Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mi lenne a magányos emberekkel...

Mi lenne a magányos emberekkel, szinglikkel, ha ugyanolyan társadalmi elvárás lenne a párkapcsolatban élés is, mint most a munkahely?

Figyelt kérdés
Most sem könnyű a magányosok helyzete, egyedül kell pl kijönniük a fizetésükből, ha megbetegszenek, egyedül kell meggyógyulniuk stb. Mi lenne akkor, hogyha a tetejébe társadalmi elvárássá alakulna a párkapcsolat is?

2020. márc. 10. 18:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%

"Most sem könnyű a magányosok helyzete, egyedül kell pl kijönniük a fizetésükből" - én egyedül kijövök a fizetésemből, nem tudom, miért volna könnyebb ketten. Nyilván, ha sz.arul keresnék, a partnerem meg nagyságrendekkel többet és kisegítene, talán akkor. De világ életemben arra törekedtem, hogy önnfentartó és önálló legyek, így nem apellálok más támogatására.

"egyedül kell meggyógyulniuk stb." - csak egyedül lehet meggyógyulni. Egyébként párkapcsolatban élő emberek is ugyanúgy elkapnak betegségeket, krónikus is kialakulhat náluk, halálos is.

"ha ugyanolyan társadalmi elvárás lenne a párkapcsolatban élés is, mint most a munkahely" - a munkahely annyira társadalmi elvárás most kb., mint a gyerekszülés. Senkinek semmi köze hozzá, hogy hol és mit dolgozol, vagy nem dolgozol, amíg nem az állam pénzén élősködsz. A szüléssel is szokták nyomasztani az embereket (főleg a nőket), de ettől még senki nem fog szülni, ha nem akar.

A kérdésed és a kifejtése is értelmetlen volt.

2020. márc. 10. 18:58
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegyik eset egyedi eset lenne. Lennének, akik társas magányban élnének, lennének, akik onnantól már nem lennének magányosak és talán lennének, akik nem lennének hajlandók ezt elfogadni, akár fellázadnának. De igazából mind 2 félen múlna, hogy hogy jönnek ki. Akár az is lehet, hogy eleinte utálják egymást,majd összeszoknak, vagy el sem tudnák viselni egymást. De úgy általánosságban szerintem legtöbben azért magányosak, mert nem éreznék jól magukat párkapcsolatban, mert nem érettek rá, vagy (emellett) nincs rá szükségük. Tehát ez a réteg teherként élné meg.
2020. márc. 10. 19:00
 3/12 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, igenis elvárás a munkahely, mert ha nincs munkahelye valakinek, akkor hosszútávon nem lesz pénze, a TB-jét is neki kell kifizetnie, szóval elég nagy hátrány, ha valakinek nincs munkahelye...
2020. márc. 10. 19:01
 4/12 A kérdező kommentje:
Sőt, a kilakoltatás szélére kerül, mert nem mindenkit tartanak el, és nem mindenki tud vállalkozó lenni, szóval rengeteg hátránya van, ha valakinek nincs munkahelye.
2020. márc. 10. 19:05
 5/12 anonim ***** válasza:
56%

"én egyedül kijövök a fizetésemből, nem tudom, miért volna könnyebb ketten"

Hát ezt tényleg marha nehéz kitalálni!

Pl. keresek 200 ezret és az albérletem 150 ezer. Marad 50 ezer forintom, pont jó lesz éhen halni. Megismerkedek Bélukával, akinek szintén van fizetése, így közösen fizetjük a kecót, így több pénzem megmarad. Hát ehhez oszt tényleg Nobel-díj kellett...még a hülyék is rájönnek és pénzért állnak össze pasival/csajjal...

2020. márc. 10. 19:10
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, keresnénk egy normális társadalmat.
2020. márc. 10. 19:12
 7/12 anonim ***** válasza:
23%

"Pl. keresek 200 ezret és az albérletem 150 ezer. Marad 50 ezer forintom, pont jó lesz éhen halni. Megismerkedek Bélukával, akinek szintén van fizetése, így közösen fizetjük a kecót, így több pénzem megmarad." - hát ha keresek 200-at és abból 150 a lakhatás, akkor szobát veszek ki másod vagy többedmagammal. Én pl. ez csináltam. Ha a párommal vettem volna ki, akkor is pontosan ugyanannyiba kerülne, mintha lakótársam volna.

Nem kell cinikuskodni. :)

2020. márc. 10. 19:13
 8/12 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem akik előrelátóbban, megfontoltabban gondolkodnának a jövendő nemzedékről, azok legalább nem feltétlen csak a biológiai szükségleteik miatt vállalnának gyereket a továbbiakban.

De nem Mo.-ra gondolok itt sem, mert itt valami tök egyedi megoldás lenne ebben az esetben is.

2020. márc. 10. 20:34
 9/12 anonim ***** válasza:
87%
Hiszen mar most is az...
2020. márc. 10. 21:58
 10/12 anonim ***** válasza:
89%
Harmincas nő vagyok, így kb. társadalmi elvárás, hogy vállaljak gyereket. Még jó, hogy teszek magasról arra, hogy mások mit várnak tőlem és nem erre alapozom a döntéseim.
2020. márc. 11. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!