Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » 35 évesen nincs semmim,...

35 évesen nincs semmim, szégyenkeznem kellene?

Figyelt kérdés

35 évesen nincs kocsim, lakásom, albérletben élek. Sokszor érzem azt, hogy le vagyok maradva, el vagyok veszve a korosztályomhoz képest.

Azt gondolom szinte mindent megpróbáltam amit tudtam. Rossz gyerekkor, folytonos nélkülözés, bántalmazó szülők. Családi háttér anyagilag és érzelmileg 0. Aputól adósságot és rendezetlen ügyeket örököltem. 14 éves korom óta dolgozok, jártam egyetemre is munka mellett, voltak kapcsolataim, de valahogy soha nem tudtam többet félrerakni mint amit albérletre, általános megélhetésre, oktatásra fordítottam. Jobb elfogadni, hogy 40 éves koromra kb lesz egy használt autóm és kb ennyi az egzisztenciám?

jún. 3. 21:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
#7-es te hogy csináltad, hány éves vagy?
jún. 4. 08:05
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nope. Nekem van, de hidd el nem boldogít. Stresszt csökkenti a sajàt lakàs, hogy nem kell albérlet pénzért aggódni. Autó növeli a stresszt mert javíttatni kell, meg műszakiztatni. Amúgy ugyan úgy bedöglök a nap végén az àgyba egyedül mint te. Semmi miatt nem kell szégyenkezned.
jún. 4. 08:32
 13/19 anonim ***** válasza:
60%
És ezt miért a Magány, egyedüllét kategóriába írtad? Kérdésed az anyagiakra fókuszál. (Nehogy azt mondd, hogy emiatt vagy egyedül, mert ennek nem sok köze van hozzá.)
jún. 4. 08:55
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Persze. Te ennyit tudsz.
jún. 4. 09:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Saját magad igényeidhez viszonyíts és teremts, ne máshoz. Aki előre alapvetően el akar várni tőled valamit, arra nincs szükséged. Én társkeresőn elzavartam azokat, akik ilyenre beszóltak. Például nem saját lakásban laksz és fúj. Olyan szinten leteremtettem, hogy le is törölte magát egy időre. Nem tiltott, letörölte magát, van másik profilom megnézni.

Én családi lakásban vagyok úgy, hogy a fele rám lett írva és most már több okból maradok. Párom emiatt ide költözött. Nincs autóm, nem érdekel a jogsi, és a mai bolond világra már nem is akarok vezetni. 15 évvel ezelőtt még akartam volna, most már hagyjuk. Sok pénzem elúszott egy nagy gondra, éppen csak megteremtjük az igényeinket, most még nincs újra megtakarítást. De boldogok vagyunk így és csak ez számít. Ha valami újat vagy nagyobbat akarok még, meg fogom tudni tenni akkor. :-)

35/F

jún. 4. 09:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

15+

Egyébként az egész generációnk nagy része ilyen rosszul járt, hogy sok személy megakadt. Nálunk az iskola több dolgot is elrontott szakmával és érettségivel, de ez már más téma.

jún. 4. 09:37
 17/19 anonim ***** válasza:
59%

Kapcsolódva a 15-öshöz, ami engem illet, még rokonszenvezek is az ilyen emberekkel, talán nemcsak azért, mert én is hasonló helyzetben vagyok. Ha valaki mindezt derekasan végigcsinálja, amit leírtál, nem pedig azon sír, hogy miért nem veheti/kaphatja meg a legújabb iPhone-t a megjelenés napján, szerintem a kettő jelentősen különböző emberi minőség.

Persze csak akkor, ha nem keserűen és panaszkodva fogja fel a dolgot, meg nem arra használja a helyzetét, hogy minden adandó alkalommal másokra acsarkodjon, mondván, ők tehetnek a helyzetéről.

Eleve már nem egészséges, ha valaki a boldogság mérőfokának az anyagi, egzisztenciális helyzetét tekinti. Ezt szokták röviden úgy mondani, hogy "a pénz nem boldogít". Persze, a hiánya sem, de a pénztől nem leszek BOLDOG, legfeljebb kicsit könnyebb lesz az életem.

A szerénység nagy erény. Tulajdonképpen örülök, hogy nem gazdagon nőttem fel. Megtanultam kevéssel is beérni, takarékosabbnak lenni és vigyázni a dolgaimra. Nem csak az anyagi dolgokra. Előzékeny lettem, talán kishitű is, de még mindig sokkal jobb, mint ha törtető, másokat eltaposó lennék.

Jöhet a lepontozás.

jún. 4. 10:36
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"Jobb elfogadni, hogy 40 éves koromra kb lesz egy használt autóm és kb ennyi az egzisztenciám?"

Nekem 40 éves koromra sem lesz autóm, nem is akarok, legfeljebb, ha tanyára költözök és csak egy sáros út vezet oda. Nem tudom, mi ez az autófétis egyébként, már budira is azzal kell járni, mert lábunk nincs, tömegközlekedés nincs, a biciklit meg a rollert még nem találták fel.

Továbbá, ezekkel a fogyasztási cikkekkel úgy vagyok, hogy annyiért vennék házat, mint más autót; annyiért vennék autót, mint más telefont; és annyiért vennék telefont, amennyit mások egy este egy buliban elköltenek. Máris kevesebb kell és több marad.

jún. 4. 10:41
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell szégyenkezned egyáltalán. Ilyen családi háttérrel az is nagy teljesítmény, hogy rendezett életed van. Persze ezt nem szokta senki sem dícsérgetni, mert ez nem veri ki a szemüket szemben egy jó kocsival. Pedig ahhoz kell erő, hogy romboló közegből embert csináljon magából az ember.
jún. 5. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!