Hol fáj jobban a magány? Nagyvárosban vagy kisebb településeken?
9# azokon a helyeken nagyobb a népsűrűség ;-)
Emberektől eltávolodni bármelyik országban lehetséges, itthon költözz egy eldugott tanyára és ne menj még vásárolni sem lakott térségbe.
10-es osztom a véleményed, élettapasztalatod. Évek óta élek rossz házasságban nejemmel. A homeoffice óta itthon melózom, a régi barátok eltűntek, nemigen tartják velem a kapcsolatot. Nejem szülei, majd anyukám is meghalt, apám él, de annyira demens, hogy alig ismer meg, beszélgetni nem lehet vele szint semmiről. Rokonok eltávolodtak, mindenki éli a saját életét. Magányos vagyok pedig nem lakom egyedül. :-(
A legrosszabb, hogy senkivel nem lehet felidézni a múlt emlékeit, senkivel nem tudom átbeszélni a közös élményeket... A gyermekkoromat főként nem. :-( Egy azaz 1 gyermekkori barátom sem jár össze velem. Nincs harag senkivel, rokonokkal, régi barátokkal, csupán eltávolodik mindenki és a saját kis burkában él.
12-es vagyok
Budapesten élek, itt is születtem, de vidéken is laktam pár évig. Nem a hely határozza meg a magányt. Itt is, ott is kedvesek voltak és most is azok a közvetlen szomszédok, de nagy haverság nem volt és nincs. Legutóbb gyermek és ifjú koromban volt baráti, összejáró a lakóközösség.
Jelenleg 10 lakásos társasházban is maximum pár szó erejéig van beszélgetés, ami lényegében felületes illemcsevegés. Közös kert is van, de még soha nem sikerült összehozni egy grillpartit sem. Csak külön-külön grillezik egyik, másik család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!