Akinek nincsenek gyerekei és csak távoli ismeretlen rokonai vannak, hogy éli meg azt, hogy minden vagyona idegenekre száll?
20/
"Ez azt jelenti, hogy általában házaspárral kötjük, akik havonta egy bizonyos összeget fizetnek"
És ha szükséges majd, ki fog adni egy pohár vizet?
Áruld el így anonim, mennyit fizetnek havonta, el tudnál tartani egy saját ápolónőt belőle?
Ezzel tényleg az a gond, hogy ha ágyban fekvő betegek lesztek, akkor nem lesz a ki gondozzon, vagy az idősotthont is belekalkuláltátok? Sokkal jobb az eltartási szerződés, az is megköthető házaspárral is, az a legjobb, ha egyikük képzett ápoló.
21/22
Válaszoltam részletesen privát levélben.
A kérdezőnek (a privátba írt levél mellé):
Amíg az ember - nyugdíjasként - jó formában van, el tudja látni magát, jár-kel a világban, nincs szükség egy eltartási szerződésre. De bármikor "lerobbanhat", azaz megbetegedhet, s ha van elegendő pénze, ápolót fogadhat.
Olyan tartalmú szerződést és olyan szerződő féllel kell életjáradékit kötni, aki tud annyit fizetni, hogy az életjáradéki+nyugdíj összege elegendő legyen egy ápolót fogadni. (Igaz, ehhez megfelelő ingatlannak kell rendelkezni.) Erre "szakosodott" ügyvédek vannak, akik tudnak az idős ember igényei szerint megfelelő szerződőket ajánlani. Jól működnek ezek a szerződések, higgyék el.
24/24
Javítás:
... megfelelő INGATLANNAL kell rendelkezni.
#22 -es vagyok, nekem nem válaszoltál, kedves #23-as.
Amúgy miért nem lehet ide kiírni a választ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!