Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nyári szünet közepe van és...

Nyári szünet közepe van és még ki se mentem a lakásból mióta vége a sulinak, egész nap gépezek, ez normális? más is van hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

2023. júl. 11. 03:08
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
írtátok hogy mozduljak ki de hova?? nem vagyok egy társasági ember
2023. júl. 11. 11:57
 12/22 A kérdező kommentje:

" gyere ki belőle, jobban jársz, életed is tartalmasabb lesz, önbizalmad-önbecsülésed megjön."

erre én is gondoltam, csak nem tudom HOGY jöjjek ki belőle...

+ nagyon távolságtartó vagyok az emberekkel, rengeteg traumát szereztem régebben

2023. júl. 11. 12:02
 13/22 anonim ***** válasza:
Akkor ez lesz az életed. Sok boldogságot.
2023. júl. 11. 12:39
 14/22 A kérdező kommentje:
de én tenni akarok ez ellen csak nem tudom hogy kezdjek hozzá
2023. júl. 11. 12:51
 15/22 anonim ***** válasza:

Elég annyi is kezdetben, hogy ha pl. szüleid kimennek az udvarra vagy mennek valahová akkor mesz velük. Ha beszélgetnek a szomszedokkal akkor te is odamész es beszélgetsz, ha faterod csinál valamilyen házimunkát akkor besegítesz és akkor egyre jobban kirázódsz ebből a zónából amiben élsz és egyre kevesebb idő jut számítógépes játékokra.

Most nyilván egyedül nem fogsz nekimenni a nagyvilágnak. Nem is kell azt tenni. Csak a komfortzónádból rázódj ki egy kicsit.

2023. júl. 11. 12:55
 16/22 A kérdező kommentje:
itt nincs udvar, ez egy panel... a szomszédokkal nem szoktak beszélgetni de egyik lakó se beszélget senkivel, legalábbis még nem láttam. amúgy szoktam segíteni, pl kiviszem a szemetet
2023. júl. 11. 13:02
 17/22 anonim ***** válasza:

"de én tenni akarok ez ellen csak nem tudom hogy kezdjek hozzá"

3. hozzászólásomban írtam lépéseket.

Valahogy sejtettem, hogy hiába írok le lépéseket, mit tegyél, akkor vagy az történik, hogy ignorálás lesz, vagy pedig "ááá nekem ez úgy se menne", "nem nekem találták ki ezeket", "mondj másokat", "de mi lesz ha ezt-azt mondanak, vagy teszik", stb.

Ezek szerint a 3. hozzászólásban leírt lépéseken nem gondolkodtál egy kicsit sem.

Nem tudom más tanácsot mit lehet adni, mint: indulj el és ha a múltbeli sérelmekre vagy rossz tapasztalatokra gondolsz, akkor is indulj el.

2023. júl. 11. 13:22
 18/22 A kérdező kommentje:

"3. lépés: a téged érdeklő tevékenységekkel kapcsolatosan keress például csoportokat a közösségi oldalakon. Ismerkedj kötetlenül, bárkivel."

ezt meg fogom próbálni, bár nincs profilképem meg semmilyen képem nincs kint így csoda ha valaki vissza fog írni

"Keresd fel a helyi művelődési házat. "

és ott mik vannak? sose voltam még művelődési házban

2023. júl. 11. 14:56
 19/22 anonim ***** válasza:

"ezt meg fogom próbálni, bár nincs profilképem meg semmilyen képem nincs kint így csoda ha valaki vissza fog írni"

Engedd el a külsővel, profilképpel való foglalkozás-témát és érdeklődésednek megfelelően (gondolom van ilyen) ismerkedj, lépj be csoportokba, szólj hozzá, informálódj. Ne arra gondolj, hogy a profilképed alapján ki fog vagy nem fog visszaírni, mert az egészet félreviszi.

Művelődési házakban különféle kultúrális, szabadidős programok vannak, nézd meg, menj el és ne mások elmondása alapján dönts anélkül hogy megtapasztalhattad volna, például mondanak olyat ami nem tetszik: "jajjj de jó hogy nem mentem el, nem kellett kimozdulnom".

2023. júl. 11. 17:25
 20/22 anonim ***** válasza:

Van egy eléggé régi kérdés, amelyre rengeteg segítőkész válasz érkezett.

Ötleteket meríthetsz belőle, hasonló korú volt a Kérdező.

Bízom benne, hogy nem az adott kérdést feltevő példáját akarod követni, aki minden segítséget lepattintott, magát zárva a négy fal közé.

Rengeteg ötlet az elindulást, a változást illetően:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..

Ha a Kérdező példáját követed, aki szinte minden segítő szándékra egyfajta előzetes elképzeléssel reagált csak azért hogy semmit se kelljen tenni, nos akkor nincs esélyed a változtatásra.

2023. júl. 11. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!