Lehet az ide érkező idegenek is ugyanolyan társadalmi rendszerben élnek mint mi? Miért ne így lenne?
Miből gondoljuk, hogy az idelátogató földönkívüliek nem ugyanolyan bajokkal, belső széthúzással, mentális zavarokkal küzdenek mint mi ?
Mindíg amikor UFO civlizációkról beszélünk csodálattal dobunk nekik mindenféle magasztos jelzőt, hogy tudják a végső kérdésekre a választ vagy ismerik Istent és a vallásuk a hiteles vagy biztosat tudnak a fizikától és hogy bölcsek. Pedig ha szétnézel a bolygón, a mikroéletformáktól kezdve (vírusok, parazita) a hangyákig ugyanolyan társadalmi berendezkedésűek mint mi, ugyanolyan problémáik vannak és ugyanolyan értelmi hibáik vannak.
Az ember a Mátrix c. film részletét idézve egy vírus, egy parazita, mely a földön élősködik, annak növény és állatvilágán. https://www.youtube.com/watch?v=eiNmZ5C_oNY A hangyák is ugyanolyan társadalmi berendezkedésűek,mint az ember. Rengetegen robotolnak reggeltől estig, hogy kevesen ott a méhkirálynő jól élhessen. Ez húzódik végig az egész evolúción, minden állatfajnál. Az ember is, ha megszabadúlna az őt rabságban tartó hatalmi elittől, ugyanúgy élnéne tovább csak más vezetőkkel vagy nem ?
A hangyáknál és az embernél is a jó génekkel lehet fel kerülni [link]
Ugyanaz igaz az állatvilágra és az emberek társadalmára, függetlenül az éghajlattól, szokásoktól, égtájtól, afrika legyen vagy európa. Ha az evolúció a természetes szelekció mindenhol ugyanaz, mint a fizika törvényei, hogyan várhatnánk el bölcsebb, okosabb, humánusabb idegeneket ?
Szerintem ott is válsághullámok vannak, tele hazudozó vezetőkkel. Lehet ide jérnak olcsó DNS-t beszerezni, majd jóáron továbbadják. Azt is el tudom képzelni, nem is lennének képesek az embereket legyőzni, mert nem telik csak alacsony darabszámű űrhajóra, mert nagyon drága és spórólni kell, fegyverre sem telne, mert fogyassza az energiát, lehet meg sem szavaznák az inváziót az ellenzéki ufók, hogy keresztbe tegyenek a kormánynak és még sorolhatnánk.
Mi sem tudunk mindent a tudományról és bőlcsek sem vagyunk, látod kiírtjuk magunk az élethelyünkkel együtt. Minél többet tudunk, annál több kérdés lesz. Szerintem ezzel ők is így vannak. Mit gondolsz?
hamár így szóbahoztad a mátrixot, akkor szerintem az emberiség most ott tart ahol a film elején Neo, azaz kezd felébredni, kezdi felismerni, hogy miben is "él", hogy mi veszi körül, és kezdi azt is megérteni, hogy ami el van neki adva, az nem is a valóság, mert a háttérben bizony teljesen más zajlik mint amiről ő maga tud. Szerintem kezdünk rájönni, hogy valójában többre vagyunk hivatottak mint a vásárlás és a 80 éves korunkig való teljesen értelmetlen vegetálás. Szerintem ha egy magasabb értelmi szintre tudnánk lépni, túl tudnánk tenni ön ön sérelmeinken, akkor egy másfajta gondolkodás jönne el, és a társadalmunk is átalakulna!
Hogy kitérjek az idegenekre, azt gondolom, hogy a technológiai fejlődést az évszázadok és az évszázadok tapasztalatai teremtik meg, így ahhoz, hogy az idegenek ide tudjanak látogatni, ahhoz magas technológiai fejlettség kell, és szerintem ha annyira fejlettek technológiailag, akkor az értelmi szintük is jóval a miénk felett van, így nem háborúzni jönnének!
Persze ez is egy alternatíva és lehet Neked van igazad és igazából az ő politikusaik nagyobb színészek mint a mieink és lehet egyes területeken primitívebbek is mint mi:D
Én nem a mátrixot hoznám fel példaként, hanem azt hogy a sumér civilizáció szerint (és hozzáteszem szinte minden eredetmonda szerint) ők adták nekünk a beszédet, kultúrát stb, sőt önmaguk képére teremtettek tehát valószínű a saját kultúrájukat adták át .
De ez több ezer éve volt, addig lehet ők is átmentek egyfajta társadalmi átalakuláson, például régen a parázna nőket elégették, ma már ez nincs meg, lehet ők is tovább fejlődtek .
Anna
Érdekes spekuláció, de ennél semmi több. Valóságalapja nulla.
Indoklásként annyit mondanék: más világban élünk.
"...mint mi"
Mi, emberek? Ezen belül kik? Az amazonas-környéki törzsek, a bushmanok, az európaiak, közülük is melyik náció?
.
" Ha az evolúció a természetes szelekció mindenhol ugyanaz, mint a fizika törvényei, hogyan várhatnánk el bölcsebb, okosabb, humánusabb idegeneket?"
Taps! Tehát nem feltételezed, hogy az ember társadalmilag fejlődött/fejlődik?
.
Mellesleg a földönkívüliekre az elképzelhetetlen is elképzelhető!
Nem lehet, mert ha olyan társadalmi berendezkedésük lenne mint nekünk, már rég kiirtották volna egymást, mielőtt elértek volna ide. Egy ilyen magas értelmű életformának ami képes tényleges csillagközi utazásra biztos alapokon kell, hogy álljon.
"A mikroéletformáktól kezdve (vírusok, parazita) a hangyákig ugyanolyan társadalmi berendezkedésűek mint mi, ugyanolyan problémáik vannak és ugyanolyan értelmi hibáik vannak."
Azért ez nagyon nem igaz, maximum abban a tényben, hogy sok élőlény társas rendszerben él. A személy és társadalmi problémáink teljesen eltérnek és az értelmi hibáink is teljesen más távlatúak, mint az övéik.
"Szerintem kezdünk rájönni, hogy valójában többre vagyunk hivatottak mint a vásárlás és a 80 éves korunkig való teljesen értelmetlen vegetálás"
Pontosan erre gondolok ! Valójában többek vagyunk,mint olyan anyagi biorobotok, amelyet a jelenlegi materializmus feltételez
Szerintem az idegenek fejlődésük során egy szint után, amikor kijárták az anyagi megismerést, tapasztalást felemelkedtek egy magsabb rezgésbe, dimenzióba és ott folytatják tovább az életüket.
Gyakorlatilag mi itt a földön a legtöbb pozitív érzelmet a szeretetből, szerelemből merítjük, de ehhez nem kell test, ezt lehet magasabb dimenziókban is megélni. A test csak a fizikai anyag bőrtöne.
Szerintem ide csak azok az UFOk jönnek akik még nem tőrtek ki az anyag bőrtönéből, azaz fejlettségük, bölcsességük korlátozott
"Én nem a mátrixot hoznám fel példaként"
az is nagyon jó amit írtál Anna ! Én most az ember élősködő mivoltára kívántam rávilágítani, de az is jó amire gondoltál, ha más aspektus is
"Mi, emberek? Ezen belül kik? Az amazonas-környéki törzsek, a bushmanok, az európaiak, közülük is melyik náció? "
Ugyanúgy élünk mind : sokan robotlnak, hogy kevesek jól éljenek. Pl a varázslót meg Jógit etetik a bennszülöttek, hogy varázsoljanak esőt a termés végett, de itt is rengeteg ember vegetál minimálbéren, hogy kevesek pl énekesnők, politikusok, királyok, maffiavezérek, bankigazgatók, modellek jól éljenek
"Mellesleg a földönkívüliekre az elképzelhetetlen is elképzelhető!"
Igen, mert mi ezt hisszük, de mivan ha mágsem ?
"Nem lehet, mert ha olyan társadalmi berendezkedésük lenne mint nekünk, már rég kiirtották volna egymást, mielőtt elértek volna ide. Egy ilyen magas értelmű életformának ami képes tényleges csillagközi utazásra biztos alapokon kell, hogy álljon. "
Ezzel vitatkoznék, mert pl mi már kiírtottuk volna egymást a hidegháborúban rég hatalmas seregek mentek volna egymásnak legázólva országokat, ha nem félnének at atomtól. Az atombomba elriasztja a háborútól a népeket és lehet ez a túlélés záloga, ha meghalsz, halok én is :P
Már majdnem mi is képesek vagyunk űrhajtóművet készíteni a NASA készíti a térkeveréses meghajtást, ha elérjük a teknológiai szingularitást utazhatunk messzire úgy,hogy közben sem bölcsebbek, sem értelmesebbek nem lettünk mint most
1.: Ha a földönkívülieknek több eszük van akkor már rég eljöttek volna!
2.: Ha a földönkívülieknek kevesebb eszük van akkor meg nem jönnek ide! (nem találnak ide)
Szerintem azért az, hogy mi jóval messzebbre utazzunk, mint most, és gyorsabban, mint tegyük fel a fény még jóóóval odébb van.
Én is úgy gondolom, hogy ha egy idegen civilizáció képes ezt a technológiai fejlettséget elérni, akkor szükségszerűen annyira régóta kell, hogy létezzen és produktívan kutasson is, hogy valószínűleg társadalmilag és szociálisan, morálisan is jóval meg kell, hogy haladjon minket.
Ez nem mond ellent az evolúció elméletnek, sem annak a hipotézisnek, hogy módszereiben és mikéntjében hasonlatos lehet a Földünkhöz az idegen kultúra. Ugyanis, ha megfigyeled a történelmünket, a technológiánkkal egyetemben a kulturális életünk is rengeteg változáson és fejlődésen ment keresztül.
Erre jó példa a felvilágosodás, amikor szekularizálódott a gondolkodás, és elszakadtunk a tekintélyelvűségtől, ezzel párhuzamosan elkezdtük természettudományos módszerekkel magyarázni és felfedezni a világot, lett is a 19. századra már egy csokornyi találmányunk és meghatározó gondolkodónk.
Nagyon valószinűtlen, mert ha így lenne, nem lenne módjuk ide jönni.
.
1.: Ha a földönkívülieknek több eszük van, egyáltalán nem jönnek ide!
2.: Kevesebb ésszel, de megfelelő technikával a nagy csalinkázás közben nem kizárt, hogy ide találnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!