Hogyan tudom a stresszt feldolgozni, amit a havi számlák befizetése jelent, amivel mindig egyedül kell megbírkózzak?
Egyedul élek, aminek sok elônye van, de hátránya is. Peldaul nem tudok arra gondolni, hogy majd a szamlaim ígyis úgyis kifizetôdnek, peldaul, ha kicsit többet költök.
Nekem iszonyat ijesztö minden hónapban egyedul nyitni a szamlakat es szembesülni veluk es ki is fizetni egyedul . Mindig felek hogy egyszer nem lesz eleg penzem ra. Ez a legnagyobb félelmem, hogy egyszer nem lesz penzem es nincs ki segítsen.
Mas hogyan bírkózik meg ezzel az érzéssel ?
Az elsô dolgom, hogy a szamlakat befizetem
Vajon hanyszor kell ezt még elismételjem?
Tenyleg, mint az elromlott lemez, offoltok es ugyanazt a hulyeseget írjátok.
Intellektus limitált
Add ki a lakásod, költözz olcsóbba.
Keress többet!
Költs kevesebbet!
Stressz ellen meditálj!
Keress lakótársat, akivel osztozol a költségeken!
Képezd tovább magad, hogy legyen normálisabb munkahelyed. Menj külföldre dolgozni.
Gondold át, hogy mi az, amin spórolni tudnál.
Írok pár példát:
- Fodrász. Fesd magad a hajad, úgy sokkal olcsóbb, és csak nagyon ritkán járj fodrászhoz!
- Közlekedj biciklivel, ha csak lehet, így nem kell bérletre/jegyre/benzinre költened.
- Ne költs üdítőitalokra, helyette igyál vizet, egészségesebb is amellett, hogy olcsóbb.
- Ne költs konditeremre, edzőre, ha sportolsz, akkor válaszd a futást, ahhoz csak egy jó futócipő kell, semmi más.
- Spórolj a kaján is addig, míg össze nem gyűjtesz annyi pénzt, amennyi a havi rezsiköltséged háromszorosa. Ez legyen a vésztartalékod és ne nyúlj hozzá csak a legvégső esetben!
30 as, nekem a stresszt az is jelenti, hogy a szamlak befizetese es egyszeri alapos bevasarlas után, mar csak egy hetig van penz a kontómon. Tehat 3 hetig semmi penz a kontómon. Szamlaim kifizetve es van mit ennem, mert egy egesz hónapra brvasarolok, de penzem nincs egy kavera a cukrászdában stb.
Es ez nem stressz?
Vagy mar fel se fogod mit mondanak neked?
Ja, te miutan kifizetted a szamlaid nyugodt vagy ha tizezer forintod maradt akkor is.
Én írnék egy megoldást, de inkább privátban, nehogy véletlenül rosszul süljön el a jószándékom.
Azonkívül nem nevezted meg, hogy melyik országban élsz? Mintha egyik kommentedben azt olvastam volna, hogy nem Magyarországon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!