Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Az tesz magányossá, hogy nem...

Az tesz magányossá, hogy nem közeledhetek az életcélom felé mert mindent elnyom a bürökrácia, hatalmi harcok, most akkor depressziós vagyok?

Figyelt kérdés

Pl.

Egyik célom az, hogy az embereket segítsem arra az életmódra ráállni, hogy minél kevesebb értelmetlen kiadásuk legyen, pl termelni magunknak ételt és azt fogyasztani, nem pedig Jamaikából vagy az Ecuadorból jövő ananászt ennénk

Dolgozok ezen, szépen lassan, de rengeteg pénz kell eleve ahhoz, hogy telket vegyek magamnak, így azon kísérletezgetek amim van (a szüleim telkén)

Vagy holisztikusan tekinteni az egészségünkre, az életmódunkra. Hogy nem a tüneteket nyomjuk el, azzal, hogy beveszünk valami gyógyszert, hanem megnézzük mi okozza, és az alapján változtatunk életmódot.

Ha ezt nem lehet, akkor drasztikus lépésekre van szükség, 5-10 év lefolyása alatt

A gond az, hogy annak ellenére, hogy viszonylag jó lehetőségeim voltak 20 évesen, kimentem külföldre, tapasztalatot szereztem milyen az igazi élet, dolgoztam is, félretettem pénzt.

Most 30 évesen a kiégés után itt vagyok, munka nélkül, mert a 8 órás munkahely gondolata, annyira elkeserít, ott rohadni egész nap a képernyő előtt, hogy egy olyan dolgot építsünk ami baromira nem izgat, jó eséllyel ellene megy az értékrendemnek

...mert valljuk be, a társadalmi rendszer nem arra van, beilleszkedve, hogy önállósodjanak az emberek, és függetlenek legyenek, hanem hogy egymástól függjünk..

"A világ csak akkor fog megmenekülni, ha valaki meggazdagszik belőle" - Valaki bölcs

Már voltam más országokban egyedül, túráztam 10 napig, önkénteskedtem..ezek tényleg visszahozzák az életet belém.. de amint visszakerülök a valóságba és abba, hogy az élet hogyan működik, hogy mennyire normalizálva van a mentális betegség, a nárcizmus és ha nem vagy az, akkor mehetsz a pszichológushoz, mert túl érzékeny vagy a világhoz

30f

2024. ápr. 21. 19:02
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

9.

Ezt az oldalt is értem, de szerintem ez egy megalkuvó életmódot eredményez, amikor lényegében egész életedben imádkozhatsz, meg értékelheted az életedet, sosem fogod élvezni, csak azt az időt max amit a munkán kívül töltesz, és a munka szenvedése csak az miatt fog motiválni ohgy a munkán kívüli legyen örömöd.. majd kezdődik előlről az egész heti 5x 40-50 évig

nem akarok másnak robotolni egész életemben, és hagyni, hogy szívják a vérem csak azért mert a társadalom belénk nevelte, hogy minden áron fenn kell tartani a látszatot, hogy nekünk jól megy és csak akkor leszünk értékelve mások szemében

10.

Nem, csak csinálni a dolgomat, és hagyni,hogy aki nyitott az megtaláljon. Na most nyilván az probléma, ha nem tudom ezt úgy megcisnálni, hogy megéljek belőle, és akkor jön az, hogy kell valami bullshit melót vállalnom

2024. ápr. 21. 22:42
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz, hogy kényelmes életed legyen valakinek el kell végezni azokat a robot munkákat sok esetben, tudod amire te vérszívásként hivatkozol. Pajzsként használod a nemes célodat miközben burkoltan csak kiakarsz bújni az olyan munkák alól amikhez nem fűllik a fogad.
2024. ápr. 21. 23:13
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Arra elég lehet a pénzed, hogy elköltözz a szülőktől, és elkezdjed megtapasztalni, hogy igenis el tudod tartani magadat. Hajrá!

És igen, a 12.-nek teljesen igaza van!

"Egyik célom az, hogy az embereket segítsem"

Akkor legyél tanár, orvos, szociális munkás vagy hasonló, máris úgy fogod érezni, hogy nem csak a szabadidődben élvezed az életet, hanem értelmes munkát is végzel. Ehhez képest milyen képesítéseid vannak?

2024. ápr. 22. 06:32
 14/21 anonim ***** válasza:
71%

#11: Az, hogy magaddal mit csinálsz, az teljesen mindegy, úgy veszélyezteted magad a "szak"tudás nélküli hókuszpókuszoddal, ahogy akarod.

Az meg tök mindegy, hogy te milyen formában reklámozod vagy nem reklámozod magad, ha másokon végzel ilyen tevékenységet, az kuruzslás lesz.

2024. ápr. 22. 06:57
 15/21 A kérdező kommentje:

12.

Nem ugy akarok masokon segiteni h magamat kozben elpusztitom

13. Kulfoldon eltem 6 evig oda nem veluk lol, hanem egyedul

14. Eleg sok olyan ember van akinek ez sikerul , olyan is akinek nem . penz kell hozza meg sok ido , es annyi penz h amikor hibazunk ne fogyjon el. Az alkalmazotti mentalitas jo esetben csak tulelesre elegendo

Ebbol akarok kikerulni valahogy, mert nem tesz jo se mentalisan se fizikalisan

2024. ápr. 22. 07:25
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

Jéééézusom 🤦

Az a bajod, hogy túlgondolod. Meg nagyon réérsz... Ha meg akarod valósítani az elképzelésed, és kiskertet akarsz, annak mi a köze van a bürokráciához meg a munkahelyedhez. Inkább lebegne szemed előtt a cél, de neeeeem, inkább nyávogsz és bepunnyadsz, mert a dolgok nem a te szád íze szerint mennek. Én se szeretem a melómat, de nem okolom a céljaim akadályoztatása miatt. Fizetést kapok, félreteszem, közben arra gondolok, hogy majd mit kezdek vele...

2024. ápr. 22. 07:47
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Neked az a legnagyobb bajod, hogy egy olyan utópiát képzelsz el ami nem létezik és nem is lehetséges megvalósítani.

"Nem ugy akarok masokon segiteni h magamat kozben elpusztitom" Ez kifogás. Amit te akarsz csinálni segítség, de csak felszínes, aminek nincsen nagyon alapja a nagyzoláson és az ábrándozáson kívül. Tudod mi a segítség? Árcíznél zsákokat pakolni, az éhezőknek ételt biztosítani. Olyan nagy szavakkal dobálózol itt amikről fingod nincs, csak jól hangzanak.

2024. ápr. 22. 11:43
 18/21 A kérdező kommentje:

Az életben sokszor úgy lehet előre jutni, hogy olyan munkát végzel amit senki más nem akar elvégezni, mert valljuk be, ez egy olyan munka ami arra való, hogy pénzt kapj érte, de hosszú távon csinálva, csak kárt tesz benned. (Nyilván ha kínai szegény gyereknek születsz, nincs más mód az életben maradáshoz)

Ha így gondolkodott volna az összes feltaláló és tudós, és kutató akkor szerintem még mindig az ősember szintjén lennénk

Pl tegyük fel i.e 20000-ben járunk és meg kell menteni a gyereket akit megsebesített durván az elefánt, mert a gyerek nem mérte fel, hogy nem az elefántal kell harcolni, hanem lehet másképp is játszani, fejlődni

igen nyilván lehet menni segíteni a szegényeknek, az árváknak az éhezőknek, de ez kb annyi lesz, hogy a pillanat hevében jól érzed magad, hogy jót tettél

Az árvíznél szerintem simán benne lennék zsákokat pakolni, az éhezőknek ételt menni adni, szerintem még ez is menne. De hogy minden nap ezt csináljam életem végéig, úgy, hogy nem látom hogy közelednénk afelé , hogy javuljon is az emberek élete ahelyett, hogy csak a vegetálást biztosítom nekik, az nem biztos, hogy menne sokáig

2024. ápr. 22. 11:58
 19/21 A kérdező kommentje:

arról beszélek, hogy ha már tanultam és megéltem dolgokat, akkor azt az energiát amit beleöltem ebbe, értelmesebb lenne, arra fordítani, hogy úgy segíthessek másokon, ami több mint amit egy 10 intelligenciájával is lehetne csinálni.

De te is arról beszélsz, hogy vagy mehetek az árvákat megmenteni, naponta ételt adni a szegényeknek

Vagy dolgozni 8 órában egy olyan cégnek, ami csak profitorientált és szépen burkoltan káros hatással van a körülötte lévőkre, úgy hogy saját magát gyarapítja

A kettő között akarok találni valami megoldást

Nem tudom érthető-e így a kérdés?!

2024. ápr. 22. 12:04
 20/21 anonim ***** válasza:

"ha már tanultam és megéltem dolgokat, akkor azt az energiát amit beleöltem ebbe, értelmesebb lenne, arra fordítani, hogy úgy segíthessek másokon, ami több mint amit egy 10 intelligenciájával is lehetne csinálni.

De te is arról beszélsz, hogy vagy mehetek az árvákat megmenteni, naponta ételt adni a szegényeknek

Vagy dolgozni 8 órában egy olyan cégnek, ami csak profitorientált és szépen burkoltan káros hatással van a körülötte lévőkre, úgy hogy saját magát gyarapítja

A kettő között akarok találni valami megoldást"

Milyen végzettséggel?

2024. ápr. 22. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!