Más is borzasztóan nehezen éli meg lelkileg a húszas éveinek az elejét?
Ameddig suliba jártam semmi gondom sem volt úgy lelkileg. A családi helyzetem rendezett, vannak barátaim és egy 2 éves párkapcsolatom. Suli után dolgoztam 3hónapot és utána az abbamaradt mert a munkáltatóm komolytalan volt.
Azóta gyakorlatilag fél éve sújos szorongással küzdök. Azért nem mondom szándékosan depressziónak mert az most nagy divat.
Egyszerűen ez a megváltozott élethelyzet, a suli vége, meló keresés, annyira megterhelő számomra, hogy összeroppantam lelkiekben többször is az utóbbi időben. Az osztálytársak szétszéledtek, téli bezártság is megviselt lelkileg. A párkapcsolatomban pedig néha nagyon bizonytalan vagyok. Mert igazából minden rendben van és én mégis lelkileg le vagyok nyomorodva. Már attól is félek legbelül hogy ezért fog elhagyni engem. Nagyon nehezemre esik néha "boldognak lenni." Néha még a szakítás gondolata is megfordult a fejemben. Sajnos egyszer régen megcsaltak. Sajnos ilyen gondolatok is gyötörnek. Egyszerűen folyamatosan már egy bűntudat érzés van bennem. Ilyen tipikus tehetetlenség. Részben szégyellem magam hogy a szüleim tartanak el. Hogy ők dolgoznak, mindenki dolgozik csak én nem. A suli is hiányzik valamennyire. Az hogy így lebegek a levegőben pedig gyűlöletes érzés számomra.
Most amióta rosszul vagyok olyan rossz a közérzetem is, hogy az ritka borzalmas. Néha nehezemre esik másoknak köszönni a nyílt utcán, állandóan már a hajamat igazgatom és zavarban vagyok. A barátnőm mellett sem érzem stabilnak magam olyankor. És ez nagyon nem rám vall. Nagyon nem. A közvetlenségemet teljesen elveszítem ilyenkor. Teljesen rávagyok feszülve a párkapcsolatomra, a családi kapcsolatokra. Amióta jobb az idő jobban érzem magam, de csak egy hajszállal. Ugyan úgy szorongok és már kínlódás nekem minden. Teljesen állandósult ez az egész. Aludni nem tudok a baratnőm nélkül. Szabályosan félek esténként a sötétben. Mindig 3kor felkelek és alig tudok elaludni. Már az is csoda ha utána 9ig tudok aludni néha. Gyakorlatilag rosszabban vagyok mint bármikor korábban eddig életemben. Pedig sok minden megviselt már. Lehet ezért sem tudom már sehogyan sem kezelni a dolgokat.
Más is érez így?
Csak az írjon kérem aki tud velem azonosulni vagy bármit tapasztala van, mert annyiszor megkaptam már hogy "kezdj magaddal valamit" és ennyi hogy az nem igaz már.
Köszönöm
Szakasztott ugyanezt érzem én is, ha a párkapcsolatot nem vesszük bele (mert nekem nincs).
Nehezen élem meg, mert nagy váltás is, és helyenként nem is minden helyzetre érzem magam még késznek, kellően érettnek. Sok a bizonytalan tényező is, nincsenek már meg a fix dolgok, amik egy szempillantással ezelőtt még megvoltak (osztályközösség, régi, gimis rutin pl.), tartok is a jövőtől, elveszettnek is érzem magam. És rendre szembe találom magam azzal, hogy a volt osztály-, és évfolyamtársak már hol tartanak az életben, és bármennyire tudom, hogy nem szabad, mégis hozzájuk hasonlítom magam. Vagy a szüleim teszik ezt meg. Amivel tovább romlik ez a szorongás, belső feszültség.
Szóval nagyon át tudom érezni a helyzetet.
Tanácsnak viszont én is a pszichológust tudnám mondani egyelőre. Vagy, próbáld meg megbeszélni ezeket az érzéseket a barátnőddel.
Tudom, hogy nem könnyű, de remélem a tudat, hogy nem vagy vele egyedül, segít egy kicsit. Kitartást kívánok! Valóban nem egyszerű időszak ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!