vagy, építsd a jövőd!Gondold át a dolgokat, tűzzél ki valami célt. De ne azt, hogy legyen 8 barátod. Szerintem ezt felejtsd el egy időre. Ne foglakoz másokkal.

29/F

2020. szept. 2. 14:34
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

Csak pasit keres.

En barátkozni akartam vele de amikor írtam,h másik országban lakok.Többet nem irt :D

2020. szept. 3. 19:09
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon sok privát üzenetet kaptam, többet, mint amire egyből válaszolni tudnék; néhányatokkal pedig már egész bő beszélgetés kialakult. :)

Ma nagyon zsúfolt napom volt, így csak röviden tudtam írni, akiknek bővebben akartam válaszolni, azokat hagytam estére és éjjelre. Komolyan 1 napig nem írok vissza és ilyen rosszindulatúan kell reagálni?

Legalább kiderült...

A válaszokat pedig köszönöm, jól esett, hogy nem az oldalra jellemző támadások értek (javarészt). Már a kedves szavak is sokat segítettek!

2020. szept. 3. 22:05
 6/7 anonim ***** válasza:
11%
Kifogasokat ki lehet talalni...konnyen....nyugodtan...ej csajok de sunyik vagytok.
2020. szept. 3. 22:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Figyi, te vagy, a romániai? Letiltanálak, nem vagy normális.
2020. szept. 3. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!