Szerintetek a rendszeres gondolkodás alapból szomorúvá, depresszióssá tesz egy embert, vagy csak azért, mert akik rendszeresen gondolkodnak azok látják, hogy a legtöbb ember alig gondolkodik?
Az én esetemben igen, ez lehetséges.
Sajnos a túlzott gondolkodás sem egészséges.
Huu ez egy nagyon jó kérdés.
Amikor nagyon sokat gondolkodok soha nem tudom megfejteni igazán mi is a baj, csak jár az agyam és jár és jár.
Viszont gondolkodni azért muszáj néha :D szóval én nem tudom nagyon érdekes szerintem van benne valami amit mondasz.
Szerintem igen, én is sokat agyalok, mindent "lehámozok" és megvizsgálom, átgondolom, kíváncsi vagyok a dolgok miértjére, döntéshelyzetekben is sokat mérlegelek. Tudom, hogy ez sokszor nem jó hozzáállás és szeretnék könnyedebben élni, és nem filózni ennyit, de lehet nem tudok (vagy nem is akarok?) kibújni a bőrömből.
Valahol azt olvastam, hogy aki depressziós, az nem beteg, csak sokkal élesebben és érzékenyebben látja és éli meg a valóságot, amibe valljuk meg vannak ugyan szép és csodás történések, ideig-óráig tartó boldogságok, de keserűség, fájdalom, gonoszság sokkal több.
Kedves Kérdező!
Tapasztalatom szerint a sok agyalás csak akkor tesz szomorúvá és depresszióssá, ha:
1. nem adaptív a gondolkodásmódod,
2. ha alapjában véve a világmodelled -és benne értelemszerűen saját magad elhelyezése- nem megfelelő, nem a valóságon alapszik,
3. nem kerül új információ a modellbe. A hozzáférés is korlátozott lehet, illetve gyakori a fel nem ismert érzelmi elutasítás.
A fentiek esetén a sok-sok gondolkodás mennyisége nem csap át a gondolkodásod minőségének javulásába. Ebben az esetben csak szaladgál körbe-körbe az ember, mit az egyszeri házőrző, és a láncánál fogva feltekeri magát.
A depressziónak más pszichológiai magyarázata is létezik: azt az állapotot nevezik depresszívnek a dokik, amikor a régi gondolkodásmódod már, az új pedig még nem működik. Két életállapot közt ezért olyan gyakori jelenség a depi.
Ez nagyban attól függ, hogy MIRÕL gondolkodsz...
A gondolkodás önmagában nem probléma, de egyáltalán nem minden, hogy pozitív gondolataid vannak-e, vagy a múltbéli hibáidon, negatív tapasztalataidon agyalsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!