Igaz, hogy innen már nem lehet felállni?
30 éves vagyok lassan, de még semmit sem értem el az életben, nem fejeztem be a középiskolát, nincs jogosítványom sem, nincsenek barátaim, barátnőm sosem volt, nem szeretem a munkahelyemet és pénzem sincs.
Ráadásul depressziós is vagyok, szociális fóbiás, és már nincs kedvem semmihez sem.
Más emberek ennyi idősen már bőven előttem járnak, legalábbis ha a volt osztálytársaim életét nézem, akkor ők biztosan: már megházasodnak, gyerekük is van, elvégeztek egy szakmát vagy lediplomáztak, van legalább kocsijuk vagy akár lakásuk is.
Úgy érzem, hogy innen lehetetlen felállni, hiába próbálkozom bármit is, hiába vágok bele bármibe is, nem sikerül semmi sem, ahogy korábban sem sikerült, semmihez sincs kedvem, munkába is alig tudom elvonszolni magamat. Olyan, mintha a rák végstádiumában lennék, de mentális értelemben.
Ráadásul az egészségi állapotom is leromlott, régen legalább egész jól néztem ki, ma pedig egyáltalán nem, látszik rajtam hogy mennyire össze vagyok esve, nem lehet elrejteni, szinte rossz rám nézni.
Van -e valaki hasonló helyzetben? Az biztos, hogy én innen már nem tudok fogni felállni, valószínűleg amikor már nagyon elegem lesz, öngyilkos leszek, és ennyi volt.
"Amikor egy emberi társadalomnak pszichológus szakemberre van úgynevezett igénye"
Nem a társadalomnak, hanem egyes egyéneknek.
És ne invalidáld ezt a dolgot. Akkor a sebész sem kell, mert a "hülye motoros" magának köszönheti, hogy eltörte a lábát? A gasztoenterológus sem kell, mert a "hülye paraszt" túl sok füstölt szalonnát evett? Az onkológus sem kell, mert a "hülye kőműves" miért égeti magát a napon?
Hogy nem stimmel valami a társadalommal? Viccelsz? A vesztünkbe rohanunk. Mérgezzük magunkat, és még fizetünk is érte. A saját gyilkosainkat tartjuk el, a saját ellenségeinknek kérés nélkül adjuk át az életterünket. És mi magyarok dicséretes jelesek vagyunk abban, hogy egymásnak esünk, amikor össze kellene fognunk. Akik ott fent mozgatják a szálakat, nagyon jó érzékük van ehhez. Kicsiben a marketing, nagyban a politika, éppen az emberi gyarlóságot használja ki. Aminek a pszichológus a legjobb ismerője.
Úgyhogy, nagyon is szükség van rájuk. És tulajdonképpen nem is értem, hogy mit akarsz mondani már nem először e kérdés alatt, meg azt, hogy miként javítana ez a kérdező helyzetén.
"És mi magyarok dicséretes jelesek vagyunk abban, hogy egymásnak esünk, amikor össze kellene fogunk."
Egyet is értek meg nem is. Elenyésző arányban, de mégis itt a legmagasabb száma azoknak akik direktbe próbálnak egy szerényebb, normálisabb életmódot folytatni. Én csak egy alapvető problémára akartam reflektálni. Pesszimista realista vagyok, nem kezdek új életet.
"éppen az emberi gyarlóságot használja ki"
Éppen erről beszélek, de például a Magyar Királyság történetében is volt egy olyan időszak ami legalábbis próbált ennek gátat szabni, ami a reneszánszal meg az újkori imperialista törekvésekkel szertefoszlott.
22
Itt mire gondolsz?
Elenyésző arányban, de mégis itt a legmagasabb száma azoknak akik direktbe próbálnak egy szerényebb, normálisabb életmódot folytatni. É
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!