Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Az introvertáltságon, zárkózot...

Az introvertáltságon, zárkózott, távolságtartó személyiségen hogy lehet változtatni?

Figyelt kérdés

Sajnos annyira megszoktam az egyedüllétet hogy szinte természetessé vált számomra. A családalapításról, párkapcsolatról már lemondtam, viszont szeretnék amennyire lehet normális emberként élni, hogy legalább baráti, ismerősi kapcsolataim legyenek. De nagyon nehezen megy a barátkozás, ismerkedés, a mások felé való megnyílás, emiatt hosszú évek óta nincsenek barátaim sem és olyan ismerősök sem az életemben akikkel rendszeresen tartanánk a kapcsolatot vagy közös programokat csinálnánk.

Aki küzdött hasonló problémákkal, kérem írja meg hogy hogyan lehet ezt orvosolni, hogyan lehet kitörni ebből az életformából?

Lehetséges hogy van akinek számít, így a biztonság kedvéért leírom, hogy férfi vagyok.

#egyedüllét, magány leküzdése
2022. szept. 29. 21:09
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

Igazuk van az előző válaszolóknak. Pszichológusra van szükséged.

18 éves vagyok. Évekig én is az introvertáltság mögé bújtam. Féltem / félek emberek közé menni. Nem tudtam / tudok barátkozni.

Körülbelül fél éve jöttem rá, hogy ez így nincs rendben. Pszichológushoz járok kb. 2 hónapja. Nem múlt el még a szorongásom, de sokat segít nekem. Emellett sportolok, ami szintén sokat segít.

Sokáig én sem mertem beismerni. Ráfogtam arra, hogy én ilyen izgulós fajta vagyok.

Kérdező, megértem, nehéz beismerni azt, hogy segítségre van szükségünk. De te is érzed, hogy ez így nem oké, különben nem tetted volna fel a kérdést.

2022. nov. 27. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!