Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Igaz, hogy innen már nem...

Igaz, hogy innen már nem lehet felállni?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok lassan, de még semmit sem értem el az életben, nem fejeztem be a középiskolát, nincs jogosítványom sem, nincsenek barátaim, barátnőm sosem volt, nem szeretem a munkahelyemet és pénzem sincs.

Ráadásul depressziós is vagyok, szociális fóbiás, és már nincs kedvem semmihez sem.

Más emberek ennyi idősen már bőven előttem járnak, legalábbis ha a volt osztálytársaim életét nézem, akkor ők biztosan: már megházasodnak, gyerekük is van, elvégeztek egy szakmát vagy lediplomáztak, van legalább kocsijuk vagy akár lakásuk is.

Úgy érzem, hogy innen lehetetlen felállni, hiába próbálkozom bármit is, hiába vágok bele bármibe is, nem sikerül semmi sem, ahogy korábban sem sikerült, semmihez sincs kedvem, munkába is alig tudom elvonszolni magamat. Olyan, mintha a rák végstádiumában lennék, de mentális értelemben.

Ráadásul az egészségi állapotom is leromlott, régen legalább egész jól néztem ki, ma pedig egyáltalán nem, látszik rajtam hogy mennyire össze vagyok esve, nem lehet elrejteni, szinte rossz rám nézni.

Van -e valaki hasonló helyzetben? Az biztos, hogy én innen már nem tudok fogni felállni, valószínűleg amikor már nagyon elegem lesz, öngyilkos leszek, és ennyi volt.

máj. 27. 16:28
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
70%
Nem igaz. Csak ne mashoz hasonlitgasd magad, es kerj szakembertol segitseget.
máj. 27. 16:35
 2/26 kürtőskalácska ***** válasza:
43%
Mihez érttesz mit keztél el tanulni?
máj. 27. 16:38
 3/26 anonim ***** válasza:
79%
De ha mar masokhoz hasonlitgatod magad: vannak, akik ennel sokkal sokkal melyebbrol allnak fel, pl tobb evtizedes drogfuggosegbol, sajat gyerekeik halala utan stb. Igaz, nem sokan. De te is meg tudod tenni, csak valoszinuleg nem egyedul.
máj. 27. 16:41
 4/26 anonim ***** válasza:
82%
Fel lehet állni, csak akarni kell. Akár holnap beiratkozhatsz egy induló esti tanrendben érettségit adó képzésre, vagy megnézheted hogy mikor indul legközelebb ilyen tanfolyam. Ha csak a kifogásokat keresed és már temeted magadat, abból semmi nem lesz. Nem kell szeretni a plusz terhet ami ezzel jár, csak akarni a változást és valamit tenni a fejlődésért.
máj. 27. 16:45
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Utiterv kéne. Egyszerre egy dologgal foglalkozni.

Ki kéne építeni egyolyan napi rutint ami azt megoldja hogy legalàbb a jelenlegi àllapotod ne romoljon. Friss levegő, zuhanyzàs, fogmosàs, és nem hagyod ki. Ez legyen meg, addig felesleges megpróbàlni visszakapaszkodni míg zuhanórepülésben vagy.

Ha ezek az alap dolgok megvannak, lehet kicsit tovàbb menni. Sétàbol futàs, egészséges étrend, stb hogy kis energiàd legyen. Sajnos a szervezet megszokja a sok semmittevést és folyamatosan fàradt leszel ha folyamatosan semmit teszel. Ez egyik napról a màsikra nem múlik el.

Ha màr kicsit energetikusabban érzed magad a bőrödben be lehet vezetni a rutinba napi 1 óra edzést és 1 óra tanulàst hogy azért az érettségi legyen meg.

Na most ezt ne úgy képzeld el hogy egy év alatt minden. Szépen lassan. Lehet rosszul hangzik hogy 35 leszel mire lesz ebből valami. De úgy kell rà gondolni hogy 35 évesen vagy ugyanitt csak rosszabb egészségügyi àllapotban, vagy 35 évesen normàlis fizikummal és normàlis végzettséggel, munkàval. Nem mindegy.

A trükk hogy ne akarj egyik napról a màsikra mindent megolani. Sok kicsi minden nap sokkal többet ér mint nagy kirohanàsok. Minden nap tegyél valami aprósàgot hogy jobb legyen. Ha csak egy óràt, akkor is. Màs mód nincs.

máj. 27. 16:49
 6/26 anonim ***** válasza:
13%
Én egy 27 éves kisfiú vagyok és ugyanezt érzem. Teljesen kivagyok, kilátástalan az egész. Elegem van már!
máj. 27. 16:50
 7/26 anonim ***** válasza:
75%
A "csak akarni kell" jotanacs egy depressziosnak pont olyan, mintha ujabb keseket vagnal a hataba. Olyanok pufgogtatjak, akiknek fogalmuk nincs errol az allapotrol. Szerencses vagy 4-es, de nem tudod, mirol beszelsz. En voltam ott, ezert a szakembert javaslom, bar tudom, arra is nehez ravenni magat - de megeri. Az iskolaba beiratkozas stb az majd kesobb, ha valamennyire kimaszott a godorbol, ha ki tud, es lett valami motivacioja.
máj. 27. 16:50
 8/26 anonim ***** válasza:
41%
Külföldön tudsz alapozni. Plusz nyelvet tanulni. Plusz vmi szakmát.
máj. 27. 17:01
 9/26 anonim ***** válasza:
33%
Lehetne, nem nehéz. De gyenge jellem vagy.
máj. 27. 17:11
 10/26 anonim ***** válasza:
36%

9

Te vagy gyenge jellem, ha ebben eled ki magad, hogy gyk-n belerugsz a szar allapotban levo emberekbe.

máj. 27. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!