Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mégis mi értelme ennek az...

Mégis mi értelme ennek az egésznek?

Figyelt kérdés

Az egész élet csak arról szól, hogy semmi az ég világon nem működik.

Rettenetes erőfeszítéseket kell tenned és még így sem érsz el semmit. A megoldó kulcsok nem működnek.

Nincs pénzed? Menj el dolgozni, erre lett kitalálva, kapsz érte pénzt.

Valóság: éhbér+szombaton is menj be, rabszolga vagy, nincs pénzed.

Magányos vagy? Beszélj valakivel, attól jobb kedved lesz.

Valóság: Kvára senkit nem érdekelsz, vissza sem ír senki, egy 10 percet soknak éreznek rád pazarolni a 24 órából.

Ilyen barátaid vannak? Akkor nem veled van a baj, keress más barátokat.

Valóság: Idegen vagy? Bocs, nem ismelek, nem tudom ki vagy, ezért nem beszélek veled.

Minek ez a vergődés? Hogy nem halt ki az emberiség ilyen körülmények között? Ennyire vonzó ez a nyomor?

2024. febr. 8. 23:15
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
85%

Mi értelme ennek az egésznek? Abszolút semmi. De ha már világra hoztak, akkor inkább kezdjünk magunkkal valamit, és ne a kardunkba dőljünk.

Hogy nem halt ki az emberiség? Általában az emberek optimista pillanataikban, pozitív időszakaikban vállalnak gyereket.

Rabszolgaságnak érzed a munkát. Csökkentsd a mennyiségét (idószakos munka, részmunka, alkalmi munka), ha kevesebb jön, akkor kicsit variáld át az igényeket, nem kell feltetlenül lejjebb adni, csak máshogy élni, pl. kevesebb munka, kevesebb pénz, add el az autót, járj bringával. Vagy más melót keress, amivel kevesebb munkával több pénz jön. Pl. egy téli síszezon Ausztriában, nyáron meg itthon horgászol meg fagyizol.

Nem érdekled a barátaidat? Leld örömöd másban, pl. a patak csörgedezésében, vagy ülj ki a parkba egy könyvvel, és néha nézd az embereket, ezzel is eltelik pár óra, nem kell állandóan a haverok sztoriját olvasgatnod meg visszapötyögni nekik.

2024. febr. 9. 10:16
 22/35 anonim ***** válasza:
31%
A kesergés megy, de mondjuk egy alternatív valóságra fújjolnak. Igen, valóban rabszolgaság sok munka, éhbérért, ami épp az albérletre sem elég, de ha nem akarod tovább képezni magad, legalább másokon segíts, ha változást akarsz. Gyönyörű, trópusi szigeteken lehetsz önkéntes. Vagy egy alternatív közösségben gyakorolhatod az önfenntartást. Ezek mind visszahoznak az életben, új irányt adnak. Ja, hogy áldozat? ... Hát igen, anélkül nem megy.
2024. febr. 9. 11:37
 23/35 anonim ***** válasza:
75%

A barátos résznél nem feltétlenül a másik fél hibája akinek nincs 10 perce rád.

Nekem is van olyan ismerősöm, aki ha azt írná, hogy kávé 15 perc múlva, venném a kabátomat és van olyan akinek a neve felbukkan a messengeren, fájdalmasan felnyögök. Pont ezen a hétvégén szeretett volna találkozni velem egy toxikus ismerősöm, én meg azt hazudtam, ogy programom van, amikor ez nem igaz, csa épp zsúfolt hetem volt, szeretném kipihenni magam.

Tehát nem is az időmről van szó. Akármilyen hulla is vagyok, van akivel még így is azonnal összefutnék van akit meg pont ilyenkor nem kívánnék a háta közepére sem, mint a példámban a toxikus ismerősöm.

Talán ez annak is az oka, hogy vannak olyan emberek akiknek a kisugárzása miatt egyszerűen jól érzed magad a közelükben, minden beszélgetés gördülékeny, az együtt töltött idő energiát ad és van aki ennek az ellentétje, feszengsz a közelében, szívja az energiádat amikor amúgy is alig maradt és lehet még ki is kell pihenned.

Van olyan ismerősöm aki olyan szinten toxikus, hogy 2 órát töltöttünk el egymással és utána úgy jöttem haza, hogy türelmetlen voltam, ingerült, ok nélkü kiabáltam, aztán eltltöttem egy kis időt magamban és jobban lettem.

Ezért látják egyesek azt, hogy na hát 10 percem sincs rájuk.

2024. febr. 9. 13:46
 24/35 A kérdező kommentje:

Akkor az érkezett kritikákra reagálva:

Igen, van egy szakmám, amivel egy normális országban, normális vármegyében el lehetne helyezkedni és jól keresni. Ehelyett cserben vagyok hagyva, a munkaügyön csak annyit mondanak, hogy nem tudnak munkát adni, szakmán kívül sem találok értelmes munkát, nemhogy a szakmámban. Még Győrbe is felutaztam, ami nekem az ország másik végét jelenti, mert azt hallottam ismerősöktől, hogy na ott aztán van munka, egyik helyen nem jön össze mész a másikhoz. Ebből az lett, hogy haza kellett jönni, mert már az állásinterjún nem felelt meg senki a jelentkezők közül indoklás nélkül (ráadásul állás közvetítővel) és ezáltal a szállás már nem állt rendelkezésre, magyarán hajléktalan lettem volna, ha ott maradok. További munkákat is kerestem még ott, mielőtt hazajöttem volna, de nem találtam olyat, ami megfelelt volna. Nem tudom, valahogy nem érzem a saját hibámnak.

Toxic vagyok:

Pont hogy minden negatív érzésemet próbálom elfolytani, ha valakivel beszélek. Nem várom el, hogy az én problémáimat mások a nyakukba vegyék. Én úgy fogom fel, hogy a nehézségekkel nekem kell megküzdenem, nem tartozik másra. Még ha én szarul vagyok, akkor is inkább támogatom, mert neki akarok jót. És ez most lehet úgy hangzik, hogy valami szentnek akarom beállítani magam, de nem erről van szó. Egyszerűen félek, hogy elveszítem és mindent meg akarok tenni, hogy semmi oka ne legyen arra, hogy ne akarjon többé a barátom lenni. Sokszor önmagam fölé helyezem a fontossági sorrendben. De egyre kevesebbet beszélünk.

Csak amiatt, hogy a barátomnak elég izgalmas legyek, bejártam a megye szebb városait, községeit, hogy utazzak és be tudjak számolni, hogy milyen volt, rengeteg képet is csináltam, hogy megmutassam merre jártam. Nem csak miatta, amúgy is szeretek utazni és fotózni, de miatta olyan helyekre is elmentem, ahová egyébként szerintem nem mentem volna. De lassan már azt érzem, hogy közben én elfogyok. Nem tartom magam extrovertáltnak, vele mégis az vagyok, de úgy tűnik, hogy ez is kevés.

2024. febr. 9. 17:52
 25/35 anonim ***** válasza:
79%

#24 na ebből a válaszból már lejön, hogy egész normális vagy, ezzel a barátoddal valószínűleg csak nem vagytok elég hasonlóak emiatt megunt.

A munkát viszont nem értem, ha olyan munka amivel el lehet helyezkedni akkor nem értem miért nem tudsz. Ha meg nem olyan munka, akkor azt nem értem miért tartod jónak?

2024. febr. 9. 17:57
 26/35 anonim ***** válasza:
50%

A toxikus nem csak az lehet, aki az összes gondját a fejedre önti.

Lehet olyan ember is toxikus, aki SOHA nem beszél a gondjairól és és látszik is, hogy nem rosszindulatú, nem tehetett róla, de egyszerűen megmérgez téged a modorával.

De ha nem is toxikus az illető, egyszerűen az ismerőse nem tud jó szájízzel időt szakítani arra, akivel nem gördülékeny a kapcsolatukban minden. Nekem is van munkatársam, akivel nem tudnék és akarnék összefutni, mert kedves, aranyos, de 0 komolyabb közös témánk van.

2024. febr. 10. 08:57
 27/35 A kérdező kommentje:

„Én azt nem értem, ha számotokra ennyire nincs értelme, és a saját elmondásotok szerint senkinek se számítotok, amit kétlek amúgy, akkor miért nem éltek a mának? Még mindig jobb, mint keseregve várni a halált, nem?"

A mai nap folyamán orvoshoz kellett mennem Pécsre. Ha már úgyis ott voltam és ezáltal kaptam igazolást egész napra, gondoltam bejárom a várost. Egész sok helyen voltam, olyan helyeken, amiket előzőleg kinéztem, mert nagyon szimpatikusak voltak. Volt olyan is, hogy térképen néztem hogy jutok el az egyik helyszínre és még közben abba is hagytam, mert útközben láttam valamit, ami nagyon megtetszett és előbb inkább oda mentem, csak utána folytattam az utat az eredetileg eltervezett célomhoz.

Voltam a Barbakánban, elmentem az Árkádba megnézni a legújabb iPhoneokat, a Pécsi Tudományegyetem környékét, a régi villamosvonal emlékművét, a Balokány ligetet és tavat, voltam a Zsolnay negyedben is.

Vegyes érzések keveredtek bennem, egyszerre csodáltam a hatalmas és gyönyörű épületeket, a hatalmas várost, hogy bármerre megyek, mindenhol egy újabb gyönyörű helyet fedezek fel és hogy itt szeretnék élni, mert ahhoz a városhoz képest ahol lakom, ez a város egy csoda. És egyszerre éreztem azt is, hogy az egésznek semmi értelme, ott rohangálok egyedül, senkivel sem tudom megosztani és hiába jöttem ide, hozom magammal a fájdalmamat. Egész jó nap is lehetett volna, ha a nap végén hazafelé utazva nem kap el a sírás az egésztől. Mintha a világ legnagyobb találmányát hoznád létre, de te vagy az utolsó ember a Földön - a hajadra kenheted.

2024. febr. 14. 19:51
 28/35 anonim ***** válasza:
29%
27# Nem kell ahhoz plusz ember, hogy jól érezd magad. A plusz ember csak bónusz. Egyedül is jól tudod érezni magad. Egyébként meg az éremnek 2 oldala van: írod, hogy maganyos vagy, de ha meg emberek vannak sem mindig fenékig tejfel: megy a hiszti és a dráma.
2024. febr. 14. 19:54
 29/35 anonim ***** válasza:
29%
27# Azt akartam mondani, hogy sok lehúzó ember is van.. Ha így vesszük még mindig jobb, ha egyedül vagy, mint lehúzó emberekkel. De persze találj 1-2 igaz barátot, azt kívánom neked. :)
2024. febr. 14. 19:57
 30/35 anonim ***** válasza:
56%
Egyébként igazad van, kérdező. Nagyon jól látod a dolgokat. A bevezetőben kiválóan megfogalmaztad. Nagyjából én is ezt érzem. Marhára egyedül vagyunk, a munka egy robotolás, rabszolga vagy..
2024. febr. 14. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!