Rajtam kívűl másnak is jobb szingliként, mint kapcsolatban? 28/N
Vannak emberek, akik érzik önmagukról, hogy pl.: nem lennének jók kapcsolatra, ami szerintem nemes gondolat, mert önmagán kívűl a másik érdekét is nézi: nem lenne jó egy napi szintű vitás-zsörtölődős napokat élni mindkét félnek, az az idegrendszer kárára menne.
Én 41 vagyok, sosem volt még párkapcsolatom, de érzem magamról, hogy átkozná a napot az a hölgy, aki megismerne, így inkább megkímélem ettől.
Ez a pár-unoka verzió csak a társadalom konvencionális elvárása, nem feltétlen kell követni.
Egesz életembe szingli voltam
40 F
Nem hinném, hogy ezzel egyedül lennél. A statisztikák szerint sok szingli van, a magyarok negyede az és egy jókora részük vélhetően szándékosan él így.
Szabad társadalomban élünk, mindenki úgy él, ahogy akar. Van nyomás a család, barátok és újabban már a politika irányából is, hogy illeszkedj be te is a megszokott sablonba. De ha tudod, hogy ettől neked rosszabb lenne és nem csak neked, hanem emiatt a másiknak is és ezért egyedül maradsz, akkor beszélni kell a családtagokkal és a barátokkal, hogy ne zargassanak már ezzel, tartsák tiszteletben a döntésedet.
A nagyszüleink idejében gyakori volt, hogy belehajszolták őket egy olyan kapcsolatba, házasságba, amit nem akartak, mert szégyen volt, ha valaki hajadon, vagy agglegény maradt. Ebből lettek a diszfunkcionális családok, sok alkoholista, ütött-vágott gyerekek, akikből lelki tüskékkel megtűzdelt sérült felnőttek lettek.
Sok dologban konzervatív gondolkodású vagyok, de szerintem jó, hogy most már szabadabban dönthet mindenki a saját életéről. Ne menjünk vissza megint a múlt század közepére, elejére.
Ne már utolsó!
Egy életed van,ne hagyd eluszni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!