A magány és a depresszió a legtöbb esetben kéz a kézben járnak?
Figyelt kérdés
2023. júl. 25. 21:57
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
27 szavazat
1/12 anonim válasza:
Nem feltétlen! Találni kell elfoglaltságot. Én 20 év házasság után 4 éve váltam el. Az elején nagyon rossz volt. Aztán elkezdtem hobbiból biciklizni. Elkezdtem Kung-fuzni. Lefoglalom magam. Társaságban vagyok. Vettem egy kutyát. Itt a lányom. Nem vagyok egyedül persze hiányzik egy társ, de talán majd lesz. Nem görcsölök már rajta.
2/12 anonim válasza:
Inkább igent mint nem
Nekem nagyon nagy része van benne
Egyke vagyok, gyerekként csak egy barátom volt aki aztán csúnyán elárult
14 éves koromtól az összes nyarat egyedül töltöttem
Aztán felnőttként már pszichozis szintű depressziom van, egy barátom sincs
3/12 A kérdező kommentje:
kort és nemet is írhattok :)
2023. júl. 25. 23:17
4/12 anonim válasza:
Inkább ok-okozati az összefüggés. A magány okoz depressziót relatíve könnyen.
5/12 anonim válasza:
Sok embernél a környezetemben azt látom,hogy a kapcsolatuk okoz depressziót. Sok vidám,közvetlen ember vált komorrá,visszahúzódóvá,vagy keserűvé,amióta kapcsolata, vagy házassága van.
Magányosnál / így magamnál aki már négy éve magányosan / egyáltalán nem ezt tapasztalom.
F 54
7/12 anonim válasza:
Szerintem van összefüggés, de lehet hogy csak a korábbi traumáid törnek felszínre a csendes szobában.
8/12 anonim válasza:
Szerintem a magány alapvetően egy negatívabb dolgot jelent, mint az egyedüllét. A magány kifejezésben szerintem benne van az, hogy az embert kifejezetten zavarja, hogy egyedül van, míg az egyedüllét egyébként lehet jó is. Szóval szerintem a magányhoz kifejezetten gyakran társul a depresszió a negatív érzés miatt. Fordítva viszont már nem igaz, nem magányos ember is lehet depressziós más okokból.
9/12 anonim válasza:
Úgy gondolom a magánytól lesz valaki depressziós. Nem mellékes, h az egyedüllét nem ugyanaz mint a magány. A kettő két külömböző dolog. A magányban szenvedő ember önbecsülése is igen csak alacsony, elvégre azzal szembesül, h valami gond van vele amiért ilyen helyzetben van / került.
10/12 anonim válasza:
Igazából igen.
Ha magányos vagy
Vagy depressziós egy idő után mind kettő leszel ha nem orvosolod a problémát.
És elég durva ördögi kört tudnak alkotni együtt mert egymást erősítik
Bocsi a helyes írás ért
17f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!