Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A hosszútávú magány akkor is...

A hosszútávú magány akkor is káros ha próbálom elfoglalni magam?

Figyelt kérdés

Évtizedek óta sokat olvasom, hogy a magány jelentősen megnöveli nemcsak a mentális betegségek esélyét, hanem a szív-érrendszeri betegségektől kezdve sok betegség esélyét is. Pszichológusok is beszélnek erről időnként.

Amikor pedig adott közösségben voltam - sokszor történt meg ilyen - hallanom kellett, ahogy megbeszélik szabadidejüket "ők", nekem pedig át kellett élnem a kirekesztettség, kitaszítottság által okozott lelki fájdalmat. Mondani nem mondták, de abban hogy engem nem hívtak, minden benne volt. Rólam tudomást sem véve, előttem tárgyalták meg milyen jól fogják majd érezni magukat.

Úgy gondolom (valószínűleg rosszul) hogy mivel jópárszor éltem már át hasonló lelki fájdalmakat, a magány mégiscsak jobb. Pedig valószínűleg meg kellene erősödnöm és le kellene peregniük rólam az ilyen fájdalmaknak és elvileg nem a közösségtől való elzárkózás lenne a megoldás.

2023. szept. 11. 13:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%

10

A végéig juss el. Séta-kocogás-FUTÁS! Lesznek futósérüléseid és beszélned kell emberekkel, szintén futókkal emiatt. A Margit-szigeten futóklub is van szerintem!!! Nem kell jó futónak lenned, csak fél órát bírj és már futónak számítasz, - ők tuti nem fognak kiközösíteni. Sőt!

Én nem igen jutok fel Budapestre futni - de amikor voltam, futottak ott párban is!

A sakk is nagyon autodidakta, ha akarod. Ha nem, akkor menj egy egyesülethez és találsz, aki segít vagy legalább játszik veled.

2023. szept. 11. 14:28
 12/18 anonim ***** válasza:
69%

Magányosnak és egyedülállónak lenni NEM UGYANAZ!

Én egyedülálló vagyok, de nem vagyok magányos, vannak barátaim, haverjaim, akikkel szoktam időt tölteni, beszélgetni, de nem akarok minden áron párkapcsolatot. Nem minden nap, van, amikor kifejezetten egyedül akarok lenni és nem akarok emberekkel találkozni, de például tegnap egy borfesztiválra mentünk ki kóstolni egy ismerősömmel, és közben beszélgettünk. Sok ismerősöm lett azután, hogy kutyám lett, csak kutyasétáltatás közben, vagy amikor elkezdtem aktívabban sportolni és elmentem futóversenyre, teljesítménytúrára.

Van, aki párkapcsolatban, házasságban él, mégis magányos.

Az, hogy az ember társas lény, nem azt jelenti, hogy párkapcsolatban kell élnie, a magányos ember egyedül még mindig nem jött volna le a fáról és nem alakította volna ki a mai civilizációt, többen vadásztak, csoportokban éltek, több ember kellett építkezni, így tudtak fejlődni, zsákmányt ejteni, túlélni az őseink. Ezért társas lény az ember. De ehhez nem kell mindenkinek párkapcsolatban élnie.

2023. szept. 11. 14:50
 13/18 anonim ***** válasza:
85%
Itt most arrol volt szo, hogy valakinek baratai nincsenek es maganyos, szoval felesleges volt legepelned a fel eletedet, amikor egy kerdest nem tudsz ertelmezni.
2023. szept. 11. 14:52
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

"Sok ismerősöm lett azután, hogy kutyám lett, csak kutyasétáltatás közben, vagy amikor elkezdtem aktívabban sportolni és elmentem futóversenyre, teljesítménytúrára."

Ezeket a kérdező is képes megtenni, akarat kérdése.

2023. szept. 11. 14:56
 15/18 anonim ***** válasza:
89%
Én azt gondolom, hogy nincs jó hatással az ember lelkére. Az emberi kapcsolatok, a közös élmények színesítik meg az életünket. Mondom ezt úgy, hogy már nincsenek barátaim. 🥲 Pont ezért tudom, hogy ez igaz.
2023. szept. 11. 15:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam úgy egy közösség tagja, hogy nem voltak barátaim, levegőnek néztek. Hiába voltak emberek körülöttem, és látszólag tartoztam valahova, szerettem azt a hobbit, amit közösen csináltunk, mégis magányos voltam, és egy idő után a hobbi szeretete már nem tartott ott köztük. Meguntam, hogy ha elköszönök mondjuk egy alkalom után, mert megyek haza, senki észre sem vette. Születésnapra más a közösségből kapott tortát, nekem meg egy csomag kekszből rögtönöztek valamit. Megalázó volt.
2023. szept. 11. 15:34
 17/18 anonim ***** válasza:
26%

Nézd meg a sok öregasszonyt...Mindenkit eltemetnek már és még mindig keserűen,betegen vegetálnak ,legtöbbje magányosan...

Ezért érdemes volt kitolódni az életkornak..Akit ismerek ilyeneket,85 és 94 év között vannak és állandóan arról sírnak,miért nem halnak már meg.

És mindnek a magány a legnagyobb baja,van, aki már két gyerekét is eltemette .

2023. szept. 11. 17:11
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi vezetett ide bővebben? pasizni / csajozni nem próbáltál sose célzottan? Nem kell az, hogy legyen körülötted tizensok ember, ha már egy valaki van akinek fontos vagy akkor minden rendben lenne.
2023. szept. 12. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!