Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » 35 évesen nincs semmim,...

35 évesen nincs semmim, szégyenkeznem kellene?

Figyelt kérdés

35 évesen nincs kocsim, lakásom, albérletben élek. Sokszor érzem azt, hogy le vagyok maradva, el vagyok veszve a korosztályomhoz képest.

Azt gondolom szinte mindent megpróbáltam amit tudtam. Rossz gyerekkor, folytonos nélkülözés, bántalmazó szülők. Családi háttér anyagilag és érzelmileg 0. Aputól adósságot és rendezetlen ügyeket örököltem. 14 éves korom óta dolgozok, jártam egyetemre is munka mellett, voltak kapcsolataim, de valahogy soha nem tudtam többet félrerakni mint amit albérletre, általános megélhetésre, oktatásra fordítottam. Jobb elfogadni, hogy 40 éves koromra kb lesz egy használt autóm és kb ennyi az egzisztenciám?

jún. 3. 21:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem, semmi értelme szégyenkezni
jún. 3. 21:35
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell szégyenkezned, te elég nagy hátrányból indultál ezek szerint, az is nagy dolog, hogy eddig eljutottál az életben!
jún. 3. 21:42
 3/19 anonim ***** válasza:
70%

Nem szégyen. Én 27 vagyok egy babával, több millió adóssággal, amit részben az exférjem halmozott fel. Anyukámnál élek, én jogsit amúgy sem akarok.

Még a gyerek születése előtt egy betegség miatt elvesztettem azt a munkát, amit imádtam, át kellett mennem egy másik helyre.

Most részmunkaidőben dolgozom, amíg a gyerek bölcsis nem lesz, ez fedezi a banki törlesztőt, a GYED-ből pedig élünk és félrerakok. Most nekem is sötét a jövő. Viszont jegyezd meg, ha dolgozol érte és nem csak panaszkodsz, akkor nincs miért szégyenkezned.

jún. 3. 21:44
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem kell szégyenkezned. Nem lehet mindenki milliomos és sajnos nem is lehetne mindenki. Az hogy például kocsid nincs nem jelent semmit, ha nincs rá szükséges miért is legyen.
jún. 3. 21:45
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mit szégyellned. Nekem sincs semmim, pedig én rendezett és szerető, családból jövök bár a pénz minket sem vetett fel.
jún. 3. 22:21
 6/19 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell szégyellni ha az ember csóró, de attól még törekedni kell persze arra hogy növeld a jövedelmedet.
jún. 3. 22:22
 7/19 anonim ***** válasza:
52%
Hátrányból indultál. Viszont mihelyt elkerültél a rossz közegből, a magad szerencséjének a kovácsa vagy. Már nem lehet okolni senkit a sikertelenségedért.
jún. 4. 07:18
 8/19 A kérdező kommentje:
7-es, igen ez a dilemma. 18 évesen ugyanezt kaptam amikor végleg elköltöztem mert putriban laktunk és bántalmaztak az alcoholbeteg szüleim. Azt mondták nem mutogathatok hátra, nem mehetek "seggel" a jövőnek. Van benne igazság... csak tudod a traumák, meg amikor zaklatnak, hogy vissza kéne fizetni apukád tartozását, vagy a nav letiltja a számlád mert nem fizették be az illetéket gyerekkorodban, utcára kerülni érettségi, szakma nélkül és koldulgatni. így kezdtem anno. Szerinted hogyan kellett volna csinálni?
jún. 4. 07:47
 9/19 anonim ***** válasza:
53%

#7 vagyok, nem a levegőbe beszélek. 18 évesen egy zsák ruhával hagytam ott a szülőket. (Vertek, molesztáltak, zsaroltak.)

35 éves vagyok, ha sikertelen lennék, már nem az ő hibájuk lenne. Eltelt 17 év, ezalatt már az ember csak feláll, már ha igazán akar!

jún. 4. 07:57
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy azt hidd, hogy egyedül vagy ezzel.

Nincs mit szégyellned, előttünk legalábbis biztos nem, semmi közünk hozzá, hogy hogy állsz.

jún. 4. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!