Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan tudom a stresszt...

Hogyan tudom a stresszt feldolgozni, amit a havi számlák befizetése jelent, amivel mindig egyedül kell megbírkózzak?

Figyelt kérdés

Egyedul élek, aminek sok elônye van, de hátránya is. Peldaul nem tudok arra gondolni, hogy majd a szamlaim ígyis úgyis kifizetôdnek, peldaul, ha kicsit többet költök.

Nekem iszonyat ijesztö minden hónapban egyedul nyitni a szamlakat es szembesülni veluk es ki is fizetni egyedul . Mindig felek hogy egyszer nem lesz eleg penzem ra. Ez a legnagyobb félelmem, hogy egyszer nem lesz penzem es nincs ki segítsen.

Mas hogyan bírkózik meg ezzel az érzéssel ?

márc. 3. 10:31
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
95%

Ezeket mondjuk mondhattad volna az elején is, mert ugye gondolatolvasók nem vagyunk.

E szerint akkor nem dolgozol. Ezen például lehetne változtatni. Nem könnyen, de nyugdíjasként van egy pár cég, amelyik téged keres. Akkor a fizetésed egyben mehetne takarékosságra.

Vagy, ha ez nem megy, akkor mehetsz segélyért az önkormányzathoz.

Vannak ingyenes ebédosztások is, érdemes kideríteni, hol. Jó hosszú a sor, de ugye időd van.

"Nem arrol van szó, hogy nem akarok felre tenni"

Innen indultunk.

De olyan nincs, hogy valaki SEMMIT nem tud változtatni az életén.

márc. 3. 12:40
 22/36 A kérdező kommentje:
Szerinted
márc. 3. 12:45
 23/36 anonim ***** válasza:
91%

Na igen.

Az is lehet, hogy te nem akarsz kilépni a kényelmi zónádból, hanem csak várod, hogy valaki oldja meg a problémádat.

Lehet így is, csak ennek elég kicsi az esélye. Kb. 1 ezreléket adok rá.

Egyébként elmehetnél (TB) pszichológushoz is, de valószínűleg ő is arra próbálna ráébreszteni, hogy neked kell változtatni.

márc. 3. 12:50
 24/36 anonim ***** válasza:
96%

Ha ez stresszel, akkor meg kell oldani. Ahogy leirtuk, ugy tudod megoldani, ha van megtakaritásod amihez nyúlni lehet.

Egyébként ez az ezt tanitják egyetemen duma elég erős volt. 4 egyetemen tanítok. Pont a kritikus gondolkodás és problémamegoldás képességét tanítjuk, nem a keretekbe zárt válaszok visszaokádását.

Nem a probléma a probléma, hanem a hozzáállásod a problémához a probléma, de nem úgy tűnik hogy képes vagy ezt megérteni.

márc. 3. 12:52
 25/36 A kérdező kommentje:

Nincs szuksegem ingyenkonyhára, önkormanyzattól. Nem emlékszem, hogy írtam volna valahol, hogy éhezem…

És azt sem, hogy várok valakire, hogy megoldja a gondjaimat

márc. 3. 13:04
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

Akkor viszont miért kérdezel?

Neked nem egyértelmű, hogy lelki problémával pszichológushoz kell menni?

A te helyzetedben TB alapon.

márc. 3. 13:16
 27/36 A kérdező kommentje:

Hat sajnalom, hogy nem érted a kerdest.

Nem is elek magyarorszagon , Tb

márc. 3. 13:19
 28/36 anonim ***** válasza:
93%
Romaniaban lakom. Minimal beren voltam. jo regen munka nelkuli, de ki rudom fizetni a szmalaimat es meg egyedul elek is. Tudod en tettem felre az evek alatt! 34/f
márc. 3. 13:41
 29/36 anonim ***** válasza:

Esetleg még valami információ, amit még mindig nem tudunk? Mi van még a tarsolyodban?

Ott is van TB, érdeklődj utána.

márc. 3. 13:54
 30/36 anonim ***** válasza:
96%

Kaptál választ a kérdésre is konkrétan, csak neked nem tetszik. Hogy birkózom meg a napi nehézségek okozta stresszel? Úgy, hogy nincs olyan, hogy "kicsit többet költök", és "félek, hogy nem lesz elég pénzem rá". Anyagi nehézségeim ugyan vannak, és én is hónapról hónapra élek, de ez a számlákat nem érinti.

Fizetés után az első dolgom kifizetni minden számlát, vagy fizikailag félretenni azt, amit később kell fizetni (pl. albérlet). Rossz érzés, hogy egy nap alatt elmegy a fizum nagy része? Igen, az. Kell azon aggódnom, hogy "kicsit többet költök" vagy "nem lesz elég pénzem"? Nem, mert kifizettem mindent, amíg volt.

Ezáltal a stressz, amiről írsz, nem is létezik.

Igen, persze, ha utána beesik valami extra kiadás, vagy ha hó vége van, mint most, akkor szűken vagyok, ami gáz, de attól soha nem kell félnem, hogy kiraknak vagy kikapcsolnak valamit.

Tehát a titok ennyi: a számlák befizetése ne az utolsó, hanem az első dolog legyen. Az a pénz, ami ezekre kell, az nem a tied, az nem költőpénz, az valójában nincs.

márc. 3. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!