#1 És hogyan csináltad, mit tettél ennek érdekében?
2024. jan. 13. 16:55
3/9 anonim válasza:
Eltakarítottam magam körül a szemetet. Ezalatt a mérgező munkahelyet, kártékony környezetet értem. Apránként napi egy célt kitűztem, amiben van sikerélményem. Pl. ma valami finomat főzök, holnap kiválogatom az évek óta halmozódó ruháimat. Holnapután írok pár ötletet, mivel foglalkoznék szívesen. Azután elkezdek egy jó sorozatot, de úgy, hogy semmi másra nem koncentrálok közben, nem nyomkodom a telefont és lehetőleg idegen nyelven, hogy még jobban ott tartson a képernyő. Na ennek köszönhetően kiötlöttem, hogy el is költözöm innen külföldre, hála annak a nyelvnek, amilyenen nézem a sorokat. Nyáron költözünk. Persze mindehhez szükség van legalább egy olyan emberre, aki tényleg komolyan veszi a depressziódat és nem hisztinek címkézi.
2024. jan. 13. 17:03
4/9 Chris88 válasza:
Van olyan, aki semmit nem tesz, egyszerűen átmegy rajta. Egy nehéz időszak kiváltotta, és amikor túl van rajta, akkor a hangulata is javul. Kiheveri. Másoknál meg nem múlik el magától, jól jön a szaksegítség. Ahány ember és sors, annyi féle.
2024. jan. 13. 17:04
5/9 anonim válasza:
Chris88-nak is igaza van. Azért az sem mindegy, hogy milyen személyiség van éppen depresszióban. Nekem sosem a "panaszkodás" volt a megoldókulcs és vártam a változást valakitől. Hogy mentsen meg anélkül, hogy én a fülem botját sem mozdítom, mert mások a hibásak az állapotomért. Hanem problémafókuszú és nagyon türelmes is vagyok a mai napig. Csak a valamiből lesz valami. Ilyen kis apró valamikből, amiket írtam. A semmiből semmi.
2024. jan. 13. 17:09
6/9 anonim válasza:
Sajat magam pszichologusa vagyok
2024. jan. 13. 18:29
7/9 anonim válasza:
Függ ez a depresszió mértékétől is. Ez sokszor nem sima érzelmi alapú hangulati zavar, hanem nagyon durván fizikális kiváltó okai is vannak az agyban. Van az a szint amikor már tényleg minden szenvedést okoz és semmit nem élvez az ember, onnét akaraterővel magadat kirángatni elég nehéz lehet. Meg ott sokszor már a megfelelő szerekre is szükség lehet, az agykémiádat helyrehozni. Vagy szakemberre.
Szóval röviden a lényeg, szerintem ezen is sok múlik. Hogy mennyire súlyos depressziód van, mi váltotta ki, mennyit tudsz tenni ellene, és hogy mennyire van szándékos és tudásod rendezni a helyzetet.
2024. jan. 13. 20:35
8/9 Moon_Walker válasza:
nincs általános recept. különböző hátterű dolgokat cimkéznek depresszióként, és az emberek is különbözőek. nincs általános recept.
a hangulatingadozás amúgy is természetes dolog. az embert ingerek érik, arra reagál...
2024. jan. 16. 09:24
9/9 anonim válasza:
Meg én is.
Kár bárkire is hallgatni (barát, pszichológus... stb.)
Az ember magát ismeri a legjobban. 2,5 évig jártam pszichológushoz, csak az időmet és a pénzemet pazaroltam el rá úgy, hogy semmit nem segített. Mondjuk nem is tudom mit vártam egy kb. 100 éves áltudománytól. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!