Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Külföldön barátokat ismerősöke...

Külföldön barátokat ismerősöket szeretni, tippek (München környéke)?

Figyelt kérdés
Az utòbbi pàr évben szinte alig baràtkoztam, pàr munkahelyi ismeretségem lett akikel eljàrok de igazàbòl màs nincs,.mindenki a csalàdjàval van. Szeretnék új embereket megismerni. Most csatlakoztam egy sport közösséghez reményeim szerint azért fogok tudni baràtkozni bàr a csoportbòl mindenki német anyanyelvű ami kicsit megnehezíti a dolgom.Csatlakoztam pár Facebook csoporthoz is München környékéről viszont ott is inkàbb csak hirdetések vannak. Idàig egyedül mentem futni, moziba, sétàlno és valahogy ez kezd kicsit beszűkülni és unalmassà vàllni. Konkrét hobbim nincs szeretek sportolni, kiràndulni, olvasni, utazni.Esetleg valakinek valami ötlet hol tudnék még korombeliekkel baràtkozni, talàlkozni? 32 éves nő vagyok gyerekem nincs anyukacsoportok kizàrva.Esetleg akik szintén külföldön élnek, hogy szereztek baràtokat, több ismerőst? A munkahelyemen mindenki fiatalabb egy 10-13 évvel elvagyok velük viszont nekem még ők nagyon "gyerekek".

ma 10:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%
Hát pedig ha a nyelvi szinted nincs elég jó, hogy megértesd magad, az necces lesz.
ma 10:47
 2/13 A kérdező kommentje:
A nyelvi szint az "rendben" van. Szimplàn idő kell ennek is. Csak azért màs amikor valakikkel a sajàt nyelvemen tudok beszélniy azért az vàlasztékosabban megy és persze jobban kitudom fejezni magam.
ma 10:49
 3/13 anonim ***** válasza:

Persze, de ha komolyan be akarsz illeszkedni, bizony ezen túl kell lendülni.

Minél többet beszélsz anyanyelviekkel, annál jobb lesz a szókincsed, a kiejtésed.

Én is külföldön élek, nekem 6 év volt mire beilleszkedtem. Itteniek a barátaim nagy részt, és a párom is. Ezt az életet választottam, ez ezzel jár, felkötöttem a gatyámat, és odatettem magam.

De ismerek olyat, aki 25 év után is csak más anyaországbeliekkel barátkozik, randizik. Sokkal kevesebb választási lehetőségük van, mert nyilván attól függ hány magyar emigráns van ott, és ezek közül ki a szimpatikus.

Münchent nem ismerem, fogalmam sincs hány magyar él ott. Arról sem, hogy korban, érdeklődési körben egyeznek-e veled. Egy részük lehet takarító, a másik meg agysebész, nem biztos, hogy kijöttök egymással.

ma 11:13
 4/13 anonim ***** válasza:

Én 15 éve kint vagyok, igaz nem münchen környékén. A bajorokról azt hallottam, hogy jópofák, de felületesek, észekon meg sokkal távolságtartóbbak. Az utóbbi környéken vagyok, és azt látom, hogy őszintébbek sokkal, ezért tarják őket távolságtartóbbnak. Én pl. sportolni járok el, de munkában is megvoltak a jó kapcsolataim.

Mostanában talán azért nem annyira jellemző ez, mert antiszociális informatikusok közt dolgozok, de a korábbi helyemen nagyon jó csapat jött össze. Néha csak úgy is összeültünk egy vacsorára valami pub-ban.

ma 11:17
 5/13 anonim ***** válasza:

Az lemaradt, hogy kutyám is van, nélunk az is alap a kapcsolatépítéshez, pl. majdnem mindig ugyanaz a banda sétáltat esténként a parkban, és többnyire egyből beszélgetésbe elegyednek, ha látják, hogy én is kutyával vagyok.

De tag is voltam kutyás szabadidőklubban, ott is kialakult hamar, hogy kivel jön ki az ember, kivel nem annyira.

ma 11:20
 6/13 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de nem fogok senkit azàltal megìtélni, hogy mi a foglalkozàsa. Eléggé korlátolt nézeteid vannak vagy csak szimplàn szarul fogalmazol. Nem arròl van szò, bogy hogy kössem fel a gatyàm és szedjem össze magam, hanem hogy kinek, bogy sikerült és tippek ötletek hova tudnék esetleg menni stb. Te meg jössz itt az agysebész faszsàgoddal. Nem vagyunk egyformàk ez tény, de ha valaki dolgos és normàlis az teljesen mindegy, bogy mit dolgozik. 🙂 Örülök,hogy neked összejött minden👍.
ma 11:20
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom, amerre én lakom, az àtlag nem vàllal kutyàt vagy mert nem adnak ki lakást kutyàsoknak szivesen vagy mert nincs ideje foglalkozni az àllattal. Nekem nincs kutyàm, közösségépítő egyébként azt én is ìgy gondolom de ez nagyon egy szűk réteg.
ma 11:26
 8/13 anonim ***** válasza:

"de ez nagyon egy szűk réteg."

Nagyon nem az. Az közösségépítő erőről annyit, hogy akár ismerkedni is jöttek már azzal az ürüggyel, hogy "jajdecuki".

A lakásos dologban van valami, pont ezért fektettem sajátba.

Számomra gusztustalan az a mentalitás, hogy pénzem kell, csak ne használjam a lakást, ne legyen gyerek, ne legyen állat, ha lehetne még én sem kellenék, csak az utalás jőjjön. :)

De ha az állat nem játszik, akkor marad valami más szabadisős tevékenység, ami érdekel, sport, barkácsolás... ezt te tudod jobban, mi érdekel.

Általában ezek összehozzák a hasonló érdeklődésű embereket.

ma 11:36
 9/13 anonim ***** válasza:

"Ne haragudj, de nem fogok senkit azàltal megìtélni, hogy mi a foglalkozàsa."

Miért, Magyarországon találkozol top sebészekkel? Van közös témád velük? Az ember kultúrális háttere, végzettsége számít, mert ezek lesznek a beszédtéma.

Öt csillagos étteremben koktéloztok és arról megy a beszélgetés hogy ki melyik hotelben nyaralt Mallorcán, vagy a sarki kocsmában beszélitek meg mi volt az szappanoperában?

Pusztán az, hogy magyarok vagytok, nem garantálja azt, hogy van bennetek bármi közös.

Ha Magyarországon nem lettetek vopna barátok, külföldön miért változna ez?

Pláne ha a másik fél tökéletesen beszéli a helyi nyelvet, az nem lesz neki szempont, hogy tudsz-e magyarul. Talál elég helyit, akivel hasonlóak.

ma 11:50
 10/13 A kérdező kommentje:

"Ne haragudj, de nem fogok senkit azàltal megìtélni, hogy mi a foglalkozàsa."

Miért, Magyarországon találkozol top sebészekkel? Van közös témád velük? Az ember kultúrális háttere, végzettsége számít, mert ezek lesznek a beszédtéma.

Ez a te gondolatmeneted. Elfogadom. Viszont, egy top sebész is jàrhat edzőterembe ahova én is jàrok és aki egy kicsi àltalànos műveltségi hàttérrel bìr és nyitott a vilàgra az fog tudni megfelelően kommunikàlni egy sebbésszel is és egy "más" beosztàsu emberrel és megfogjàk talàlni szerintem simàn a közös hangot ha van közös kapcsolòdàsi pont.Tehàt azt gondolom, hogy nem az fog egy embert meghatàrozni,.hogy milyen képesìtéssel rendelkezik. Ez az életben baromira kevés. Szerintem te nagyon le egyszerűsíted az embereket és kisarkìtod a dolgokat de ez a te személyes problémàd.

ma 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!