Mi lenne a magányos emberekkel, szinglikkel, ha ugyanolyan társadalmi elvárás lenne a párkapcsolatban élés is, mint most a munkahely?
"Most sem könnyű a magányosok helyzete, egyedül kell pl kijönniük a fizetésükből" - én egyedül kijövök a fizetésemből, nem tudom, miért volna könnyebb ketten. Nyilván, ha sz.arul keresnék, a partnerem meg nagyságrendekkel többet és kisegítene, talán akkor. De világ életemben arra törekedtem, hogy önnfentartó és önálló legyek, így nem apellálok más támogatására.
"egyedül kell meggyógyulniuk stb." - csak egyedül lehet meggyógyulni. Egyébként párkapcsolatban élő emberek is ugyanúgy elkapnak betegségeket, krónikus is kialakulhat náluk, halálos is.
"ha ugyanolyan társadalmi elvárás lenne a párkapcsolatban élés is, mint most a munkahely" - a munkahely annyira társadalmi elvárás most kb., mint a gyerekszülés. Senkinek semmi köze hozzá, hogy hol és mit dolgozol, vagy nem dolgozol, amíg nem az állam pénzén élősködsz. A szüléssel is szokták nyomasztani az embereket (főleg a nőket), de ettől még senki nem fog szülni, ha nem akar.
A kérdésed és a kifejtése is értelmetlen volt.
"én egyedül kijövök a fizetésemből, nem tudom, miért volna könnyebb ketten"
Hát ezt tényleg marha nehéz kitalálni!
Pl. keresek 200 ezret és az albérletem 150 ezer. Marad 50 ezer forintom, pont jó lesz éhen halni. Megismerkedek Bélukával, akinek szintén van fizetése, így közösen fizetjük a kecót, így több pénzem megmarad. Hát ehhez oszt tényleg Nobel-díj kellett...még a hülyék is rájönnek és pénzért állnak össze pasival/csajjal...
"Pl. keresek 200 ezret és az albérletem 150 ezer. Marad 50 ezer forintom, pont jó lesz éhen halni. Megismerkedek Bélukával, akinek szintén van fizetése, így közösen fizetjük a kecót, így több pénzem megmarad." - hát ha keresek 200-at és abból 150 a lakhatás, akkor szobát veszek ki másod vagy többedmagammal. Én pl. ez csináltam. Ha a párommal vettem volna ki, akkor is pontosan ugyanannyiba kerülne, mintha lakótársam volna.
Nem kell cinikuskodni. :)
Szerintem akik előrelátóbban, megfontoltabban gondolkodnának a jövendő nemzedékről, azok legalább nem feltétlen csak a biológiai szükségleteik miatt vállalnának gyereket a továbbiakban.
De nem Mo.-ra gondolok itt sem, mert itt valami tök egyedi megoldás lenne ebben az esetben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!