Vajon sokan mások is ennyire magányosak?
Nagyon sok kérdést látok itt is, facebook-os csoportokban is. Szoktam olvasgatni redditen is angol nyelvű kiírásokat, azok viszonylag részletesek is és sokan válaszolnak rá.
Rengetegen panaszkodnak a magányra, de az utcán sétálva mindig azt érzem, hogy csak én vagyok magányos és mindenki valakivel van, vagy ha egyedül van, akkor meg tart valakihez és nem csak cél nélkül bolyong a szabadidejében.
Gondolkoztam azon, hogy valószínűleg senki sem mer kezdeményezni, ezért volt, hogy többnyire facebook csoportokba beléptem és írtam embereknek. Nagy részben meg se nézték az üzenetet, a maradék pár beszélgetés pedig 1-2 napig sem tartott.
A normálisabb barátkozós csoportokban (fiatalokat érintő, privát, rendesen leszabályozott szóval nincs tele irreleváns kiírásokkal, reklámokkal), mindig ugyanaz a 4-5 ember posztolgat, a legtöbb ember be sem mutatkozik, nem is érdeklődik a többi tag iránt.
Nem tudom mit kéne tenni. Azért odamenni emberekhez az utcán, kondiparkban, edzőteremben, itt-ott elég rizikós. Huszonéves srác vagyok amúgy.
Van remény. Megoldjuk. 🙏🫂 Alig tettem fel a klubot pár napja, és meglepően "sokan írnak, hogy jó ötlet lenne. Akár egy ismerkedős, beszélgetős, barátkozós klub.
Én nagyon élvezném, mert szeretek emberekkel kommunikálni és "foglalkozni is. Csak el kell indítani a dolgot 😁
Segítséget se tud kérni az ember... sehol. Már meg se tudom számolni, mennyiszer próbálkoztam. Sokszor belebotlottam olyan emberekbe, akik még napokig tartó üzenetváltások után sem akarták felfedni magukat. Őszintén... Hogy találkozzak olyannal, akinek még az arcát sem láthatom előtte?
Itt már csak akkor foglalkoznak az emberrel, ha fizet.
Komolyan annyira, de annyira meg vagyok keseredve, hogy azt kifejezni sem lehet. Már szinte fájdalmaim vannak, a pulzusom az egekbe. Utcára utálok kimenni, lassan már az étel sem megy le a torkomon. Elegem van az egészből.
Én nekem volt egy év mikor azt cisnáltam, hogy mindenféle facebook eseményre elmentem egyedül
kb 30-40%-ban jó érzésekkel jöttem ,el és már már valami barátság féle kezdett volna kialakulni, aztán jött valami, vagy nekem elveszett az érdeklődésem a tevékenység felé, vagy elköltöztem vagy valami más stb..
Erőltetni ezt nem lehet, most megint 3 éve kb full magány van.. A szüleimmel élek, hogy legalább a fizetésem felét el tudjam tenni, hogy amikor felmondok a melóhelyen, kiégés miatt akkor legyen tartalékom
Amúgy már régóta foglalkoztat ez az egész, pszichológia, spiritualitás, társadalom, self-improvement stbbb.. de az egész egy marha magányos út, aminek a végén vagy tlaálsz embereket, vagy nem
Az, hogy meg világosodjak és tök egyedül leéljem az életemet, annyira nem jó jövőkép, ennél többre vágyom, de nem tudom mit tegyek
Most az egészségemet, hozom helyre, baromi egészséges életmódot élet, de nem találok olyanokat nagyon akik szintén valamennyire hasonlóan gondolkodnának
29f
Nem tom, mit lehetne koma, de már tényleg szeretnék változtatni
A #10 kommentet nagyon átérzem.
Volt egy eléggé magamba fordulós időszakom (annak indult, depi +magány lett belőle), amiből mikor már kezdtem kijönni, láttam meg, miféle "kapcsolatok" vannak mindenhol. Pl.:
-Egyetemen a folyosón két lány vágta le magát mellém az egyik puffra, hogy közösen szidni kezdjenek egy harmadikat, aki történetesen percekkel később jelent meg. Szemtől szembe jópofiztak egy sort, tök rendesek voltak vele, bíztatták valamilyen vizsga előtt, aztán ő egyedül tovább állt. A két csaj meg szinte azonnal kezdte is a kibeszélését.
-Gimis, egyik legközelebbi barátnőmmel ültünk össze egyik délután egy limonádéra, amikor egy csapat (ránézésre) gimis srác csörtetett be. Leültek pár asztallal arrébb, és egytől egyig a telefonjukat nyomták, szóban nem is beszéltek onnantól kezdve. Majdnem az összes asztal foglalt volt, rajtunk kívül mások mégis aligha beszéltek egymással.
-Buszon, buszpályán, piacon, egyéb helyeken/tereken is egyre többször látni, hogy nyíltan veszekednek párok, barátok, rokonok, vagy valakit rempölnek, szidnak. Nem túl bájos stílusban.
-Vagy tényleg, a családok. Tegnap egy apuka szállt fel buszra 3 gyerekkel, a legkisebb járni alig tudott, de már ott volt a kezében a telefon, amin játszott valami lövöldözős játékkal. Vagy, amikor anyuka tolja a babakocsit, forgalmas helyen, de fontosabb a telefont nyomkodni. Egyre több helyen látom/hallom, hogy a szülőknek (tisztelet a kivételnek) az a gyereknevelés, hogy beültetik a TV elé és/vagy kezébe nyomják a telefont, ahelyett, hogy velük töltenék az időt.
-Egyik rokon a napokban ért haza nyaralásból, és átugrott, hogy beadja a csokikat, amiket nekünk hozott. Jó hangulatban ment is az élménybeszámoló x ideig, míg ki nem lyukadt a politizálásnál. És, ha ő abba belekezd, nagyon el tudja kapni a hév..
A baj pedig, hogy ilyen történeteket még jócskán tudnék írni, és már én is azon a ponton vagyok, hogy megvagyok egymagam is, mert ilyesfajta (meg másmilyen) drámára nincs szükségem, kapacitásom, energiám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!