30 évesen, válás után mennyire van esélyem újrakezdeni az életet anyagi, magánéleti, családalapítási szempontból?
30 éves vagyok. A feleségemmel 7 év házasság után elváltunk. Sajnos, mint utólag kiderült, nem illettünk össze, sokat veszekedtünk, elhidegültünk egymástól, elment mellettünk az élet. Ő közben összejött mással. A válásnál korrektek voltunk egymással, senki nem semmizte ki a másikat, békében váltunk meg egymástól.
Gyerekünk nincs, de ez a körülményekre való tekintettel szerencsés.
Két, stabil munkahelyem van. A főállásomban ha nem is kiemelkedő, de az átlagnál jelentősen jobb fizetést kapok. A másodállásomból is összejön havonta 150-200 ezer havonta. Mindkettő stabil, állami munkahely. Van egy alsó középkategóriás autóm, illetve valamivel több, mint 2 millió forint félretett pénzem. Főiskolára járok, levelező tagozaton, ha sikerül elvégeznem, akkor a fizetésem is sokkal jobb lesz. Majd ha lesz időm, elmegyek majd pénzügyi tanácsadóhoz tanácsot kérni.
A jövőben szeretném újraépíteni az életem, illetve találni magamnak egy társat, akivel szeretjük egymást, és akivel családot alapíthatok. Mindig is szerettem volna apa lenni, rokonaim, ismerőseim szerint jó apuka lennék.
A fenti feltételek mellett mennyi esélyem van, hogy a céljaimat elérjem,?
Teljesen jók az esélyeid szerintem! Értelmes normális ambiciózus embernek tűnsz az írásod alapján, nem hinném hogy gond lesz. Hajrá!
Fogsz ezen az oldalon biztos pár hülye választ kapni hogy milyen ”öreg” vagy, de azzal nem kell foglalkozni. Nálunk is rezeg a léc, lassan 30 leszek, és nem biztos hogy együtt öregszünk meg az asszonnyal, de nem félek ha újra kell kezdenem pár év múlva.
Szia, nincs semmi veszve természetesen.
Én most kezdem újra az életem egy egy éves gyerekkel, 26 évesen.
Tele vagyok tervekkel, elkezdem a jogsit, veszek majd egy kisebb autót. Gyed kiegészítésnek részmunkaidős munkát fogok vállalni, szerencsére van segítségem. 5 millió forint tartozásom van (ebből 2 millió még régebbről), úgyhogy gyűjtök ezerrel, de a megtakarításomhoz nem fogok nyúlni.
Jövőre megy a gyerek bölcsibe és keresek teljes munkaidős állást, ugyanis a mostani munkahelyemre nem fogok tudni bejárni, elmenne rá az egész napom.
Párkapcsolaton nagyon nem gondolkodom még, de majd idővel esetleg.
Fel a fejjel és tök jó, hogy ílyen pozitívan gondolkodsz.
Szerintem nagyon jók az esélyeid. Stabil egzisztenciával rendelkezel, tanulsz, továbbképzed magad. Hatalmas előny, hogy nincs gyereked. Harmincévesen, ezekkel a kondíciókkal jó eséllyel léphetsz tovább az életben.
N
Párkapcsolat és családalapítás szempontjából jól állsz, nagyon fiatal vagy még.
Anyagi szempontból meg nem értem, mit akarsz újrakezdeni, te magad irtad, hogy mennyi mindened van. Ez nem újrakezdésnek tűnik, simán folytatod.
Köszönöm a biztató válaszokat.
Jól esik látni a pozitív kommenteket, főleg így, hogy friss az élmény, és még magam alatt vagyok.
Azt elfelejtettem írni, hogy saját ingatlannal nem még nem rendelkezem. Ilyen árak mellett mondjuk egy ideig nem is fogok, emiatt kicsit aggódok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!