A lányok,nők miről szoktak beszélgetni a munkatársaikkal,barátaikkal, szüleikkel,párjukkal?
Pasikról, munkáról, gyerekekről, pszichológiáról, feminizmusról, szexről, politikáról, más nőkről, sorozatokról, filmekről, könyvekről, társadalmi jelenségekről.
Én ezekről szoktam beszélgetni más nőkkel.
Miért kell úgy nézni a lányokra és nőkre, mintha egy külön faj lennének? Miért kell azt hinni, hogy egy nagy massza vagyunk, akiket ugyanazok a dolgok érdekelnek és ugyanúgy kommunikálunk? Ugyanúgy emberek vagyunk, mint a férfiak, mint te.
Valószínűleg azért nem értetted, hogy miről beszélnek, mert semmi ismereted és kontextusod nem volt a témáról (például számodra ismeretlen emberekről beszéltek) vagy a témához nem értettél (én se értek a fizikához vagy a focihoz).
Csak pár téma amiről az emberek (nemtől függetlenül) beszélgetni szoktak:
- mi történik éppen velük, a másikkal vagy egy közös ismerőssel
- az egyikük hobbijáról
- az egyikük munkájáról
- egy közös eseményről, amit átéltek vagy amit épp szerveznek
- általános témákról (például politika, közérdekű témák)
A témák végtelenek.
Csak pár példa az én életemből az elmúlt hétből:
Szerdán kávézni voltam a barátnőimmel, akikkel az alábbi témák merültek fel:
- az egyikünknek új munkája lett
- hogy haladok az egyik projektemmel
- a másik barátnőm nővérének esküvője volt és arról mesélt
- hogyan bírjuk a jelenlegi helyzetet és mit várunk a jövőben
- milyen filmek és könyvek jöttek ki, amik érdekelnek minket
- az egyik barátnőm párjának versenyéről
- ugyanennek a barátnőmnek új hajstílusa van és arról is beszéltünk
- én meséltem a márciusi utamról Olaszországban
- hogy mikor találkozunk legközelebb.
Csütörtökön Skype-oltam az egyik barátnőmmel és hosszasan mesélte, hogy hol túrázott a családjával a hét elején, közben mutatta is a tájat maga mögött és kivitte a lapotopot "körbejárni". Aztán beszélgettünk arról, hogy a barátom és én hogy haladunk a magunk hobbijaival, majd kibeszéltük, hogy melyikünk kutyusa hogyan viselkedik. Szóba került mindkettőnk következő utazása és hogy a másikkal éppen mi van.
Pénteken nagytakarítottam a barátommal, közben több téma is felmerült:
- a filmipar jelenlegi helyzete és különböző filmeket, döntéseket mi hogyan oldanánk meg
- miért nem működik a DCEU (a jelenlegi DC filmek filmesuniverzuma)
- a barátom kedvenc zenészének világlátásáról és gondolkodásáról
- egy közös barátunkról és hogy mit kéne tennie egy bizonyos ügyben
- mi legyen a következő randink
Ezen témák egyike se olyan, amihez csak nők szólhatnának hozzá. Miért kell ennyire túlbonyolítani és misztifikálni?
25/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!