Miért nem találok soha magamhoz hasonló embert barátnak? Tényleg ennyire egyedül lennék az érdeklődésemmel, beállítottságommal, gondolkodásommal stb.?
Fiatal felnőtt vagyok.
Tisztázni szeretném először, hogy senkinél sem gondolom magamat különbnek, csak más vagyok, mint ők, és nem találok magamhoz hasonló embereket.
-Nem szeretnék se párkapcsolatot/összeházasodni, se gyereket (több okból sem). Persze semmi gond nincs azzal, ha valaki szeretne.
-Nem érdekel az öltözködés, szépítkezés, csak akkor változtatok magamon, ha nekem nem tetszik valami, és nem vásárolok össze minden hülyeséget. Drága, nem annyira ismert márkás, de időtálló, minőségi táskám, cipőm és futócipőm van, minden mást alig használtan vettem, veszek.
- Szerelmem a biológia, most tervezek biológus mesterképzésre menni. A rák genetikailag módosított vírusokkal történő gyógyítását, vagy a mentális betegségek és fertőzések kapcsolatát kutatnám szívesen. De kamaszként például az autizmus érdekelt nagyon.
- A zenei ízlésem igen fura (nem különleges!), szívesen hallgatok korai (1940-es és '50-es évekbeli) elektronikus zenét, IDM-et, chiptune-t, instrumentális progresszív metált, skát és jazzt, de a két volt munkahelyemen hallgatott Rádió 1-en egy nap minimum 15-ször lejátszott zenék nem tetszenek, miközben mindenki más azokat hallgatja szívesen.
- Szerintem nem ciki, ha valaki például felnőttként a szüleinél lakik, mert 1) könnyebb, ha van segítséged a mindennapi életvitelben, pl. nem neked kell munka után, hullafáradtan főznöd és vásárolnod; 2) drágák az albérletek ahhoz, hogy egyedül fizesd, 3) ha éppen nincs senki, akivel összeköltözhetnél, akkor kifejezetten nyomasztó is lehet az egyedüllét egy idő után - szóval szerintem szingliként hülyeség a különélés.
- Imádok rajzolni, és kerámiázni, igaz, nincs hozzá semmi tehetségem, de kikapcsol.
- A humorom is fura, szeretem a szóvicceket, a WC humort, a szürreális humort, az "annyira rossz, hogy már jó" dolgokat, a félrehallott dalszövegeket.
- Sokkal többre tartok egy bolti eladót vagy egy takarítót, mint egy tehetségtelen dísz "énekest"/"színészt", vagy egy olyat, aki ugyan jó pozícióban van és jól keres, de korántsem jó szakember és hiányzik belőle az alázat.
Érdekes, szerintem pont az a baj, hogy túl kevés az olyan ember mint amilyen Te vagy. Tudod mit akarsz, felvállalod magad és nem "sodródsz az árral", nem másokkal szemben definiálod magad hanem tudod ki vagy. Ez tudod, milyen ritka ? Persze, most a gyors kaják, a fast fashion az szinglilét+barátságextrákkal a trendi ... Erről nekem mindig a Sziget jut eszembe, ahol a sok individuum és lázadó és egyedi és önálló ember ugyanabban a Che pólóban virít ... kb. mintha Orwell 1984-e vagy Huxley Szép új világa lenne.
Ha pedig van olyan hobbid ami kikapcsol, akkor hajrá. Én annó tűzzománcoztam, és bár a családnak tetszett (próbáltak is volna mást mondani) azért utólag lássuk be, nem igazán volt hozzá affinitásom. Viszont - szerettem csinálni és kikapcsolt.
A zenei stílusod teljesen rendben van, esetleg ha még nem jött szembe a Dream Theater - Metropolis pt2 lemeze, ajánlom figyelmedbe, talán tetszene.
A humor meg ... nyilván mindenki mást szeret. De pl. én kimondottan kedvelem a Monty Python vicceit, mindenből viccet csinálok még ha nagyon nem is lenne ildomos, viszont egész egyszerűen nem értem, hogy mit találnak sokan viccesnek a mostani filmek közül. Nekem special semmi bajom azzal, hogy a Brian életében a keresztre feszített Brian énekli az "Always look on the bright side of life"-ot, viszont nem találom viccesnek az amerikai vígjátékok "hehe, valaki beleköpött a másik sörébe, az meg megitta, hehe, hehe" jellegű dolgokat. Szóval ízlések és pofonok :)
Összegezve (és hogy maradjon a keretes szerkezet...) sokkal de sokkal több olyanra lenne szükség mint Te, szóval nehogy megváltozz valami rosszul értelmezett szociális elvárás miatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!