Áltatni magad, vagy elfogadni? Melyik a jobb stratégia?
Be kell látnom, hogy egyáltalán nincsenek barátaim, vagy olyan ismerősök, akiknek egy kicsit is számítok. Mindenkivel csak akkor beszélek online vagy telefonon, ha én keresem őket. Személyesen találkozni szinte soha nem akarnak, de ezt nem mondják meg, csak mindenféle indokkal lemondják, de ők nem javasolnak másik időpontot. Üzenetben max. akkor keresnek ők, ha valamiben segítenem kell, ilyenkor bezzeg jó vagyok.
A kérdés: mit tegyek ebben a helyzetben? Szakítsam meg velük a kapcsolatot, én se keressem őket, ha segítséget kérnek, ne segítsek? Úgy érzem, hogy ezt kellene tennem. DE: azt látom, hogy ebben az esetben ilyen szinten sem fogok tudni senkivel beszélni, az illúziója sem lesz meg, hogy valaki érdeklődik irántam, még magányosabb, elszigeteltebb leszek.
Szóval, melyik a jobb stratégia? Elfogadni, hogy nem érdeklem őket, és megszakítani a kapcsolatot, vagy tovább áltatni magamat, hogy vannak barátaim?
Miért kell úgy tenni, mintha ők lennének az egyetlen emberek a Földön?
Amit én tennék: nem keresném őket, de ha ők keresnek engem, szívélyesen fogadom a közeledést.
És barátokat keresnék.
"Mire kellenek?"
Mint írtam is, különben gyakorlatilag senkivel sem beszélnék (ügyfeleken kívül).
"új ismeretségeket keresni a megoldás"
Na igen, csak ha felmerült bennem ez az egész kérdés, akkor gondolhatod, hogy ez nekem nem megy túl jól...
"nem keresném őket, de ha ők keresnek engem, szívélyesen fogadom a közeledést"
Akkor is, ha ők maguktól kizárólag érdekből keresnek??
4, yep.
Amíg nekem károm nem esik abból, hogy segítsek másoknak, én szívesen segítek. Főleg ha csak némi tudásról van szó, annak megosztása tényleg semmibe sem kerül.
És minden interakció potenciálisan új kapukat nyithat. Ezt azóta tudom amióta egy srác félrenyomott a telefonján többször is és rendre engem hívott fel tévesen. Aztán ha már állandóan hívogatott, gondoltuk koccanunk. Tök jót söröztünk, egész érdekes forma:D
Döntsön a sors. Egy dobásod van. Dobókocka. 1-3 lehetőség az A), 4-6 meg a B).
Bármi legyen, a köv egy évben ahhoz kell tartanod magad, abban kell jobbá válnod, megtalálnod magad benne, amit dobtál.
Így nem lesz akkor bizonytalanság, mert kipróbálod ez egyik lehetőséget.
"Mint írtam is, különben gyakorlatilag senkivel sem beszélnék (ügyfeleken kívül)."
Ennél még a senki is jobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!