Hogyan érzed meg azt, ha egy ember úgy csinál mintha kedvelne téged, nem őszinte csak teszi az irányodba a szépet, kedves veled, de igazából nem kedvel, csak úgy tesz?
Mert mások vagy más feljebb valói ezt, várják el tőle vagy az érdekei ezt kívánják és csak megjátszott a kedvessége az irányodba, és valójában semlegesek az érzései veled szemben vagy egyáltalán nem is kedvel.
Hogyan lehet ezt a megjátszást észrevenni, megérezni és kezelni?
Hogyan lehet ezt a képességet elsajátítani és észrevenni a képmutatását azoknak akik csak érdekből játsszák azt, hogy kedvelnek és igazából nem tiszták és alattomosak a szándékaik velem szemben?
Illetve, hogyan lehet észre venni azokat az embereket akik igazán tiszta szándékkal, önzetlenül kedvelnek és önmagamért szeretnek, azért aki én vagyok?
Igen én is egyből kiszúrom.
A hanglejtése, meg nagyon fontos a szeme. Olyan sunyin csillog. Lehajtott fejjel beszél. Vagy felviszi vagy leviszi a hangsulyt.
Engem is nagyon sokszor becsaptak már, ugyhogy először távolságtartó vagyok amig ki nem ismerem teljesen az embert.
Nincs is sok barátom.
Mibōl gondolod, hogy nem kedvelnek? Van aki érdekbõl megjátsza, de szerintem olyan is van, aki hangulat ember, egyszer rossz kedve van s másokon vezeti le a feszkót (igaz, ez sem valami helyes viselkedés), máskor jobb kedve van. Amíg semmi érdeke nem fūzõdik hozzá, addig miért játszaná meg magát? Mit akar elérni vele?
Amúgy én úgy szoktam kiiktatni a kétszínū érdekembereket, hogy alapból nem hagyom magam kihasználni, senkinek sem teszek szívességet, aki nem érdemli meg.
Úgy gondolom, abból lehet a legegyértelmūbben észrevenni, hogy valamilyen elvárása van veled szemben, amiatt barátkozik. Miközben kihasznál téged, õmaga semmit nem nyújt, semmit nem tesz érted, csak elvár.
Én meg a kapcsolatokban a kölcsönösség elvén mūködöm, olyan emberekkel vagyok törõdõ és odaadó, akik ezt viszonozzák.
Hát az van, hogy én nem szeretnék logikázni, taktikázni meg folyton figyelni az embereket és mások viselkedését mert hát az is természetemhez képest természet ellenes lenne. Szóval nem is tudok vagy tudnék mindenkit így megfigyelni és kiértékelni.
Ezért lehet, hogy sokszor becsapnak, átjátszanak, átráznak, ettől kicsit rossz és csalódok, igazából ebből az általam kedvelt személyben történt csalódottság érzésből hogyan lehet felépülni, feldolgozni és tovább menni egy ilyen helyzet után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!