Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Akinek nincsenek gyerekei és...

Akinek nincsenek gyerekei és csak távoli ismeretlen rokonai vannak, hogy éli meg azt, hogy minden vagyona idegenekre száll?

Figyelt kérdés

2024. jan. 17. 14:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
84%

Sosem értettem, hogy miért foglalkoztat valakit hogy halála után mi lesz.

Nem mindegy?

Érdemes nem az államra hagyni.

Nem kell feltétlen rokonokra hagyni, lehet olyan is, aki életedben kedveltél, vagy rossz helyzetben van, segíteni szeretnél rajta.

2024. jan. 17. 19:02
 12/26 anonim ***** válasza:
68%

Én úgy számolok, hogy halálom pillanatában élem fel az utolsó fillért a vagyonomból.

Az életem során összes jövedelem = összes fogyasztás.

2024. jan. 17. 22:53
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű, ír egy végrendeletet, hogy pl valami alapítványra hagyja vagy iylesmi.
2024. jan. 18. 02:14
 14/26 anonim ***** válasza:
27%
Milyen vagyont? A legtöbb magyarnak egy lyukas garasa sincs.
2024. jan. 18. 11:45
 15/26 anonim ***** válasza:
75%
Kit érdekel? Ha idős lennék ilyen helyzetben, eladnám amit lehet és jól élnék belőle, már ha lenne vagyonom. Sok nyugdíjas inkább csirkefarháton él egy rosszul szigetelt nagy házban, amire nincs is szüksége mert nah, hogy neki. Remélem sosem leszek olyan, aki nem mer bevállalni egy költözést, én egy rugalmas típus voltam mindig is, sokat kötözködtem már. (26 évesen járok 10 költözésnél)
2024. jan. 18. 16:42
 16/26 anonim ***** válasza:
75%
Különben meg az a vagyoncikk már megszolgált téged, ha pl halálodig benne laktál. Felesleges idegeskedni rajta. Mondjuk inkább hagynán egy állatotthonra, mert az államra úgyis rengetegen hagyják. Olyanok is, akiknek volt hozzátartozójuk, csak előbb haltak meg, vagy távolabbi rokon volt és nem írtak végrendeletet.
2024. jan. 18. 16:45
 17/26 Kései Sirató ***** válasza:
88%

Általában az történik, hogy köt valakivel egy eltartási szerződést és az örökli meg a házat, aki az idős, beteg, elesett tulajdonost gondozza, ápolja, orvoshoz viszi, eltemeti.

Az nagyon buta, aki ezt nem teszi meg, mert akkor senki sem fog vele törődni, úgy hal meg, hogy több hetes hulla lesz, amikor majd rátöri az ajtót a rendőrség.

2024. jan. 22. 11:52
 18/26 anonim ***** válasza:
70%

1. Nem mindegy, ha meghaltál?

2. Hallottál már a végrendeletről? Nem kell, hogy a távoli rokonaid kapják meg a vagyonodat.

2024. jan. 23. 11:23
 19/26 anonim ***** válasza:
62%

akkor már nem qrvára mindegy lesz?

nem a vagyonért élsz.

2024. jan. 23. 17:49
 20/26 anonim ***** válasza:
77%

Nyugdíjas, egyedülálló pedagógus (tanár) vagyok. A baráti körünkben szinte mindenki gyermektelen, egyedül élő (özvegy, elvált). Akinek közülünk nincs hozzátartozója, közeli rokona, életjáradéki szerződést kötöttünk / kötünk. Ez azt jelenti, hogy általában házaspárral kötjük, akik havonta egy bizonyos összeget fizetnek, s halál esetén az övéké lesz a lakás(unk).

Természetesen ügyvédnél v. közjegyzőnél történik a szerződéskötés.

[link]

2024. jan. 23. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!