Milyen nehezen elérhető, társadalmilag hasznos célnak szentelnétek az életeteket, ha teljesen kikerülne a képből a szerelem/párkapcsolat, gyerek/család, stb?
26 éves vagyok, van egy diplomám de az semmire nem jó.
Viszont nincs akadálya annak, hogy mindent elölről kezdjek, elmondjak az anyagi javakról és úgy éljek mint mondjuk egy taoista, azzal a különbséggel hogy valami nemes célnak szentelhetem az életem, a fentiek helyett.
Hát, ha nem ütközne erkölcsi korlátokba, akkor a maffiavezér politikai térből való kivonása elég hasznos lenne társadalmi szempontból az ország jelentős hányada számára. :)
Esetleg a diplomádhoz kapcsolódó valamilyen karitatív tevékenység? Pl. pedagógus diplomával szegény gyerekek oktatása Afrikában vagy eü diplomával segítségnyújtás valamelyik fejlődő országban? Vagy nem tudom milyen diplomád lehet, de a legtöbbhöz biztos tartozik olyan civil tevékenység is, ami mellé jó szívvel oda tudnál állni.
NANE bántalmazott nők, titkos menedékházak? Szociális munka? Hajléktalanellátás? Nyugdíjasotthon? Gyermekotthon? Háborús menekültek megsegítése? Állatmenhely?
Minden társadalmilag hasznos cél közül a legnemesbiknek tartom a nevelést. Az embert emberré nevelni. Hogy találjon vissza a természethez, egymáshoz; élje meg azt, amitől több, mint az állat. Hogy forduljon vissza arról az önpusztító ösvényről, amin elindult.
Persze ehhez érzék és némi tudás is kell. Úgy kérni, hogy hallgassanak rám. Úgy beszélni, hogy higgyenek nekem. Úgy mondani, hogy azt megértsék.
Sokféleképpen elérhető e nemes cél. Lehetsz tanár, nevelő, politikus, pap, de akár író vagy zeneszerző is.
Hajrá. Szükség lenne ilyen emberekre.
Nevelés, környezetvédelem.
Nagyon szimpatikus gondolatot vetettél fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!