Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A magány és a depresszió a...

A magány és a depresszió a legtöbb esetben kéz a kézben járnak?

Figyelt kérdés

2023. júl. 25. 21:57
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
27 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen! Találni kell elfoglaltságot. Én 20 év házasság után 4 éve váltam el. Az elején nagyon rossz volt. Aztán elkezdtem hobbiból biciklizni. Elkezdtem Kung-fuzni. Lefoglalom magam. Társaságban vagyok. Vettem egy kutyát. Itt a lányom. Nem vagyok egyedül persze hiányzik egy társ, de talán majd lesz. Nem görcsölök már rajta.
2023. júl. 25. 22:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Inkább igent mint nem

Nekem nagyon nagy része van benne

Egyke vagyok, gyerekként csak egy barátom volt aki aztán csúnyán elárult

14 éves koromtól az összes nyarat egyedül töltöttem

Aztán felnőttként már pszichozis szintű depressziom van, egy barátom sincs

2023. júl. 25. 23:08
 3/12 A kérdező kommentje:
kort és nemet is írhattok :)
2023. júl. 25. 23:17
 4/12 anonim ***** válasza:
55%
Inkább ok-okozati az összefüggés. A magány okoz depressziót relatíve könnyen.
2023. júl. 26. 01:14
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

Sok embernél a környezetemben azt látom,hogy a kapcsolatuk okoz depressziót. Sok vidám,közvetlen ember vált komorrá,visszahúzódóvá,vagy keserűvé,amióta kapcsolata, vagy házassága van.

Magányosnál / így magamnál aki már négy éve magányosan / egyáltalán nem ezt tapasztalom.

F 54

2023. júl. 26. 05:25
 6/12 anonim ***** válasza:
#1 vagyok 45 Férfi
2023. júl. 26. 06:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem van összefüggés, de lehet hogy csak a korábbi traumáid törnek felszínre a csendes szobában.
2023. júl. 26. 07:55
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a magány alapvetően egy negatívabb dolgot jelent, mint az egyedüllét. A magány kifejezésben szerintem benne van az, hogy az embert kifejezetten zavarja, hogy egyedül van, míg az egyedüllét egyébként lehet jó is. Szóval szerintem a magányhoz kifejezetten gyakran társul a depresszió a negatív érzés miatt. Fordítva viszont már nem igaz, nem magányos ember is lehet depressziós más okokból.
2023. júl. 26. 23:08
 9/12 anonim válasza:
Úgy gondolom a magánytól lesz valaki depressziós. Nem mellékes, h az egyedüllét nem ugyanaz mint a magány. A kettő két külömböző dolog. A magányban szenvedő ember önbecsülése is igen csak alacsony, elvégre azzal szembesül, h valami gond van vele amiért ilyen helyzetben van / került.
2023. júl. 31. 08:37
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Igazából igen.

Ha magányos vagy

Vagy depressziós egy idő után mind kettő leszel ha nem orvosolod a problémát.

És elég durva ördögi kört tudnak alkotni együtt mert egymást erősítik

Bocsi a helyes írás ért

17f

2023. júl. 31. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!